MARATONS DE CONTES DE LA XARXA

Els grups locals Xarxa són uns bons i grans dinamitzadors culturals de les respectives poblacions duent a terme les programacions de teatre per infants. Però són també uns grups molt col·laboradors amb causes solidàries. Molts dels grups xarxa organitzen Maratons de Contes en beneficis a diferents causes socials.

Rubí és un exemple de població amb una Marató de Contes plenament consolidada. Aquest passat 13 de desembre Xarxa Rubí va celebrar la 19a edició de la Marató, on la recaptació, que va superar els 1.600 euros va anar íntegrament a la Marató de TV3, aquest any dedicada a la diabetis i a la obesitat. Coincidint amb la celebració dels 150 any d’Alícia al país de les Meravelles, el presentadors van prendre aquests personatges com a fil conductor de l’esdeveniment i una nena del grup xarxa va encarnar l’Alícia. Durant tota la Marató, tant els presentadors (actors rubinencs) com l’Alícia van anar interactuant amb el públic i fent de la jornada, una diada familiar inoblidable amb 15 actuacions damunt l’escenari i un pati de butaques ple a vessar.

A més a més Xarxa Rubí va sortejar tres llibres d’aquest fantàstic conte i va regalar, a tots els nens i nenes i en col·laboració amb el mercat municipal, una poma per tal de tenir una visió més saludable dels seus menjars.

Per altra banda, i per quart any, Xarxa Martorell, conjuntament amb Càritas, va organitzar el passat 20 de desembre, la Marató de contes en defensa de l’escola en català. El preu de l’entrada no va ser en euros, sinó que les famílies havien de portar un potet de menjar per a nadons, fruita o verdura. L’acte realitzat a la Biblioteca de Martorell va ser presentat per la companyia de teatre professional “Sgratta”.