XARXA CORBERA CELEBRA LA MARATÓ D’ARTS ESCÈNIQUES

Aquest 2015 ha estat el tercer any consecutiu des que a Corbera de Llobregat es van iniciar en les jornades d’activitats per recaptar fons en benefici de La Marató de TV3, aquest any destinat a la recaptació de fons per la investigació de la diabetis i l’obesitat, comptant des del seu inici amb la col•laboració de La Xarxa-Corbera i sota la “marca” MARATONIAN’S CORBERA, que recull el grup de persones, entitats i associacions que s’involucren en l’organització i suport a les activitats que es desenvolupen amb aquesta finalitat.

Els actes es van concentrar en la jornada de diumenge 13 desembre 2015, mateix dia d’emissió per tele de La Marató de TV3. Els actes de la Marató de Corbera van tenir lloc de 10,30 a 21,00 hores amb una interrupció a migdia amb un refrigeri pels voluntaris, assistents, col·laboradors i participants i un altre a l’acabament de la jornada.

El donatiu de 5 euros que es pagava per tenir accés a la sala donava dret a totes les actuacions del dia, amb lliure accés i sortida de la sala mitjançant una polsera justificativa del donatiu.

La jornada va comptar amb nombroses actuacions de diferents disciplines com ara la música, la dansa, teatre, circ, lectura, humor o màgia. En varen ser 27 en total interpretades per a 18 grups, companyies o col·ectius, tant professionals com amateurs. Així mateix es va comptar també amb la participació dels alumnes de les 3 escoles del municipi.

Esdeveniments com aquests, de caire molt local, tenen sempre una participació de la població molt activa, totalment desinteressada i bolcada amb la causa, però també hi ha companyies professionals que s’uneixen al fet i hi participen molt activament. En el cas de Corbera cal mencionar les companyies de teatre professional que hi van actuar, la cia Katrascia i Jomeloguisjomelo.com, així com l’orquestra Reallity Soul dedicada a la música.

En total hi van participar més d’un centenar de voluntaris, molts d’ells infants o joves, sumant-hi també la part de l’organització de Xarxa Corbera i altres voluntaris, una quinzena de persones. Tot organitzat fins a l’últim detall per tal que les gairebé 400 persones que van passar per la Sala Diadema poguessin gaudir d’aquesta jornada de gairebé 12 hores d’actuacions solidàries i amb una recaptació total que va superar els 1500 euros per La Marató de TV3.