Un centenar de programadors i companyies artístiques es donen cita a la 10a edició del Tast

Més d’un centenar de programadors culturals d’arreu de Catalunya s’han donat cita, a la desena edició del Tast d’espectacles familiars celebrat a Sant Feliu de Llobregat i organitzat per la Fundació Xarxa. Els assistents han pogut visionar més d’una vintena de propostes de companyies professionals, a més de poder participar en les converses breus que han compartit amb els artistes. Així, la iniciativa ha recuperat enguany el seu format presencial, consolidant-se com a punt de trobada per al sector del teatre familiar.

Les propostes representades amb un tast de deu minuts han estat seleccionades per la Comissió Assessora d’Espectacles de La Xarxa d’entre més de les 60 candidatures rebudes. Joan Lorenzo, cap de l’àrea d’espectacles de l’entitat i membre d’aquesta comissió, ha explicat que la tria “respon a criteris de qualitat, de diversitat d’arts escèniques i també a propostes que siguin noves per al circuit”. De fet, segons explica Lorenzo, l’objectiu principal del Tast és el de ser un aparador per a les companyies artístiques i que els programadors puguin portar aquestes propostes als escenaris dels seus municipis.

Marcel Gros, que celebra 40 anys dalts dels escenaris, ha estat l’encarregat d’encetar aquesta desena edició, actuant el matí i a la tarda i fent un avanç del seu nou espectacle. Com a principal novetat, el Tast també ha comptat amb un circuit exterior amb un tast de quatre espectacles. LaBú Teatre, JAM, la companyia DeLiri, la Cia Passabarret, Ton Muntané i Pentina el Gat són alguns dels noms que han passat pels escenaris i carrers de Sant Feliu de Llobregat al llarg de la jornada.

Un format híbrid: les propostes, també a l’aparador digital

Després de l’èxit aconseguit l’any passat gràcies a l’aparador digital, els impulsors també han mantingut aquesta plataforma en la qual els espectacles seleccionats estaran disponibles al llarg de tot l’any al web del Tast i també a través del portal de la Fundació, en la secció específica del Tast. En aquest espai, programadors i públic poden consultar tota la informació d’interès sobre els espectacles triats (tràiler, durada, sinopsi, etc.) i posar-se en contacte amb les companyies.

Així, la Fundació Xarxa continua compromesa en la difusió d’espectacles familiars, per continuar oferint un ventall d’arts escèniques de qualiat al public infantil i per gaudi de tota la família, fent costat al sector. Lluís Hereu, president de la Fundació, assenyala que “els professionals del sector continuen necessitant el nostre suport. Malgrat que sembla que hem recuperat la normalitat, no podem oblidar que la pandèmia ha tingut conseqüències molt greus tant per als artistes com per a tots aquells professionals involucrats, i el nostre public continua necessitant gaudir de les creacions artistiques que aquests ens ofereixen”.

Aquest Tast coincideix, a més, amb el 25è aniversari de la Fundació que, per celebrar la fita ha organitzat múltiples activitats i festes durant tot l’any. En el decurs del passat mes d’octubre, els diferents grups de La Xarxa van programar més d’una quarantena d’espectacles arreu de Catalunya i està previst que al llarg de tot el curs es portin a terme altres accions.

ENS UNIM A L’HOMENATGE AL NOSTRE COMPANY PERE MIRÓ I FISA

Des de la Fundació Xarxa ens adherim a l'acte de reconeixement que es farà el 27 de novembre, a Martorell, en memòria del nostre company Pere Miró i Fisa.

Amb aquest esdeveniment, una quinzena d'entitats socials i culturals amb les quals va col·laborar activament li retrem homenatge tot recordant el seu compromís permanent amb el seu entorn i la seva inesgotable implicació amb el municipi i amb la societat, en general.

Pere Miró va ser una persona clau en la trajectòria del Grup Xarxa Martorell però també en el conjunt de la nostra entitat des dels seus inicis, essent durant molts anys, vicepresident de la Fundació.

Totes les persones que vulguin participar en aquest acte de reconeixement, ho podran fer assistint a la Plaça de l’Església el dissabte 27 de novembre a les 17.00.

Èxit del 25è Aniversari de la Fundació Xarxa!

 

 

LA FUNDACIÓ XARXA NO S’EXCUSA!

SIGNEM LA CARTA OBERTA PEL COMPROMÍS AMB EL CATALÀ

El compromís amb la llengua i la cultura catalanes forma part del nostre ADN i de la nostra raó de ser des de la creació de la Fundació Xarxa, ara fa 25 anys. A més de tenir cura de la llengua en totes les nostres comunicacions i activitats, fem una aposta ferma per fer arribar la cultura que ens és pròpia a petits i joves, a través dels escenaris.

Per això, i davant el retrocés de l’ús del català, especialment entre infants i adolescents, des de la Fundació ens adherim a la campanya ‘No t’excusis’ impulsada per la Plataforma per la Llengua. Així, hem signat la carta oberta al conjunt de la societat catalana, renovant el nostre compromís i consolidant la nostra voluntat d’actuar de manera plenament responsable com a referents per a les futures generacions.

Llegeix la carta oberta al conjunt de la societat catalana

Tots som referents lingüístics - No t'excusis!

COMUNICAT OFICIAL - Per un sector cultural lliure d’abusos

Davant les últimes notícies publicades al voltant del presumpte cas d’abusos que s’hauria comès en el marc de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, des de la Fundació Xarxa volem reiterar el nostre total rebuig a qualsevol acte discriminatori i d’abús de poder al nostre sector i en qualsevol altre context. 

Estem convençuts que l’AADPC prendrà les mesures adequades i actuarà en contundència davant qualsevol actuació que atempti contra la integritat física i/o psicològica de les persones. 

Com a entitat que estima i defensa la cultura i que creu en el paper fonamental que aquesta té com a element integrador i de foment del pensament crític en la societat, desitgem que entre tots i totes, siguem capaços d’eliminar aquestes conductes inadmissibles dins del nostre sector. Cal que siguem plenament ferms, que ens mostrem units i que posem totes les nostres eines i recursos per evitar que cap persona sigui víctima de qualsevol mena d’abús o acció discriminatòria. 

Terrassa, 27 de juliol de 2021
Fundació Xarxa d’espectacle infantil i juvenil

Condemnem els casos de presumpte assetjament a l’Institut del Teatre - 23/02/2021

Noves mesures COVID-19

Teatres, cinemes, auditoris i circs, amb programació artística estable

Sense restriccions

Mesures a seguir:

  • S'ha de garantir una bona ventilació dels espais tancats mitjançant ventilació natural o altres sistemes de ventilació.
  • Les activitats es puguin concentrar més de 1.000 persones, en espais tancats, es recomana mantenir el compliment de les condicions de ventilació i qualitat de l'aire reforçades i, tant en espais tancats com a l'aire lliure, s'ha de garantir el compliment de les mesures organitzatives de control d'aglomeracions.

Més informació: Restriccions a tot Catalunya (COVID-19)