S’OBRE LA CONVOCATÒRIA DE PARTICIPACIÓ AL 10è TAST D’ESPECTACLES FAMILIARS PER A COMPANYIES PROFESSIONALS

La Fundació Xarxa, a través de la seva àrea d’espectacles, impulsa el 10è Tast d’Espectacles Familiars, una mostra de propostes escèniques que té l’objectiu d’exposar les produccions de companyies professionals entre els programadors perquè les seves propostes puguin formar part del circuit.

El desè Tast d'espectacles es durà a terme el pròxim 20 de novembre de 2021 a Sant Feliu de Llobregat i s'emmarca, enguany, en la celebració del 25è aniversari de la Fundació.

Com és habitual, el format dels espectacles és reduït i consisteix en la representació d'un fragment de 10 minuts de cada un dels espectacles seleccionats.

El Tast és també tota una festa de la cultura en viu amb instal·lacions i espectacles al carrer i en altres sales durant tota la jornada. Per això, es presentaran tant propostes d'exterior al matí com propostes d'interior a la tarda.

Les companyies que vulguin exposar les seves propostes en aquesta desena edició, ja poden presentar les seves candidatures omplint aquest formulari. La data límit per fer la sol·licitud és el dilluns 6 de setembre de 2021. A partir de llavors, la Comissió Assessora d’Espectacles de la Fundació Xarxa durà a terme la seva valoració i selecció de les propostes presentades.

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ DE PROPOSTES

Noves mesures COVID-19

Teatres, cinemes, auditoris i circs, amb programació artística estable

  • Horari: de 6 a 00.30 hores.
  • Aforament al 70% amb un nombre màxim de 1.000 persones per sala i sessió o actuació.
  • Els assistents han d'estar asseguts.
  • S'ha de garantir una bona ventilació .
  • Aforament al 70% i màxim de 3.000 persones per activitats a l'aire lliure o bé en espais físics tancats que compleixin amb les condicions de ventilació i qualitat de l'aire reforçades. Amb assignació prèvia de seients i registre previ.

Activitats populars i tradicionals

  • Permeses tant a l'aire lliure en un espai perimetrat i estàtic com en espais tancats.
  • Públic assegut llevat que es duguin a terme activitats de ball, amb mascareta. 
  • Requisits d'aforament i de limitació de persones establerts, en funció de les condicions de ventilació i de control d'accessos i mobilitat de l'activitat. Amb un 70% de l’aforament i un màxim de 1.000 persones, o de 3.000 si la ventilació és reforçada.

Més informacióRestriccions a tot Catalunya (COVID-19)

15/06/2021 - Cloenda del Festival de Titelles de Gavà

Passades tan soles unes hores de la cloenda del Festival, els de La Xarxa fem una valoració molt positiva d’aquesta 30a edició. Era tot un repte que després d’un any de Pandèmia, confinaments i certes restriccions, tornar a omplir de Titelles Gavà, sortir al carrer i viure la cultura en directe amb les prop de 40 activitats programades. El bon temps ens ha acompanyat, a l'aire lliure hem patit calor, però tant per la qualitat de les representacions, com per l'assistència de públic, volem donar les gràcies a tots; als Titellaires que han actuat, a les famílies que han assistit i a les Administracions que han donat suport. Però sobretot als més petits, nens i nenes, principals destinataris del Festival, que l’han gaudit.

A tots anunciar-vos que ben aviat ens posarem a treballar perquè el proper Festival Internacional de Titelles de Gavà, en la seva 31è Edició, sigui ja del tot normal en les dates i format habitual, amb companyies d’arreu, amb els carrers plens i sense mascaretes. Aquest és el nostre desig.

Fins a l’any vinent!!!
Grup Xarxa Gavà

Informació d'interès del Festival de Titelles de Gavà

Pati Cultural de Girona 2021

 UN CENTENAR DE PERSONES GAUDEIXEN DEL TEATRE FAMILIAR

AL PATI CULTURAL DE GIRONA AMB LA PROPOSTA DE LA FUNDACIÓ XARXA

Fotògraf: Miquel Millan

 

19/05/2021- Compartim l'opinió de la Gemma Pasqual i Escrivà - Ens cal un pacte nacional per la cultura

"El suport dels poders públics a la creació és una condició indispensable per a disposar d’una oferta cultural viva i atractiva, que s’ha de veure complementat amb una política activa de generació de nous consumidors culturals"

Entra a l'OPINIÓ > MAIL OBERT de Gemma Pasqual i Escrivà, al VilaWeb:

https://www.vilaweb.cat/noticies/ens-cal-un-pacte-nacional-per-la-cultura/

L’accés a la cultura dels infants, en risc?

En Lluís Hereu, president de la Fundació Xarxa, en parla a l'ARA Criatures

Entra a la notícia:

https://criatures.ara.cat/infancia/acces-cultura-dels-infants-en-risc_1_3931323.html 

NOTA INFORMATIVA - Terrassa, 24 de febrer de 2021

La Xarxa fa balanç de les conseqüències de la pandèmia

Cau a la meitat el nombre d’espectadors de teatre familiar durant el 2020 

COMUNICAT OFICIAL - Condemnem els casos de presumpte assetjament a l’Institut del Teatre - 23/02/2021

Davant dels casos d’assetjament sexual i d’abús de poder que, presumptament, s’han comès a l’Institut del Teatre durant els darrers 30 anys, i que aquests dies han sortit a la llum, des de la Fundació Xarxa volem reiterar el nostre total rebuig a aquest i a qualsevol mena d’assetjament i discriminació per raó de sexe, orientació sexual i/o identitat de gènere.

Així mateix, volem mostrar tot el nostre suport i solidaritat amb totes les persones que han estat víctimes d’aquests abusos i que s’han atrevit a alçar la veu i denunciar les vexacions viscudes. Desitgem que la vostra valentia tingui una resposta ferma i que serveixi d’exemple a totes les persones que han viscut o viuen aquesta situació per sortir-se’n i parar els seus agressors.

Estem convençuts que des de l’Institut del Teatre es prendran totes les mesures pertinents per frenar aquesta situació i garantir que casos com aquests no es tornin a produir al centre. Confiem també que la Justícia farà la seva feina i actuarà en conseqüència.

Com a persones que estimem la cultura i que creiem en el teatre com a eina de transmissió de valors i d’una ciutadania més crítica i més lliure, esperem també que tot el sector es mantingui unit i ferm en el rebuig a qualsevol mena de discriminació o abús, posant totes les eines i recursos necessaris per prevenir qualsevol mena d’assetjament.

Fundació Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya

Terrassa, 22 de febrer de 2021

El teatre infantil es fa fort davant la covid

 El cicle d’Imagina’t a Manresa exhaureix les entrades dels darrers espectacles programats, com «Blau Cel, Groga Llimona»

Entra a la notícia:

https://www.regio7.cat/cultures/2021/01/31/teatre-infantil-fort-davant-covid/654613.html

Sobreviure al directe. La cultura en directe viu el moment més delicat des de fa molt anys. (desembre 2020)

Com ha afectat la pandèmia a la cultura? A "30 minuts"

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/30-minuts/sobreviure-al-directe/video/6077942/

Compartim aquestes interessants reflexions de Vicent Partal a Vilaweb sobre la situació de la cultura en temps de covid.

De totes les decisions incomprensibles que es prenen en aquesta crisi del coronavirus la persecució de la cultura, dels treballadors de la cultura, és, probablement, la que entenc menys.(...)

(...) El teatre, les músiques, el cinema, les llibreries, la dansa i els museus, per exemple, han d’ocupar tan ràpidament com es puga el lloc més normalitzat que siga possible en la nostra societat. Els necessitem per a ajudar-nos a entendre això que ens passa. (…)

(…)deixeu-me dir que crec que encara hi ha una altra raó per a reclamar que els professionals de la cultura no resten desatesos en el pitjor moment –ni els de primera fila ni els més humils, ni els qui es posen davant els micros ni els tècnics amagats sempre rere la foscor, amb un petit llum il·luminant la seua tasca. I aquesta raó és l’agraïment. L’agraïment que crec que els devem tots, que tinc jo, per la manera com el seu treball ens han fet, com ens han ajudat a entendre’ns amb la música, amb el teatre, amb el cinema, amb els llibres…, per tant d’esforç que hi han esmerçat, tant de treball, a ensenyar-nos a viure.

 https://www.vilaweb.cat/noticies/cuidem-la-cultura-per-cuidar-nos-tots/