Neix Embotona’t: Un nou festival de música inclusiu per a tota la família

L’Embotona’t és un nou festival de música que es celebra el pròxim 11 de juny al Poble Espanyol. Aquest esdeveniment té com a objectiu crear una gran festa inclusiva i oferir una experiència cultural enriquidora per a totes les famílies.

El festival sorgeix de la iniciativa d'El Botó Màgic, una companyia de contacontes formada per persones amb discapacitat intel·lectual greu. Aquesta companyia forma part dels tallers ocupacionals d'Aspasim, una entitat sense ànim de lucre que, des de 1938, vetlla per les persones amb discapacitat intel·lectual greu. El seu objectiu és potenciar el benestar i la inclusió a través de projectes educatius, ocupacionals, de salut i d'oci.

Es presenta com un dia solidari ple de cultura, amb una varietat d'activitats que inclouen concerts, contes, titelles, cinema, tallers i altres sorpreses. Aquest festival destaca pel seu enfocament en la diversitat, fomentant la inclusió i mostrant les persones amb discapacitat com a part activa i capaç de fer somriure els infants a través de contes populars i cançons.

A més, han vetllat per fer-lo accessible per tothom incloent mesures d'accessibilitat física, sensorial i cognitiva. No hi ha barreres que impedeixin gaudir d'un dia en família ple de música i diversió!

Des de la Fundació La Xarxa, considerem que el festival Embotona’t és una molt bona iniciativa i congeniem amb els seus valors d’apropar la cultura a tothom. Per això, us animem a participar-hi!

Informació d’interès

  • Data: Diumenge 11/06/2023 a les 11:00h
  • Lloc: Recinte del Poble Espanyol
  • Consulta la programació aquí
  • Les entrades es poden adquirir online a través d’aquest enllaç (clic aquí)
    • Entrada gratuïta per a menors de 2 anys
    • Entrada Infantil (3 a 12 anys) 15 €
    • Entrada Adult 18 €

Més informació a la web oficial del festival: https://embotonatfestival.com/

No et perdis aquesta oportunitat de viure una experiència musical i cultural única en família!

El 32è Festival Internacional de Titelles de Gavà conclou amb gran èxit

El passat cap de setmana del 13 i 14 de maig es va celebrar la 32ena edició de Festival Internacional de Titelles de Gavà organitzat pel Grup Xarxa Gavà. Durant aquest esdeveniment, hem tingut l’oportunitat de gaudir d’actuacions emocionants i de renom tant de companyies catalanes com de companyies internacionals. El festival ha captivat a grans i petits, oferint moments de riures i emocions amb espectacles de titelles de gran qualitat.

Aquesta edició ha estat especial, ja que vam poder gaudir d’una de les últimes actuacions de l’Estaquirot Teatre, una companyia de referència en el panorama teatral català, i que ha estat distingida amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya 2023, coincidint l’any en què L’Estaquirot es retira definitivament després de 50 anys de trajectòria i més de 10.000 actuacions dutes a terme en una quarantena de muntatges.

A més de les actuacions, des de la Fundació Xarxa, vam organitzar una trobada de Grups Xarxa Locals, en la qual van poder intercanviar experiències i coneixements. L’objectiu de la trobada va ser crear un espai de diàleg i enriquiment mutu, fomentant la cooperació entre els diferents grups locals i l’oficina de la Fundació Xarxa.

Des de la Fundació La Xarxa volem felicitar el Grup Xarxa Gavà per continuar fomentant la cultura i les arts escèniques per a un públic familiar al seu municipi. A més, volem expressar el nostre agraïment a tots els assistents, artistes, col·laboradors i voluntaris que han contribuït a fer d'aquest esdeveniment un èxit.

Esperem retrobar-nos en properes edicions del Festival Internacional de Titelles de Gavà!

Terrassa, 19/05/2023

La Fundació La Xarxa i la cia.Rikus participen al Pati Cultural de Girona 2023

Aquest passat cap de setmana s’ha celebrat el Pati Cultural de Girona. Coincidint amb Girona Temps de Flors, aquest esdeveniment anual presenta diverses manifestacions artístiques com la música, el teatre, la dansa o el circ. Aquest any, el programa constava de tretze actuacions per a tots els públics, repartides en dos espais de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona: el pati i l’auditori Josep Viader.

Des de La Fundació La Xarxa hem participat en diverses ocasions presentant propostes d’arts escèniques familiars. En aquesta edició hem participat amb la companyia d'animació Rikus. L'esdeveniment va tenir lloc ahir al matí, atraient nombrosos espectadors que van gaudir d'una actuació divertida i que els va fer ballar a tots.

Per a la Fundació La Xarxa, aquest tipus de col·laboracions i participacions són de vital importància. El compromís de la fundació amb la cultura i l'art es reflecteix en la seva contínua participació en esdeveniments com el Pati Cultural de Girona. En proporcionar oportunitats perquè les companyies locals mostrin el seu talent i encoratjar la comunitat a submergir-se en el món del teatre familiar.

Ja esperem amb ganes la pròxima edició per seguir oferint espectacles de qualitat i formant sinergies amb iniciatives amb qui compartim els mateixos valors!

L'Estaquirot Teatre guardonat amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya 2023

L'Estaquirot Teatre, una de les companyies més emblemàtiques i estimades de Catalunya, ha rebut la Creu de Sant Jordi atorgada per la Generalitat de Catalunya. Aquest guardó és considerat un dels més importants en reconeixement als serveis destacats en la defensa de la identitat i la contribució cívica i cultural de Catalunya.

L'Estaquirot Teatre, companyia que forma part del catàleg de la Fundació La Xarxa, ha estat reconeguda per la seva excepcional trajectòria en el món del teatre de titelles. Fundada l'any 1973, aquesta companyia ha dedicat gran part del seu compromís artístic a la creació d'espectacles per al públic familiar, fusionant de manera única els llenguatges dels actors amb els titelles.

El reconeixement a l'Estaquirot Teatre és un testimoni de la seva contribució al teatre català i al seu compromís envers la promoció de l'art i la cultura. Amb una trajectòria que ha abraçat cinquanta anys de dedicació i creativitat, aquest guardó arriba en un moment significatiu ja que l'Estaquirot Teatre ha anunciat la seva retirada dels escenaris després d'aquesta temporada. Serà, doncs, un homenatge i reconeixement a una companyia que ha marcat la història del teatre de titelles a Catalunya.

Des de la Fundació La Xarxa, volem felicitar a l'Estaquirot Teatre per rebre la Creu de Sant Jordi! Aquest premi és un merescut reconeixement a la vostra destacada trajectòria i contribució al món del teatre de titelles. Durant més de cinquanta anys, heu entusiasmat i captivat públics de totes les edats amb les vostres produccions úniques.

Martí Rossell i Mingo Vallès, membres de Grups Xarxa Locals, distingits amb els Premis InVisibles de la TTP

Martí Rossell (Grup Xarxa Igualada) i Mingo Vallès (Grup Xarxa Olesa) han estat distingits amb els Premis Invisibles que ha atorgat la TTP (Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics). Aquests guardons han estat creats per reconèixer la feina de persones, entitats i projectes que creuen en les arts escèniques per a tots els públics i ajuden a fer valer el sector.

La gala de lliurament dels Premis Invisibles es va celebrar aquest dilluns, dia 8 de maig, a les 19.30 hores a Cardedeu. Aquesta gala ha comptat amb la participació de membres de les companyies professionals d'arts escèniques i representants de diferents institucions culturals del territori.

Les companyies professionals catalanes d'arts escèniques membres de la TTP han proposat els candidats als Premis Invisibles, podent presentar fins a tres candidatures cadascuna. Després d'un període de votacions, els guanyadors/es s'han anunciat durant la mateixa gala.

La cerimònia ha estat conduïda per les actrius Anna Roca i Marta Gorchs, i ha comptat amb actuacions de Txema Muñoz i Roberto G. Alonso, així com amb música en directe de La Tresca i la Verdesca.

Des de la Fundació La Xarxa volem felicitar a la TTP amb els Premis Invisibles així com a tots els guardonats de la nit. Considerem que aquesta ha estat una gran iniciativa per reconèixer la feina de persones, entitats i projectes que creuen en les arts escèniques per a tots els públics.

 

Reunió anual de patronat i trobada Xarxera 2023!

El dia 25 de març del 2023 hem celebrat la reunió anual de patronat i hem aprofitat per fer una trobada Xarxera!

Durant la reunió hem repassat l'any 2022, hem presentat les accions per al 2023 i el patronat ha votat la renovació de la Comissió Permanent.També hem presentat el catàleg d'espectacles renovat! Tot seguit, hem organitzat una taula rodona on s'han debatut temes molt interessants sobre la programació de la mà de la Comissió Assessora, i dues patrones ens han explicat la seva experiència buscant patrocinadors.


Mentrestant... A la Plaça del Centre Cívic, @xaxi.xixarrus  ha animat a les mainades i acompanyants amb un taller de circ i el seu espectacle "El guardià dels jocs". Tothom s'ho ha passat genial!I després, hem allargat la tertúlia amb un dinar xarxero i l'actuació del Mag Stigman.

Ha sigut un dia molt bonic per retrobar-nos, posar en comú les necessitats dels GXL, i seguir fent Xarxa! 

Agrair a el Grup Xarxa d'Igualada per acollir-nos i ajudar que tot surti perfecte.

La Fundació Xarxa publica la seva ‘Petita història’ amb Editorial Mediterrània

La reconeguda dibuixant, Pilarín Bayés, ha posat color a més de 25 anys de trajectòria de l’entitat cultural