El 10è Tast d’Espectacles Familiars reuneix una vintena de propostes culturals de companyies catalanes

El Tast d’espectacles familiars recupera, en la seva desena edició, el seu format habitual i torna a la presencialitat amb una jornada d’espectacles que tindrà lloc el dissabte 20 de novembre a Sant Feliu de Llobregat. El Tast, organitzat per la Fundació Xarxa a través de la seva Comissió Assessora d’Espectacles, ha seleccionat per aquesta ocasió una vintena de propostes de companyies artístiques catalanes d’entre les més de 60 candidatures que s’hi havien presentat.

Després que en la seva edició anterior, i coincidint amb les restriccions derivades de la Covid-19, el Tast es reconvertís en un aparador 100% digital, enguany es tornarà a celebrar una trobada presencial en la qual es representaran espectacles de sala, propostes de carrer, instal·lacions i tallers per a tota la família. Com a principal novetat, aquesta desena edició també oferirà un tast exterior que consistirà en un circuit de quatre espectacles on serà el públic qui es podrà moure per diversos espais i gaudir de les diferents propostes. Labú Teatre, Binixiflat, la Companyia Deliri, Marcel Gros o la Cia Enlaire són alguns dels professionals que passaran pels escenaris del Tast.

Segons explica Joan Lorenzo, cap d'àrea d'espectacles de la Fundació Xarxa, “aquest desè Tast serà un espai de trobada per gaudir de la cultura en viu amb espectacles per a tots els gustos i d’arts escèniques molt diverses”. En aquest sentit, Lorenzo reitera que aquest aparador “permet a les companyies mostrar les seves propostes i tenir la possibilitat d’entrar al circuit de programació”.

Així, i com és habitual, l’esdeveniment oferirà un tast dels espectacles en directe amb representacions d’entre 10 i 15 minuts perquè els programadors puguin conèixer noves propostes i tinguin ocasió de dialogar directament amb els artistes.

Les propostes seleccionades, també presents a l’aparador digital

Després de l’èxit aconseguit l’any passat gràcies a l’aparador digital, els impulsors mantindran també enguany aquesta plataforma en la qual els espectacles seleccionats estaran disponibles al llarg de tot l’any al web del Tast i també a través del portal de la Fundació, en la secció específica del Tast. En aquest espai, programadors i públic poden consultar tota la informació d’interès sobre els espectacles triats (tràiler, durada, sinopsi, etc.) i posar-se en contacte amb les companyies.

Així, la Fundació Xarxa continua compromesa en la difusió d’espectacles familiars, per continuar oferint un ventall d’arts escèniques de qualitat al públic infantil i per gaudi de tota la família, fent costat al sector. Lluís Hereu, president de la Fundació, assenyala que “els professionals del sector continuen necessitant el nostre suport. Malgrat que sembla que hem recuperat la normalitat, no podem oblidar que la pandèmia ha tingut conseqüències molt greus tant per als artistes com per a tots aquells professionals involucrats, i el nostre públic continua necessitant gaudir de les creacions artístiques que aquests ens ofereixen”.

Aquest Tast coincideix, a més, amb el 25è aniversari de la Fundació que, per celebrar la fita ha organitzat múltiples activitats i festes durant tot l’any. En el decurs del passat mes d’octubre, els diferents grups de La Xarxa van programar més d’una quarantena d’espectacles arreu de Catalunya i està previst que al llarg de tot el curs es portin a terme altres accions.

Més informació a www.tastespectaclesfamiliars.cat