VIII Jornada de titelles i educació al MIT

Agafeu agendes perquè de l'1 al 5 de juliol de 2024 se celebra “Titelles i equilibri emocional: el camí cap a una vida més sostenible” al MIT. Adreçat a mestres, psicòlegs, terapeutes, titellaires, professionals de la salut i persones interessades en el vessant sanadora dels titelles. 

Assemblea General CCF, la trobada anual de les fundacions

El passat dimarts, 11 de juny, vam assistir a l'Assemblea General de la CCF celebrada a Sant Pau Recinte Modernista. 
 
L'acte va començar a les 9:30 amb les acreditacions i la recepció de tothom invitat. Després ja va ser la Mercè Salvat, secretària general del Departament de Salut i membre del Patronat de la Fundació Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l'encarregada de donar la benvinguda.

 

Premis Nacionals de Cultura 2024

Vicenta Ndongo, Raquel García-Tomàs i Mayte Martín, les protagonistes de la gala celebrada ahir al Casino l'Aliança del Poblenou, Barcelona. Amb molt d'orgull, la Fundació Xarxa vam poder assistir a l'acte de proclamació i lliurament dels Premis Nacionals de Cultura que atorga anualment el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) amb la presència de Pere Aragonès, president de la Generalitat.

Segona edició dels Premis inVISIBLES de la TTP

Els Premis inVISIBLES van néixer per fer valdre el paradigma cultural de les arts escèniques. Paral·lelament, van voler jugar amb les majúscules i minúscules de la paraula invisible per ressaltar la petjada de totes les persones, entitats o projectes que creuen en les arts escèniques per a tots els públics i valoren el sector de la cultura.  

La Fundació Xarxa col·laborem a la primera trobada de fundacions culturals ‘Fem xarxa, creem oportunitats!

El passat 7 de maig, a la localitat de Mataró, es va celebrar una trobada cultural que va reunir fins a 15 fundacions culturals. Organitzada per la Comissió de Cultura de la CCF a la Casa Coll i Regàs, de la Fundació Iluro.  

Nosaltres, com a Fundació Xarxa, vam tenir l'oportunitat de participar-hi, de conèixer altres entitats del sector, inspirar-nos amb els projectes presentats i, també, explorar possibles vies de col·laboració. La trobada va incloure una visita guiada a la Casa Coll i Regàs, una de les joies modernistes de l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch.  

Després del cafè de benvinguda, Marta Ibarz, directora de la Fundació Iluro, i Sara Pérez, gerent de la CCF van presentar l’acte explicant el context i els objectius de la jornada. Tot seguit, va venir la ronda de presentacions de les fundacions i dels projectes culturals a càrrec de Valeri Viladrich, gerent de la Fundació Teatre Lliure i membre de la Comissió de Cultura de la CCF. 

 • Fundació Música Simfònica i de Cambra, amb el projecte ‘Música simfònica a l’abast’ a càrrec de Josep Ferré, director artístic de l’entitat. 
 • Fundació Banc de Sabadell, projecte ‘SumArte’, explicat per Judit Vicente, responsable de coordinació de projectes. 
 • Fundació Iluro, amb ‘El Misteri de la Casa Coll i Regàs’, a càrrec de Marta Ibarz, directora de la fundació, i Elisenda Lleonart, guia de la Casa Coll i Regàs. 
 • Fundació Wild Forest, a càrrec de María Figuerola, responsable de conservació, i Anna Villaro, responsable de cooperació i col·laboracions, que van explicar les principals iniciatives que duen a terme. 

La segona ronda de l’acte estava enfocada en les taules de treball ‘Reptes, barreres i propostes de solució’,  moment de diàleg i d’intercanvi d’iniciatives i recursos en equip.  

Amb aquest objectiu els assistents van treballar en tres taules temàtiques de les quals es van extreure conclusions, idees i propostes compartides. Per una banda, la taula de mecenatge i captació de fons. D’altra banda, la comunicació i complicitat social. I la tercera, aliances i treball en xarxa.  

Per tancar la jornada, va ser la Sara Pérez la gerent de la CCF, qui va posar el punt final destacant que

“ens reforça en el nostre objectiu d’afavorir la col·laboració entre fundacions d’aquest àmbit i en el propòsit de posicionar la cultura com a un element bàsic per al desenvolupament de les persones”. 

Des de la Fundació Xarxa agraïm a la Coordinadora Catalana de Fundacions per totes les iniciatives i tasques que dueu a terme. Aquesta jornada ens ha servit per nodrir-nos els uns amb els altres, triar possibles aliances en l'àmbit de comunicació, a escala de captació de fons i quant a gestió. Gràcies!
 
Per acabar, transmetre-us el nostre orgull de crear i pertànyer a una entitat com a Fundació i de formar part de la CCF. 

Terrassa, 10 de maig de 2024.

Presentació del 33è FIT GAVÀ 2024

"La màgia dels titelles torna a Gavà del 10 al 12 de maig [...] Convertint-lo en un esdeveniment que es transmet i es viu de generació en generació." Gemma Badia

Així descriu el Festival l'alcaldessa de Gavà, Gemma Badia. Des de la Fundació Xarxa, agraïm el gest de valorar tota la feina que hi ha darrere. I així iniciem el comunicat de presentació d'espectacles d'aquesta nova edició. 
 

Apunta la data! 21 d'abril, 12a Marató de contes de Martorell

El diumenge 21 d’abril se celebra la 12a Marató de contes de Martorell. S'emmarca dintre de les activitats dels 11 dies literaris de Martorell i la festa de Sant Jordi.  

En col·laboració amb la Biblioteca de Martorell, la Marató d'aquest any comença a les 11 del matí amb un taller molt especial, preparat per l'equip de voluntaris de Xarxa Martorell. Amb l’objectiu que la mainada experimenti de les formes més divertides amb contes, descobrint noves formes d'apropar-nos a les seves històries.  

A les 11:45, l'entitat convidada d'aquest any, el Servei Local de Català, farà una lectura del conte LA CIGALA I LA FORMIGA. 

I, en acabar, EL DRAC SOROLLÓS de l'Aïda Puig, programat per la Fundació Xarxa.  

Pels abonaments i les entrades, entreu a laxarxamartorell.cat 

Famílies, animeu-vos!  

Terrassa, 18 d'abril de 2024.

La Mostra Igualada i la MITMO. Això sí que és un espectacle!

Aquest abril hem pogut gaudir d’un ampli ventall d’obres. I tot gràcies a la Mostra d’Igualada durant els dies 11, 12, 13 i 14 d’abril i del MITMO el 12, 13 i 14 d’abril. La Fundació Xarxa estem agraïts i agraïdes de poder formar-hi part i d’assistir-hi amb gust. Sempre al costat de la cultura.  

El dia 11 d’abril es va inaugurar la fira de referència de les arts escèniques a la capital d’Anoia, Igualada. La Mostra Igualada celebrava la seva 35a edició. Com cada any, la Fundació Xarxa vam ser-hi amb una representació de 21 Grups Xarxa Locals per veure com els programadors i companyies de tot el país es relacionen i treballen junts per fomentar l’espectacle familiar. Amb diversitat d’espectacles, de xerrades informatives, projectes artístics relacionats amb l’educació, titelles... Aquest aparador visual continua apostant per l’espai públic com a escenari amb espectacles gratuïts i oberts a tothom. Considerada Mercat estratègic de Catalunya des del 2013, és organitzada per l’Ajuntament d’Igualada i el Departament de Cultura a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) de la Generalitat de Catalunya.   

Un dia després, el 12 d’abril, la MITMO arriba per enamorar a tot el Mollet del Vallès amb la seva 17a edició en l'apassionant món dels titelles. Impulsada per la companyia local Galiot Teatre i organitzada de manera conjunta amb l'Ajuntament, s'ha pogut celebrar una infinitat d’espectacles de titelles a càrrec de companyies especialitzades.  

Totes dues mostres catalanes són un aparador visual amb prestigi. Són l’exemple perfecte que les arts escèniques no han de morir mai. 

Enhorabona! Continuem teixint xarxa, programant i apostant per la cultura.  

 

Terrassa, 15 d'abril de 2024.  

Exposició de la “Guia pràctica per a un patronat efectiu”

La Fundació Xarxa vam assistir el 10 d’abril a la presentació de “Guia pràctica per a un patronat efectiu. Liderant fundacions al segle XXI”. L’acte va tenir lloc a La Pedrera (Barcelona) per part de la Coordinadora Catalana de Fundacions.  

A les 16:00 h es van obrir les portes per les acreditacions d’assistents i un bon cafè d’acolliment. La presidenta de la CCF, Eugènia Bieto i l’honorable senyora Gemma Ubasart, consellera de Justícia, Drets i Memòria van donar la benvinguda. Posant sobre la taula els objectius i els continguts de la protagonista de la tarda: la guia pràctica per a un patronat eficient.  

La Gala dels Premis de la Crítica

El passat dilluns 18 de març, la Fundació Xarxa vam assistir a la XXVI edició dels Premis de la Crítica de les Arts Escèniques al Teatre Romea de Barcelona.  

QUÈ SÓN? Els Premis de la Crítica d'Arts Escèniques reconeixen els professionals i les produccions catalanes de les arts escèniques que durant l'any anterior hagin estat especialment valorats per la crítica. QUI FORMA PART DEL JURAT? Són professionals que exerceixen la prescripció escènica en mitjans escrits, audiovisuals o digitals. 

La gala va ser presentada per Jofre Font i Laura Contreras. I la primera petjada a l’escenari va ser amb l'actuació musical de la 'drag' Jèssica Pulla. A continuació, l’atorgament dels premis per categories. Des de la Fundació Xarxa estem molt contents i contentes perquè en la categoria Circ, Roi Borrallas amb “Solo”, va guanyar. Enhorabona!!! També felicitar a la resta dels guanyadors i guanyadores:  

 • "L'alegria que passa", el musical de Dagoll Dagom es va endur cinc guardons aconseguint el premi al musical, a l'actor i l'actriu de musical (per a Eloi Gómez i Àngels Gonyalons, respectivament), a l'adaptació/dramatúrgia (per a Anna Rosa Cisquella, Andreu Gallén, Ariadna Peya i Marc Rosich) i a la música original/adaptada (per a Andreu Gallén). 
 • Amb dos premis, a direcció (Carlota Subirós) i Espai Escènic (Max Glaenzel), "La plaça del Diamant" del TNC.  
 • "Vudú (3318) Blixen" d'Angélica Liddell en la categoria de millor espectacle de teatre. 
 • "Cavallet de mar o el peix invisible", va guanyar el premi Novaveu per part de la crítica jove i el Revelació per al seu autor, Pau Coya.  
 • "Le congrès ne marche pas" de La Calòrica, reconeguda amb el premi de millor vestuari, per a Albert Pascual. 
 • La distinció de millors protagonistes se la va endur Laia Marull per "Love, Love, Love" i Andreu Benito per "L'home del teatre".  
 • Els millors intèrprets de repartiment van ser Paula Malia de "La nostra ciutat" i Quim Àvila per "Tots eren fills meus". 
 • "A beginning_expanded version", d'Aurora Bauzà i Pere Jou Premi a millor espectacle nacional en la categoria de dansa. 
 • En teatre familiar, l'obra premiada va ser per "Anti-ka" del projecte Cia. Ortiga. 
 • En la categoria d'arts de carrer el premi va ser per "Plata", del Col·lectiu Big Bouncers. 

Per saber més, clica. Ens veurem l’any que ve.  

Terrassa, 21 de març de 2024.  

Cap butaca buida, el sant jordi de les arts escèniques 2024

    

“Que no quedi cap butaca buida!“ Aquest va ser l’objectiu de l’esdeveniment sense precedència celebrat el passat dissabte 16 de març. Amb record d’assistència! Un total de 55.583 butaques de les 60.000 disponibles a tota Catalunya representant un 92% d’ocupació. Quin èxit i quin goig!  

Amb tan sols 24 hores Catalunya es va convertir en la capital mundial de les arts escèniques. Tots els teatres catalans van voler formar part de la iniciativa Cap Butaca Buida. Impulsada per Adecta, Time Out, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona. Sense oblidar-nos del suport incondicional dels espectadors i espectadores que ho van fer possible.  

La Fundació Xarxa vam aportar el nostre granet cultural programant: Jocs de Fusta de Festa i Fusta, On, Com, Aigua? de Cia. Natalia Quintana, El cargol i l'herba de poniol de la companyia Sgratta, Enchantée de Màgia Melanie i La veritable història dels tres porquets de Xip Xap. Moltes gràcies als Grups Xarxa Locals, les companyies i les famílies per assistir-hi.  

Finalment, expliquem que aquesta proposta cultural també és solidària. Adetca destinarà un 2% de la recaptació total a Pallassos sense fronteres, pel seu vessant humanitari i la seva labor de millora social. “Cap butaca buida, cap poltrona buida”, paraules textuals de Toni Albaladejo, encarregat del projecte i vicepresident d’Adetca. 

Felicitats de nou i l’any que ve més i millor. Anoteu a l’agenda que el 22 de març del 2025 teniu cita!!! 

 

Terrassa, 19 de març de 2024. 

Reunió patronat amb trobada xarxera 2024

Una assemblea obligada que no s’hauria de perdre mai.

Així subtitularíem la Reunió anual de Patronat amb trobada xarxera d’aquest 2024. El passat dissabte 16 de març, Guissona ens va obrir les portes de l’Ateneu per celebrar un dels actes més importants a la Fundació Xarxa, la Reunió de Patronat amb trobada xarxera. 

Ateneu Guissona

Durant la reunió vam rendir comptes de l'any 2023. Vam presentar i aprovar les accions per al 2024 i vam organitzar una taula rodona. Un debat per escoltar-nos i parlar sobre la captació de nous col·laboradors i de públic i d’emfatitzar sobre la importància del voluntariat amb un bon pla de relleu.  

També mencionem la nova incorporació d’Ainhoa León Roig com a responsable de l’àrea de comunicació. Gràcies! I gràcies a Alba Roig, per la feina ben feta. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot això al cor de l’Ateneu però i fora? A l’exterior vam poder gaudir dels Jocs de fusta de Festa i Fusta i de l’espectacle On, Com, Aigua? de Cia. Natalia Quintana. Les risses, el bon ambient, la familiaritat i les ganes de teatre hi eren presents.  

 

Tant de xarrar va donar peu a un bon dinar xarxero i de retrobaments físics que tanta falta fan!!!  I de postres... Tarda xaxera amb l’espectacle El cargol i l’herba de poniol a càrrec de la companyia Sgratta.  

Agrair de tot cor al Grup Xarxa de Guissona per l’acollida i el bon tracte i esperem l’any que ve a ser-hi més. Mil gràcies a tothom!  

 

Terrassa, 19 de març de 2024. 

Ja estan aquí els Premis de la Crítica 2024

                                                             

Des de la Fundació Xarxa difonem aquests premis que s’atorguen als professionals i les produccions catalanes de les arts escèniques. Enguany la gala dels XXVI Premis de la Crítica d’Arts Escèniques se celebrarà el dilluns 18 de març (19 h) al Teatre Romea, Barcelona. Ja us avancem que l’acte estarà conduït per Laura Contreras i Jofre Font. Però per saber fins a l’últim detall, al web està tota la informació.

Desitgem moltíssima sort a totes les propostes finalistes del 2023. I, en especial, a la companyia del nostre catàleg Roi Borrallas amb doble nominació de Solo en els jurats de Familiar i Circ. 

 

Terrassa, 15 de març de 2024.

La gran festa del Teatre de Titelles de Barcelona 2024

             

Anoteu a l’agenda perquè els dies 16 i 17 de març tenim de nou el festival de teatre infantil al Poble Espanyol. 

Aquesta 14a edició té per objectiu obrir al públic familiar les portes del teatre de titelles. Amb un total de 44 funcions a càrrec de més de 12 companyies i 10 escenaris diferents. A més, la programació està pensada per a totes les edats; de 0 a 3 anys i d’altres per a tots els públics.  

Ja t’hem convençut? No? T’adjuntem la programació i veuràs com sí! 

Ara sí? Endavant, amb les entrades. Important! Els espectacles que es fan al Teatre tenen aforament limitat, que es completaran per ordre d'arribada. 

Finalment, també us deixem el formulari d'assistència per als programadors i programadores del festival. Hi ha de temps per respondre fins al 14 de MARÇ a les 17:00 h

FAMÍLIES, US ESPEREM! 

 

Terrassa, 6 de març de 2024.

Llistat d'espectacles admesos als Premis Max 2024

 

 

 

 

 

 

 

   

 

Ja tenim aquí la 27a edició dels Premis Max de les Arts Escèniques creats per la Fundació SGAE. Aquest any, han rebut 522 inscripcions en totes les seves modalitats, de les quals han estat admeses a concurs un total de 396.

Dins d’aquest llistat, han estat seleccionades 22 companyies de les quals 16 estan dins del catàleg de la Fundació Xarxa i 6 que també hem treballat.

 • Cal Teatre per l’espectacle Mentida podrida.
 • Cia. Giramàgic per l’espectacle KariGuri.
 • Cia. Roberto G. Alonso per l’espectacle Jo, travesti. 
 • Companyia de Comediants La Baldufa pels espectacles Amal, La faula de l’esquirol i ImPERFECT. 
 • El Pot Petit per l’espectacle Les aventures del lleó vergonyós.
 • Engruna Teatre pels espectacles Sopa de pedres i Univers.  
 • Festuc Teatre per l’espectacle Bunji, la petita coala.  
 • Inspira Teatre per l’espectacle Sotabosc.  
 • La Pera Llimonera per l’espectacle Un vestit nou per a l’emperador. 
 • Mumusic Circus per l’espectacle Lady Panda.  
 • Samfaina de Colors per l’espectacle Sense Lluna.  
 • Teatre al Detall per l’espectacle La motxilla de l'Ada.
 • Teatre Nu pels espectacles Estimadíssims malvats Els ossos de l'irlandès. 
 • Viu el Teatre per l’espectacle Hop! Històries d’objectes perduts.
 • Xip Xap per l’espectacle Rag & bone.
 • Zum-Zum Teatre per l’espectacle El testament.
 • Cía. Jordi Font per l’espectacle ELLS I JO o aquella sensació que els arbres et miren
 • L´Horta Teatre pels espectacles Croma, una història dibuixada i L'Últim ball
 • La Fam Teatre per l’espectacle Ambulant
 • La Rous Teatro per l’espectacle Vacío.  
 • Markeliñe pels espectacles Mamut i Carbon Club. 
 • Thomas Noone Dance per l’espectacle Beneath. 

Des de la Fundació Xarxa, us volem felicitar el treball fet. Enhorabona i molta sort a totes!

 

Terrassa, 9 de febrer de 2024.

La Fundació Xarxa assistim a la preestrena del documental "Teixit"

                 

La Fundació Xarxa d'Espectacles Infantils i Juvenils vam assistir la tarda del 29 de gener a la preestrena del documental Teixit a la Filmoteca de Catalunya, un homenatge als Premis Nacionals de Cultura 2023.

Teixit realitzat per Eva Corcuera i Anna Marquès, és una producció d'UTE GrocAE per al Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) en col·laboració amb la CCMA. Durant 25 minuts, ens endinsem en l'entramat de trajectòries personals i professionals dels artistes; Alba Sarraute, Joan Manuel Serrat, Dolors Udina i i Joan-Pere Viladecans. També, l'Eufònic, el Festival de les arts sonores, visuals i digital performatives de les Terres de l’Ebre, a través del seu creador i director, Vicent Fibla.

A destacar, aquest any, la periodista cultural, Anna Guitartal conversa amb cada guardonat. Tant el documental com les cinc entrevistes individuals, es podran veure per plataformes digitals. 

Tràiler del documental "Teixit"

Terrassa, 31 gener 2024. 

Gràcies a totes les companyies que us vau presentar per al Tast d'Espectacles Familiars 2023!

Des de la Fundació Xarxa volem expressar el nostre agraïment a cadascuna de les 102 companyies que van presentar les seves propostes per al 12è Tast d'Espectacles Familiars, que es va dur a terme amb gran èxit el passat 18 de novembre a Sant Feliu de Llobregat.

1. Barlou - "Does"
2. La Toli - "On, Com, Aigua?"
3. La Finestra Nou Circ - "Royal Circ"
4. Trenzadas - "Trenzadas"5. Cia Nom Provisional - "Qui Cu Qui Que Quina"
6. Carpa Diem - "Dolce Salato"
7. D´Click - "Isla"
8. La Banda De Otro - "Yee Haw"
9. Jam - "L'actitud"
10. El Que Ma Queda De Teatre - "Bang!"
11. Cia. Passabarret - "Rocket Carnival Clownz"
12. Desparpajo Clown - "Transformación"
13. Rikus Animació Familiar - "Amb Ganes De Gresca"
14. Circulant - "Sigues Un Artista!"
15. Festa I Fusta - "Jocs De Fusta Familiars"
16. Circdejocs@Gmail.Com - "Circ Funky Experience"
17. Companyia De Circ "Eia" - "Espera"
18. Pocacosa Teatre I Punt Produccions - "L'ou"
19. Cia Karlus Soler - "The Bellboy"
20. Circ De Jocs - "Clown Power"
21. Eudald Ferré Teatre De Titelles I Màscares - "Sortits Dels Contes"
22. Saltoka - "Kompass"
23. Dudu Arnalot - "Insomni"
24. La Finestra Nou Circ - "Pilots-Caravan Clown"
25. Cia Ns Danza - "The Little Circus"
26. Cía. Martín Melinsky - "Únic"
27. Miquel Ripeu - "Black Side Story"
28. Cia Ns Danza - "L'aneguet Multicolor"
29. Barcelona Rhythm'n Tap - "Tap-Tap"
30. Enric Magoo - "100% Màgia"
31. Didakmagia - "Style2.0"
32. Magow Productions - "Wow - El Magow & Mireia"
33. Mag Lluc - "El Príncep De La Màgia"
34. Carlos Bianchini - "Los Colores De La Música"
35. Rikus Animació Familiar - "Cromàtics"
36. Pep Tort & A Cau D'orella - "Gambarimasho"
37. Campi Qui Pugui - "Matres"
38. Bayoumihüsler - "Mi Heidi (Título Provisional)"
39. Cascai Teatre - "Un Tal Quixot"
40. La Protagonista - "La Volta Al Món En 80 Ties"
41. Dr.Fever - "Ouh Yeah!"
42. Alma I La Mar De Contes - "El Repte D'en Wiki"
43. Cacauet Teatre - "El Conillet Que Volia Pa De Pessic"
44. Lady Albergínia I El Senyor Patata Produccions - "El Viatge De L'elefanta Sara"
45. Teatre De La Sargantana/ Iguana Teatre - "La Faula!"
46. Tutatis - "El Fil Vermell"
47. Cia. Jcorona - "El Cowboy De La Trista Figura"
48. Increïble Produccions - "Imma & Gina"
49. Pot Teatre - "Entremesos O L'escarni De La Moral (A Partir De Textos De Miguel De Cervantes)"
50. Embroutats Teatre - "El Transport Dels Somnis"
51. Roseland Musical - "El Lleó Que Va Ser Rei"
52. Kali Teatre - "Womagis, El Mag De Les Paraules"
53. La Companyia Sgratta - "El Cargol I L'herba De Poniol"
54. Pampallugues Teatre - "Toc, Toc! Qui Hi Ha?"
55. Valeria Guglietti- Sombras Chinas - "Mano Y Mano"
56. Cia.Pakipayá - "Toca Toc"
57. Rah-Mon Roma - "Reach Up High"
58. Los Herrerita - "The Flamingos"
59. Oriol Borràs - "Sóc La Teva Físicah"
60. Lanördika - "Cándido"
61. Proyecto Kavauri - "Lullaby"
62. Hermanos Infoncundibles - "Diabolo Clasic Metal"
63. La Sincro - "Ohlimpiadas"
64. Cia. Tager - "El Guardià Dels Jocs"
65. Mama's Underclown - "Tri-Bú"
66. Puffy & Didí (Lo Somriure) - "Avui ....Pollastre !!!!"
67. Magicaclown Lilina - "Somnis Màgics D'una Pallassa"
68. Poika Teatral - "Nyam Catering Xef"
69. Vivim Del Cuentu - "Contes Desexplicats"
70. Brodas Bros - "La Quela"
71. Companyia Petit Vermell - "Petit Vermell"
72. Jordi Quimera - "Jordi Quimera Live!"
73. Hemiolia - "Layla - Un Viatge D'esperança"
74. Magicaclown Lilina - "Un Embolic De Nassos"
75. Dr.Fever - "Ouh Yeah!"
76. Mabsutins - "Nas Arrelat"
77. Improvisto's Krusty Show - "Heeelp"
78. Toma Pa' Ti - "El Secret De Les Nimfes"
79. El Sidral - "Imprevisibles (Tria La Teva Aventura)"
80. Rah-Mon Roma I Werens - "Animalari Musical Il·Lustrat"
81. Cia Karlus Soler - "Toilet"
82. El Replà Produccions - "Histriònic"
83. La Tremenda Companyia - "Els Colors De La Martina"
84. Hemiolia - "Cavernus - Una Evolució Musical"
85. El Ball De Sant Vito - "Gori Gori"
86. Els Atrapasomnis - "El Planeta Violeta"
87. Bergamotto - ""Party Time, Les Extraordinàries Aventures D'un Pare Fora Del Comú"
88. La Boia Teatre - "Blauró ( Música En Directe)"

La diversitat i qualitat de les propostes van fer que la tasca de selecció fos difícil. Després d'una curosa avaluació, vam seleccionar 14 companyies i els seus espectacles:

1. Samfaina de Colors – “Sense lluna”
2. Clownic – “Hotel Flamingo”
3. El Cau de l'Unicorn – “El Fantasma Mentider”
4. Pentina el Gat – “Euphôria!”
5. Mag Nil – “Encanteri”
6. La Guilla Teatre - ”De Faula”
7. Múcab – “Dans Blowing”
8. Kali Teatre “Rigoberta i el Windigo”
9. Txo Titelles – “L’Adelina i en Hop”
10. Baal – “Alek i Sophie” 
11. Xip Xap - “Rag&Bone” 
12. Sabanni – “Kaboom!”
13. Mumusic Circus – Mini Golf (instal·lació) 
14. Los Herrerita – Circ a les golfes (instal·lació)  

Presentador: Festuc Teatre (Ingrid Teixidó i Pere Pàmpols) i Campi Qui Pugui (Jordi Pedrós) 

A cada una d'aquestes companyies, us donem les gràcies per la vostra participació i el vostre compromís amb les arts escèniques per a infants i joves. Animeu-vos a continuar amb la vostra activitat professional, ja que sou part fonamental del creixement i l'enriquiment del sector.

Amb il·lusió, us convidem a enviar les vostres propostes per al Tast d'Espectacles Familiars 2024. La convocatòria s’obrirà a principis d’estiu. La vostra creativitat és essencial per continuar fent del Tast una celebració de les arts escèniques per a tota la família.

Terrassa, 18 de gener de 2024

Balanç de l'any 2023 i propòsits pel 2024

 
 
Hem tancat l’any 2023 que va començar, com sempre, amb molts bons desitjos per tot i per tothom. Ha arribat al final i és un moment per fer balanç, aquell que es fa des de la immediatesa i sense deixar refredar les idees ni frenar la inèrcia.
 
Per a nosaltres, els “xarxeros”, ha estat l’any de renovació de la Comissió Permanent amb la incorporació de dues persones, la Mayte Gómez de Xarxa Esparraguera i el Joan Alamego de Xarxa Sta. Perpètua de Mogoda, en substitució de Joan Vilà de Xarxa Manresa i Marta Gas de Xarxa Gavà, a qui agraïm novament la feina feta durant els tres anys i mig que van aportar la seva expertesa.
 
També ha sigut important la incorporació de l’Alba Roig com a experta en comunicació digital. El departament de comunicació ha deixat d’estar externalitzat, per bé que comptem amb la col·laboració de dues noves empreses de comunicació, La Tremenda, especialitzada en comunicació cultural, amb un important gruix de projectes culturals difosos i un referent per tots els mitjans de premsa especialitzada i La Sembra, experta en comunicació d’àmbit social i que ha elaborat “El Kit de Comunicació” perquè tots els Grups Xarxa Locals puguin consultar i implantar per fer una publicitat local eficient.
 
El resultat de l’aposta en comunicació per la visibilitat de la Fundació a escala nacional ha quedat palès a les moltes invitacions que hem tingut aquest any en esdeveniments culturals del país i als que hem assistit gustosament en nom i representació d’aquesta gran família que som els 50 Grups Xarxa Locals.
Durant tot aquest any des de l’Oficina Tècnica, amb el suport de membres de la Comissió Assessora d’Espectacles, s’ha estat treballant en l’actualització del Catàleg Xarxa, des d’on ja hi ha la informació actualitzada, ara sí, de recomanacions per a la programació.
 
Amb el Catàleg Xarxa, pretenem també, tenir el vostre “feedback” per anar-lo millorant i que sigui una eina útil i eficient, que faciliti la informació imprescindible per programar de manera àgil i amb coneixement. És per això que us animem que en feu la crítica, que ens digueu tot allò que cal millorar, posar o substituir. Entre tots hem d’aconseguir fer un catàleg referent pels programadors d’espectacles familiars.
 
Així i tot, us continuem animant a assistir a les diferents fires i mostres de tota mena de gèneres i temàtiques d’espectacles familiars que es fan arreu del país i que us anirem anunciant a les comunicacions mensuals, perquè entenem que la millor manera de programar és quan es fa des del coneixement i la mateixa valoració.
 
Hem programat 364 espectacles i s’han contractat 152 companyies amb un total de 71.300 espectadors durant tot el 2023, el que representa un increment de més del 6% respecte a l’any passat.
 
Aquest 2023 ha estat un any d’eleccions, i algunes coses poden canviar socialment, i possiblement en el món cultural a casa nostra també, però una de les coses que no ha de canviar és la de continuar defensant la nostra llengua, la nostra cultura i les nostres tradicions, perquè si no ho fem nosaltres, ningú ens ho farà i l’espai que deixem no quedarà buit sinó substituït, simplement.
 
Com a Fundació Xarxa, estem contents d’haver estat inclosos en el Cens d’Entitats de Foment de la Llengua Catalana, i per aquest 2024, us animem a cada un dels Grups Xarxa que com entitats reconegudes que sou, APEIJ, sol·liciteu de ser-hi incloses, com ja alguns grups han fet. Des de l’Oficina farem tots els tràmits en nom vostre, només cal que ens ho sol·liciteu. Tenim com a objectiu que tota la comunitat de “La Xarxa” sigui públicament defensora de llengua catalana tal com ho recull l’article 5 dels nostres estatuts.
 
Per aquest 2024 ens caldrà replantejar les trobades iniciades el 2022 i que malgrat estar programades molt anticipadament aquest 2023 no han tingut la participació esperada. Per això ens cal replantejar aquesta fórmula a fi de poder trobar una millor manera de fer un intercanvi d’opinions i de maneres de fer que ens enriqueixen a tots.
 
Gràcies a tots vosaltres, cada un dels 350 voluntaris “xarxeros” que som, gràcies per ser-hi i per continuar portant la cultura a les famílies dels vostres pobles. Gràcies pel temps que hi dediqueu. Gaudiu de la recompensa: un somriure i uns ulls brillants d’agraïment dels més menuts de cada casa.
 
Bones Festes i feliç any nou.
 
Lluís Hereu, president de la Fundació La Xarxa
 
Terrassa, desembre de 2023

La Fundació Xarxa assistim a la Nit del Circ i als Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya 2023

 

La Fundació Xarxa d'Espectacles Infantils i Juvenils vam assistir el vespre del 20 de desembre a la Nit del Circ, una gala de lliurament dels Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya. Aquesta celebració destaca el talent dels artistes i companyies de circ, així com les iniciatives que promouen i donen visibilitat a les arts circenses.
Durant la gala es van presentar actuacions úniques. L'espectacle, amb música en directe, va oferir una experiència vibrants a tots els assistents, que van tenir l'oportunitat de connectar amb els artistes en un ambient festiu.
A destacar, aquest any, la nominació de quatre companyies del catàleg d'espectacles de la Fundació Xarxa, les quals van ser nominades al premi de votació popular dels Premis Zirkòlika. Les companyies i els espectacles nominats són:

1. “L'Actitud” - JAM
2. “Lady Panda” Clara Poch Masià - Mumusic Circus
3. “Petit univers” - Marcel Gros
4. “El Taller de Malabars. L'Espectacle” - Moi Jordana Cia de Circ

Aquest reconeixement destaca la qualitat i diversitat dels espectacles que la Fundació Xarxa promou, així com la resposta positiva del públic cap a aquestes produccions.

Terrassa, 21 desembre 2023

Fundació Xarxa participem a la presentació del Catàleg IMPULSA de la Fundació Catalana de Cultura

 

Aquest passat dijous, la Fundació Xarxa vam participar a la jornada de presentació del Catàleg IMPULSA, una iniciativa innovadora de la Fundació Catalana de Cultura (FCC). L'esdeveniment va ser una oportunitat per entendre com aquesta borsa de projectes pot impactar positivament en el desenvolupament cultural de tot el territori català.


La FCC ha creat aquest catàleg amb l'objectiu de connectar de manera efectiva el món de l'empresa amb el de la cultura. En la seva presentació, la FCC va destacar l'essència del Catàleg IMPULSA com una eina que busca satisfer les necessitats d'empreses i entitats públiques i privades, creant una plataforma de match entre aquestes i les iniciatives culturals.


Durant la presentació, es van abordar temes clau com ara la definició del catàleg, els serveis que ofereix, els beneficis per als projectes culturals, el seu funcionament i els passos per formar-ne part. La trobada va comptar amb la participació destacada de l'advocada Clara Esteve, membre de l'equip de Roca Junyent, que va aportar una visió experta sobre els aspectes legals i contractuals relacionats amb el Catàleg IMPULSA.

Terrassa, 22 de desembre 2023

 

Laura Pareras, presidenta del GXL Palafrugell, rep el guardó de Palafrugellenc de l’Any

El passat diumenge 17 de desembre, Laura Pareras - mestra de música, i presidenta de La Xarxa a Palafrugell des de fa dos anys - va estar reconeguda amb el guardó de Palafrugellenc de l'Any al Teatre Municipal de Palafrugell. A més, també es va atorgar el Premi Peix Fregit 2023 a Jordi Cama i s'ha presentat el volum 41 de l'anuari Crònica d'un Any de Palafrugell, completant una nit dedicada a reconèixer aquells que han destacat en el municipi durant els darrers dotze mesos.


El reconeixement a Laura Pareras indica la contribució positiva del Grup Xarxa Palafrugell en proporcionar espectacles i activitats culturals per a les famílies de la localitat. La programació d'espectacles familiars no només enriqueix la vida cultural de la comunitat, sinó que també crea oportunitats per a la participació i la cohesió entre les persones.


Des de la Fundació Xarxa, volem donar l'enhorabona a Laura Pareras i celebrar també els 40 anys d'APEIJ Palafrugell, encoratjant-los a seguir amb la tasca de promoció i programació d'espectacles familiars tan necessària per fomentar la cultura, l'esperit crític i la llengua catalana.

Terrassa, 18 desembre 2023

 

El Pot Petit del catàleg d’espectacles de La Xarxa guanya el premi ARC a la Millor Gira per a Públic Familiar 2023

La companyia El Pot Petit ha estat distingida amb el Premi ARC 2023 a Millor Gira per a Públic Familiar, reafirmant la seva gran qualitat. Els Premis ARC, considerats com a premis de referència de la indústria musical del directe a Catalunya, són atorgats per l'Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC).
 
L'acte de lliurament, que arriba a la seva 21a edició, és un esdeveniment clau que reuneix els principals actors del sector, incloent-hi artistes, representants, promotors, administracions públiques i mitjans de comunicació. Aquest es va celebrar el passat 29 de novembre.
 
La trajectòria de més de deu anys d'El Pot Petit ha estat reconeguda amb múltiples premis, inclosos els dos Premis Arc a la millor gira adaptada per a públic familiar en les edicions 2019 i 2021. Aquest nou guardó reforça la seva posició destacada en l'escena dels espectacles familiar. Des de la Fundació Xarxa volem felicitar a la companyia per aquest premi!
Terrassa, 1 de desembre de 2023

La Fundació Xarxa participem a la Jornada Plenària de POLITARTS organitzada pel CoNCA

El passat 29 de novembre de 2023, la Fundació Xarxa d'Espectacles Infantils i Juvenils vam assistir a la Jornada Plenària POLITARTS, organitzada pel Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA) al campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra.

Prop de dues-centes persones, representants dels diferents sectors artístics, vam reunir-nos per aquesta jornada on s’exposava una anàlisi i debat de les polítiques culturals amb un enfocament especial en la creació artística.
La jornada plenària de POLITARTS la va obrir la presidenta del CoNCA, Vinyet Panyella, que va donar la benvinguda a l'audiència i va destacar la importància d'una política cultural que posa la creació en el seu punt de mira, superant la simple acumulació de subvencions.

La jornada va culminar amb la presentació pública dels dispositius articuladors de suport a la creació proposats pels diferents sectors desenvolupada pel POLITARTS. Aquesta informació, que es recollirà a l'INFORME POLITARTS-23, es presentarà oficialment a principis de 2024, constituint una valuosa eina per a la formulació de polítiques culturals a llarg termini.
Jordi Font, membre del Plenari, va compartir la part declarativa que integrarà l'INFORME POLITARTS-23. Aquest informe es presentarà a principis de 2024, recollint els diversos dispositius creats durant les sessions de treball. Margarida Troguet, vicepresidenta del CoNCA, i Jordi Foz, secretari general del Departament de Cultura, van cloure la jornada.


La Fundació Xarxa d’Espectacles Infantils i Juvenils ens complau haver assistit a aquesta jornada i formar part com agents dintre del sector cultural del nostre territori.  
 

Terrassa, 30 de novembre 2023

 

Quatre companyies del catàleg d’espectacles de la Fundació Xarxa nominades al Premi Zirkòlika de votació popular 2023

Els Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya són uns premis de suport i reconeixement al treball artístic dels artistes i companyies de circ, així com a les iniciatives i projectes per fomentar i visibilitzar les arts del circ.

En l’edició del 2023, quatre companyies del catàleg d’espectacles de la Fundació Xarxa han estat nominades per al premi de votació popular! 

• “L'Actitud” - JAM

• “Lady Panda” Clara Poch Masià - Mumusic Circus

• “Petit univers” Marcel Gros 

• “El Taller de Malabars. L'Espectacle” Moi Jordana Cia de Circ

Vols votar? Pots fer-ho fins a l’1 de desembre en aquest formulari! 

Els Premis Zirkòlika es lliuren durant la Nit del Circ que, aquest any, es celebra el pròxim 20 de desembre. Des de la Fundació Xarxa desitgem molta sort a totes les companyies! 

Terrassa, 27 de novembre 2023

La cia. Anna Roca, del catàleg d'espectacles de la Fundació Xarxa, guanya el Premi Butaca a Millor Espectacle Familiar

Ahir, dilluns 20 de novembre, la Fundació Xarxa d'Espectacles Infantil i Juvenils va tenir l'oportunitat d’assistir a la gala dels Premis Butaca, l’esdeveniment que celebra l'excel·lència en les arts escèniques catalanes. 


Entre els guardonats de la nit, la cia. Anna Roca, que forma part del catàleg d’espectacles de la Fundació Xarxa, va ser mereixedora del Premi a Millor Espectacle Familiar per “Momo”. Aquest reconeixement subratlla la dedicació i la qualitat d'aquesta companyia, la qual fa gairebé trenta anys que està a sobre els escenaris. Des de la Fundació Xarxa, volem felicitar a la companyia per aquest premi!


A més, l'obra “Tots eren fills meus” ha destacat en la 29a edició dels Premis Butaca, enduent-se cinc dels onze guardons, entre ells millor muntatge teatral, escenografia, actriu i actor. D'altra banda, “L'alegria que passa” de Dagoll Dagom també ha destacat amb cinc premis, incloent-hi millor musical i millors actors de musical. La gala ha reconegut talents en diverses categories, des de direcció teatral fins a dansa, i ha rendit homenatge pels trenta anys de Pallassos sense Fronteres amb el Premi Butaca Honorífic Anna Lizaran.


Ens complau haver assistit a la Gala dels Premis Butaca. A través de la nostra presència en esdeveniments com aquest, continuem consolidant el nostre compromís de fer costat al sector de les arts escèniques. La Fundació Xarxa d'Espectacles Infantil i Juvenils ens consolidem com una peça clau en la difusió i promoció de les arts escèniques, contribuint al desenvolupament cultural i artístic de les futures generacions.

 

Terrassa, 21 de novembre del 2023

La dotzena edició del Tast d’Espectacles Familiars 2023 va ser tot un èxit!

Aquest passat cap de setmana del 18 de novembre de 2023 vam celebrar la dotzena edició del Tast d'Espectacles Familiars a Sant Feliu de Llobregat, una mostra de propostes escèniques organitzada per la Fundació Xarxa. 
Aquesta cita anual omple la vila d'espectacles per a tota la família on els programadors, professionals i el públic assistent tenen l'oportunitat de veure un petit tast de cada espectacle seleccionat. 


L'esdeveniment, que se celebra des de l'any 2012 i que, tradicionalment, té lloc a Sant Feliu de Llobregat, ha esdevingut una plataforma per a les companyies d'espectacles familiars i un punt de referència per als programadors que busquen propostes de qualitat pensades per un públic familiar ampli i de totes les edats.
La jornada va ser una oportunitat per establir vincles de col·laboració entre els diferents agents del sector i va enriquir la comunitat de professionals de les arts escèniques per públic familiar.


Per aquesta jornada, la Comissió Assessora d'Espectacles de la Fundació Xarxa va seleccionar 16 companyies per actuar d'entre 102 propostes rebudes per part de companyies professionals.


Durant tot el dia es van poder veure una mostra de 15 minuts dels espectacles escollits que anaven des de la màgia al musical, humor gestual, titelles i teatre visual amb tecnologia interactiva. A més a més, hi va haver quatre propostes exteriors. Tots els espectacles presentats al Tast 2023 s'han integrat al catàleg d'espectacles de la Fundació Xarxa. A més, vam fer un petit homenatge a l'Estaquirot Teatre per la seva trajectòria i agrair-los els cinquanta anys d'espectacles familiars que ens han ofert.


Des de la Fundació Xarxa, valorem molt positivament el transcurs del 12è Tast d'Espectacles Familiars i volem donar les gràcies a totes les persones que han participat i s'han implicat perquè tot surti bé!

Terrassa, 20 de novembre 2023

Inici d'inscripcions per al Tast d'Espectacles 2023

Des d’avui, 9 d’octubre, ja està oberta la inscripció per a la pròxima edició del Tast d'Espectacles 2023. Aquest esdeveniment, organitzat per la Fundació Xarxa, és una oportunitat única per a programadors, companyies de teatre i altres distribuïdors per connectar-se amb les millors produccions escèniques familiars i expandir les seves xarxes professionals.
 
El Tast d'Espectacles busca connectar i enriquir la comunitat de professionals les arts escèniques. Amb una selecció diversa de produccions i la possibilitat d'establir contactes amb altres membres del sector, aquest esdeveniment promet ser una oportunitat de crear una xarxa de contactes per a tots els participants.
 
L'esdeveniment se celebrarà el 18 de novembre de 2023, a Sant Feliu de Llobregat. Les activitats i les representacions tindran lloc durant tot el dia, oferint una gran experiència que posa en valor les arts escèniques per a públic familiar.
Per a tots aquells interessats a participar com Grups Xarxa Locals, programadors, companyies de teatre o altres distribuïdors, les inscripcions ja estan obertes i es poden realitzar a través dels següents formularis
Les places són limitades, així que us recomanem inscriure-us amb la major brevetat possible.
Per a més informació, contacteu amb tast@fundacioxarxa.cat
 
Terrassa, 9 octubre 2023

El GRUP XARXA LOCAL DE GAVÀ CELEBRA EL SEU 40 ANIVERSARI

 
Aquest diumenge dia 8 d’octubre, el Grup Xarxa Local de Gavà celebrarà el seu 40 aniversari amb una festa d’inauguració.
 
Des de les 10:30 h fins les 12 h, al Passeig Maragall de Gavà trobareu les següents activitats gratuïtes:
 
· 1.Punt d’informació Xarxa sobre la programació de Teatre Familiar:
 
• Calendari i espectacles de la temporada: d’octubre 2023 a abril 2024.
 
• Abonaments a preu reduït pels 9 espectacles de la temporada.
 
• Fes-te voluntari/ària de la Xarxa i gaudeix dels avantatges.
 
· 2.Taller de Capgrossos
 
• Aprèn a portar capgrossos amb la Cia. Gral. del Foc.
 
• Taller adreçat a petits i joves.
 
· 3.Taller de Cercavila
 
• Descobreix l’encant d’una cercavila amb Set de Ritmes.
 
• Taller adreçat a tota la família.
 
A les 12:30 h tindrà lloc l’espectacle “Enchantée” de la maga Melanie. Melanie és la primera maga del país a crear un espectacle de gran format per a tota la família. Els seus espectacles són trencadors. La màgia femenina deixa de portar talons i vestit per entrar en els espectacles de gran format amb un estil molt rebel. Compra les entrades aquí.
Terrassa, 6 octubre 2023

Fundació Xarxa participa en la Mostra de la Diversitat Cultural de Terrassa

 
Aquest passat cap de setmana, 30 de setembre i 1 d’octubre, la Fundació Xarxa hem participat en la Mostra de la Diversitat Cultural organitzada per l’Ajuntament de Terrassa. En el marc d’aquest esdeveniment, va tenir lloc l’espectacle “Ballaruca arreu del món” de Rah-Mon Roma que es tracta d’un espectacle d’animació amb repertori de tot el món. Les cançons i danses populars per a cantar i ballar van ser les protagonistes i ens van fer descobrir pinzellades de diverses cultures del planeta.
 
Des de la Fundació Xarxa, valorem molt positivament la nostra participació a la Mostra de la Diversitat Cultural i la col·laboració amb l’Ajuntament de Terrassa. Considerem l’esdeveniment rellevant, ja que posa en manifest la riquesa cultural del municipi i s’alinea amb el nostre objectiu de foment de la cultura.
 
Terrassa, 2 octubre 2023

Fundació Xarxa assisteix a la jornada “Canal Jurídic: Compliment normatiu de els fundacions, més enllà de les obligacions legals” de la CCF

La Fundació Xarxa ha participat en la jornada “Canal Jurídic del Compliment Normatiu de les Fundacions”, un esdeveniment organitzat per la Coordinadora Catalana de Fundacions (CCF). L'objectiu d'aquesta jornada, que s’ha dut a terme en col·laboració amb Caixa d'Enginyers, ha estat revisar les principals obligacions en matèria de compliment normatiu i donar a conèixer les diferents facetes relacionades amb el compliance.
La jornada està dirigida a membres dels patronats, secretaris/àries i professionals de les fundacions amb responsabilitat en l'àrea jurídica o d'administració. Destaquem la participació de Eugènia Bieto, presidenta de la Coordinadora Catalana de Fundacions; i Olga Pozas i Felip Carbajo, compliance officers de la Fundació Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.
El programa ha inclòs com a temes la responsabilitat penal de les persones jurídiques, incloent antecedents, requisits per considerar la responsabilitat penal de les fundacions i la tipologia de delictes i penes; i la implementació d'un programa Compliance, amb èmfasi en el model de prevenció de riscos, supervisió, seguiment i actualització. Finalment, s’ha obert un espai per a preguntes i respostes.
La sessió ha conclòs amb èxit, oferint a les fundacions sòcies de la Coordinadora Catalana de Fundacions una visió més clara sobre la importància del compliment normatiu en la seva gestió i funcionament.
La Fundació Xarxa valorem positivament la nostra participació com una oportunitat per reforçar les nostres pràctiques de compliment normatiu i seguir contribuint al desenvolupament ètic i al bon govern en l'àmbit de les fundacions.
 
Terrassa, 28 de setembre 2023

Pallassos Sense Fronteres ha celebrat el 30è aniversari a les Festes de La Mercè de Barcelona

Pallassos Sense Fronteres, te com a missió millorar la situació emocional de la infància que pateix les conseqüències de conflictes armats, guerres o catàstrofes naturals; i ho fan mitjançant espectacles còmics realitzats per pallassos i pallasses professionals  de forma voluntària.
Pallassos Sense Fronteres desenvolupa la seva actuació tant a nivell nacional a favor de la infància més desfavorida a l'estat espanyol, com a nivell internacional per a la infància refugiada i desplaçada afectada per conflictes armats i desastres naturals.
Pallassos Sense Fronteres ha celebrat el seu 30è aniversari a les Festes de la Mercè de Barcelona, aquest passat cap de setmana 23 i 24 de setembre, al Parc de l’Aqüeducte. El públic que s’ha apropat va poder  veure les últimes actuacions que han portat els artistes de Pallassos Sense Fronteres arreu del món (Ucraïna, Colòmbia, Sierra Leone, Líban o Palestina) amb companyies de circ de renom. També va haver  tallers de circ i un concert final divertidíssim amb  karaoke en viu.
Des de la Fundació La Xarxa, volem felicitar a Pallassos Sense Fronteres per aquests 30 anys de trajectòria compartint somriures amb qui més ho necessita. Gràcies per la vostre tasca altruista, de gran sensibilitat i empatia. Felicitats i gràcies!!
25/09/2023

 

Fundació Xarxa assistim a la presentació de l'Informe anual sobre l'estat de la cultura i de les arts 2022

El dijous 21 de setembre membres de la Comissió Permanent i l’Oficina Tècnica de la Fundació Xarxa vam assistir a la presentació de l’informe anual 2022 sobre l’estat de la cultura i de les arts que va tenir lloc al Museu d’Art Contemporani de Barcelona. Aquest informe l’elabora el Consell Nacional de la Cultura i les Arts, i es configura com una plataforma per fer públic el desenvolupament del sistema cultural català i tota la feina realitzada de forma estable i continuada al llarg de l'any envers al coneixement d'aquest escenari.
L’acte es va iniciar amb una exposició dels resultats de l’estudi i la consegüent presentació de les conclusions per part de la presidenta del CoNCA Vinyet Panyella i Balcells. L’exposició de la situació actual del sector ens ha servit per fer comparativa d’allà on som la Fundació Xarxa en relació a l’estudi fet.
Seguidament, va tenir lloc una taula rodona sobre la resposta de les administracions públiques als actuals reptes de la cultura, amb la conducció de Violeta Gumà i la participació de Nicolás Barbieri, Marta Domènech, Salima Jirari i Pepe Montes.
En aquesta taula rodona, es van abordar quatre principals reptes: organitzar i donar valor socialment a la cultura; una cultura diversa i igualitària més enllà del gènere; combatre la segregació cultural; i la transversalitat i actitud activa des de l’administració.
Va ser una jornada molt interessant i fructífera. L’estudi ens ha permès ampliar el nostre coneixement sobre la situació actual de la cultura; i arrel del debat sobre els reptes que es plantegen de forma general al sector, hem identificat aquells concrets que cal que abordem i treballem des de la Fundació Xarxa per continuar amb la nostra tasca tant cultural, en quant a la programació d’arts escèniques, com social, per la nostra tasca educativa i de foment de la llengua catalana.

Denúncia davant l'agressió homòfoba

Des de la Fundació Xarxa, volem expressar la nostra indignació davant de l'agressió homòfoba que ha patit el nostre amic i company Roberto G. Alonso. Ens entristeix profundament veure com la intolerància i la violència continuen afectant membres de la comunitat LGTBIQ+ en la nostra societat.
 
Volem fer públic el nostre més sincer suport cap a Roberto i tot el seu cercle més proper. La nostra organització sempre ha rebutjat de manera enèrgica qualsevol acte de violència i discriminació, i avui reiterem aquesta posició amb més força que mai.
 
Terrassa, 16/09/2023

Arriba el Festival Internacional de Teatre Infantil i Juvenil de Cerdanyola del Vallès!

A Cerdanyola del Vallès es troben en plena preparació del Festival Internacional de Teatre Infantil i Juvenil, que es celebra del 22 al 24 de setembre d'aquest any. Serà un cap de setmana on tota la família podrà gaudir d’una programació molt variada!
 
Durant tres dies plens d’espectacles, s'espera que Cerdanyola del Vallès s'ompli de vida amb la presència de companyies de teatre que presentaran les seves obres. A més a més, el festival també comptarà amb instal·lacions, espais d’experimentació, tallers, circ, espectacles itinerants i molt més! Consulta aquí tota la seva programació i aconsegueix les teves entrades.

102 propostes escèniques presentades per al 12é Tast d’Espectacles Familiars!

Ahir, 12 de setembre, va finalitzar el període de presentació de propostes artístiques per part de companyies d’arts escèniques.

Volem destacar l’alta participació que hi ha hagut, ja que hem rebut 102 propostes! Ens complau disposar d’un gran ventall projectes per poder seleccionar aquells espectacles que es presentaran al Tast d’Espectacles de St Feliu de Llobregat el 18 de novembre.

Durant les properes setmanes, es farà pública la selecció de:

 • Espectacles per al Tast del matí.
 • Espectacles per al Tast de la tarda. Com cada any, el format dels espectacles és reduït i consisteix en la representació d'un petit fragment.
 • Espectacles per l'espai d'instal·lacions a la plaça Lluís Companys.
 • Altres espectacles exteriors, alguns itinerants.

Estigueu atents!

Terrassa, 13 setembre 2023

La Fundació Xarxa assistim a la XXII Gala Catalunya Aixeca el Teló

XXII Gala 'Catalunya Aixeca el Teló' presentació de la temporada Teatral 2023/24 | Web de Barcelona

Ens complau anunciar que la Fundació Xarxa vam ser convidats a la XXII Gala Catalunya Aixeca el Teló, al qual vam assistir amb molt de gust. Aquest és un esdeveniment remarcat en el món de les arts escèniques, que és organitzat conjuntament per l'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA) i els Teatres Públics de Barcelona. Amb una història que abasta més de dues dècades, aquest espectacle s'ha convertit en una de les cites més rellevants del sector.

La nostra presència a actes i esdeveniments rellevants en el sector de les arts escèniques posa en manifesta el nostre objectiu de donar visibilitat a la nostra tasca de programadors d’espectacles per a públic familiar, la qual és essencial per educar i formar als espectadors del futur, i la de fer costat al sector.

- Terrassa, 06 de setembre 2023

Reunió entre la Fundació Xarxa i l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat per abordar el Tast d'Espectacles Familiars

El passat 9 d'agost, membres de la Comissió Permanent i l'Oficina Tècnica de la Fundació Xarxa vam mantenir una reunió amb representants de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat. L'objectiu d'aquesta trobada era abordar els detalls importants de la pròxima edició del Tast d'Espectacles Familiars i, a més, se’ls va entregar el llibre de “La Petita Història de La Xarxa".

A la reunió, es van tractar diversos aspectes relacionats amb el Tast d'Espectacles Familiars. Les dues parts vam compartir estratègies per aconseguir que el Tast d’aquest any ofereixi una bona experiència als assistents, seguint amb la línia ja establerta, i vam intercanviar idees de futur per millorar de cara a pròximes edicions amb una molt bona predisposició a treballar junts per un millor Tast 2024.

A mesura que avança el temps cap a l'edició següent del Tast d'Espectacles Familiars, la Fundació Xarxa continuem treballant amb dedicació per oferir una jornada cultural d’arts escèniques per tota la família de qualitat. Aquesta reunió amb l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat va ser un pas positiu cap a aquest objectiu.

Terrassa, 24/08/2023

La Fundació Xarxa participa a Giracirc, el Festival de Circ al carrer de Collsuspina

Des de les acrobàcies fins als malabars, el Giracirc és una celebració anual de la creativitat i la destresa circense. Aquest esdeveniment ofereix una plataforma perquè artistes i companyies de circ mostrin les seves habilitats i presentin noves perspectives sobre aquest gènere d’arts escèniques. Amb la seva rica història i reputació, el Giracirc s'ha guanyat el reconeixement com a aparador d’espectacles circ al carrer de qualitat.

En aquest esdeveniment que celebra la diversitat i la creativitat circense, la Fundació Xarxa hem tingut l’oportunitat d’assistir com a programadors d'espectacles, enfortint la nostra posició com un agent clau en el suport i la promoció d'arts escèniques per a públic familiar.

D’aquesta manera, seguim fent costat al sector i demostrant el nostre compromís donant suport a activitats culturals dintre del territori català com el Giracirc.

Terrassa, 22/08/2023

Segueix oberta la convocatòria de projectes artístics per als 12é Tast d’espectacles familiars de Sant Feliu de Llobregat

El 18 de novembre del 2023 arriba la 12a edició del Tast d'espectacles familiars de Sant Feliu de Llobregat, la mostra de propostes escèniques organitzada per la Fundació Xarxa, a través de la seva àrea d’espectacles, amb l'objectiu d’exposar les produccions de companyies professionals entre programadors i mantenir viva la roda de la cultura.

Les companyies d’arts escèniques que vulguin formar-hi part poden presentar el seu projecte des del 7 de juliol fins al 12 de setembre del 2023. Per fer-ho, cal inscriure’l en el següent formulari.

Entre les propostes rebudes, es seleccionaran...

 • 5 espectacles per al Tast del matí.
 • 5 espectacles per al Tast de la tarda. Com cada any, el format dels espectacles és reduït i consisteix en la representació d'un fragment de màxim 15 minuts.
 • Espectacles per l'espai d'instal·lacions a la plaça Lluís Companys.
 • Altres espectacles exteriors, alguns itinerants.

Per consultes en relació al Tast d’espectacles familiars, cal escriure a tast@fundacioxarxa.cat.

Terrassa, 07/07/2023

La Fundació Xarxa inclosa en el Cens d'entitats de foment de la llengua catalana

Ens complau anunciar que hem estat admesos en el Cens d’entitats de foment de la llengua catalana, tal com figura a la Resolució CLT/2521/2023, de 6 de juliol. El Cens d'entitats de foment de la llengua catalana és una agrupació que reuneix diverses fundacions, associacions i altres tipus d'entitats privades sense ànim de lucre, així com organitzacions sindicals, empresarials, col·legis professionals i altres corporacions de dret públic. Totes aquestes entitats comparteixen l'objectiu comú de promoure l'ús i la difusió de la llengua catalana dins dels seus respectius àmbits d'actuació. Són entitats culturals, esportives, juvenils, educatives, empresarials, d’integració social, de ciència i tecnologia, de foment de la llengua, que mostren la vitalitat del teixit associatiu i l’elevat compromís de la societat catalana amb la llengua.

Ser-ne membres posa en manifest el nostre compromís de fomentar, defensar i promocionar la llengua i la cultura catalanes a través de la nostra activitat en el món de les arts escèniques per a públic familiar. A més, també reflecteix el nostre valor com entitat que reforça i impulsa l’associacionisme i el compromís amb la societat.

Així, demostra que els nostres espectacles no només ofereixen moments d'alegria i diversió a petits i grans, sinó que també juguen un paper fonamental en la promoció del català entre les noves generacions en un moment social i cultural necessari.

La Fundació Xarxa ens enorgullim de ser part del Cens d’entitats de foment de la llengua catalana i ens compromet a seguir treballant per preservar i difondre la riquesa lingüística i cultural de Catalunya a través de la nostra programació d’espectacles familiars.

Terrassa, 28 juliol 2023

El nou acord de col·laboració entre el Museu Internacional dels Titelles de Catalunya i la Fundació La Xarxa

Aquest passat mes de maig del 2023, el Museu Internacional dels Titelles de Catalunya (MIT) i la Fundació La Xarxa hem establert un acord de col·laboració amb l’objectiu de crear sinergies beneficioses per ambdues entitats, i de fomentar i promoure l’art de les titelles.

El Museu Internacional dels Titelles de Catalunya (MIT) rendeix homenatge al meravellós món dels titelles. Ubicat a Palau-solità i Plegamans, aquest museu ofereix una experiència enriquidora per a totes les edats, on els visitants poden endinsar-se en la història i la tradició dels titelles.

El MIT acull una gran col·lecció de titelles de diverses èpoques i països, exhibint la seva diversitat, tècniques i estils: des de titelles de fils i de guant fins a marionetes d'ombres i de vareta, cada peça explica una història especial i desperta la imaginació.

A més de les seves exposicions permanents, el MIT organitza activitats i esdeveniments, tallers, espectacles en viu i festivals temàtics ofereixen als visitants l'oportunitat d'explorar i gaudir de les titelles.

El Museu també es compromet amb la recerca, la conservació i la promoció de la cultura dels titelles a nivell nacional i internacional. A través de programes educatius i col·laboracions amb altres institucions, el MIT realitza tasques per preservar i transmetre aquest valuós patrimoni cultural a les generacions futures.

Com a part d'aquesta col·laboració, el MIT concedeix 2 invitacions dobles anuals per a cada Grup Xarxa Local. Aquestes invitacions, que es poden lliurar a qui es consideri o ser sortejades. Per altra banda, La Xarxa ens comprometem a promoure l’activitat del MIT i a donar suport mitjançant els nostres canals de comunicació. A més, el Museu Internacional dels Titelles de Catalunya figura com a enllaç d'interès a la nostra pàgina web, proporcionant una plataforma de visibilitat.

Teia Moner i Miquel Espinosa, directors del MIT, amb el llibre de “La Petita Història de la Fundació La Xarxa”

Aquesta col·laboració és un pas més en la nostra tasca de promotors de les arts escèniques per a públic familiar, així com de foment de la cultura i la llengua catalana. Tant el MIT com la Fundació estem entusiasmats per aquesta oportunitat de treballar junts i oferir experiències úniques a tots els amants dels titelles i la cultura en general.

T'animem a visitar la seva pàgina web oficial. Allà trobaràs informació completa sobre les exposicions, les activitats i els esdeveniments especials que ofereix el museu per poder planificar la teva visita!

Coneix el Museu Internacional dels Titelles fent clic aquí.

12/06/2023

La Fundació Xarxa assisteix a l’acte d’entrega dels Premis Nacionals de Cultura (CoNCA) 2023

Des de La Fundació Xarxa hem assistit a l'entrega dels Premis Nacionals de Cultura (CoNCA), un acte de reconeixement a l'excel·lència en el camp cultural. L'esdeveniment ha tingut lloc aquest divendres 2 de juny i ha reunit a destacats professionals i personalitats del sector.

Aquesta iniciativa té com a objectiu destacar i premiar la tasca realitzada per aquells artistes, creadors i organitzacions que han contribuït de manera significativa a la cultura en diverses àrees. Els premis abasten diversos camps, com ara l'art, la música, la literatura, el teatre i la dansa, entre altres.

Entre els guardonats d'aquest any es troben figures emblemàtiques com Joan Manuel Serrat, reconegut cantautor i poeta. També destaquen Dolors Udina, en el camp de les lletres, Joan-Pere Viladecans, en l’àmbit de les arts plàstiques, i el Festival Eufònic, en l’àrea d’arts sonores, visuals i digital-performatives.

Dintre del camp de les arts escèniques, volem destacar a la guardonada Alba Sarraute, pallassa, directora d'espectacles de Circ i codirectora de la Fira Trapezi, ja que és el premi més proper a l’activitat de La Xarxa. En el seu discurs, Sarraute ha reivindicat amb força la importància d’omplir els teatres de circ i ha afirmat que "el circ, les dones i la maternitat necessiten aquesta visibilització".

L'assistència de la Fundació Xarxa a aquest acte permet reafirmar el nostre compromís amb la cultura i l'aposta per fomentar l'accés i el gaudi de les arts escèniques. Participar en esdeveniments d'aquesta magnitud contribueix a enfortir els vincles amb el sector cultural i consolidar el paper de la Fundació com a promotor de la cultura i la llengua catalana. Així, estem orgullosos de formar part d'aquesta celebració i compartir l'esperit i els valors que promouen aquests premis.

2/06/2023

Neix Embotona’t: Un nou festival de música inclusiu per a tota la família

L’Embotona’t és un nou festival de música que es celebra el pròxim 11 de juny al Poble Espanyol. Aquest esdeveniment té com a objectiu crear una gran festa inclusiva i oferir una experiència cultural enriquidora per a totes les famílies.

El festival sorgeix de la iniciativa d'El Botó Màgic, una companyia de contacontes formada per persones amb discapacitat intel·lectual greu. Aquesta companyia forma part dels tallers ocupacionals d'Aspasim, una entitat sense ànim de lucre que, des de 1938, vetlla per les persones amb discapacitat intel·lectual greu. El seu objectiu és potenciar el benestar i la inclusió a través de projectes educatius, ocupacionals, de salut i d'oci.

Es presenta com un dia solidari ple de cultura, amb una varietat d'activitats que inclouen concerts, contes, titelles, cinema, tallers i altres sorpreses. Aquest festival destaca pel seu enfocament en la diversitat, fomentant la inclusió i mostrant les persones amb discapacitat com a part activa i capaç de fer somriure els infants a través de contes populars i cançons.

A més, han vetllat per fer-lo accessible per tothom incloent mesures d'accessibilitat física, sensorial i cognitiva. No hi ha barreres que impedeixin gaudir d'un dia en família ple de música i diversió!

Des de la Fundació La Xarxa, considerem que el festival Embotona’t és una molt bona iniciativa i congeniem amb els seus valors d’apropar la cultura a tothom. Per això, us animem a participar-hi!

Informació d’interès

 • Data: Diumenge 11/06/2023 a les 11:00h
 • Lloc: Recinte del Poble Espanyol
 • Consulta la programació aquí
 • Les entrades es poden adquirir online a través d’aquest enllaç (clic aquí)
  • Entrada gratuïta per a menors de 2 anys
  • Entrada Infantil (3 a 12 anys) 15 €
  • Entrada Adult 18 €

Més informació a la web oficial del festival: https://embotonatfestival.com/

No et perdis aquesta oportunitat de viure una experiència musical i cultural única en família!

25/05/2023

El 32è Festival Internacional de Titelles de Gavà conclou amb gran èxit

El passat cap de setmana del 13 i 14 de maig es va celebrar la 32ena edició de Festival Internacional de Titelles de Gavà organitzat pel Grup Xarxa Gavà. Durant aquest esdeveniment, hem tingut l’oportunitat de gaudir d’actuacions emocionants i de renom tant de companyies catalanes com de companyies internacionals. El festival ha captivat a grans i petits, oferint moments de riures i emocions amb espectacles de titelles de gran qualitat.

Aquesta edició ha estat especial, ja que vam poder gaudir d’una de les últimes actuacions de l’Estaquirot Teatre, una companyia de referència en el panorama teatral català, i que ha estat distingida amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya 2023, coincidint l’any en què L’Estaquirot es retira definitivament després de 50 anys de trajectòria i més de 10.000 actuacions dutes a terme en una quarantena de muntatges.

A més de les actuacions, des de la Fundació Xarxa, vam organitzar una trobada de Grups Xarxa Locals, en la qual van poder intercanviar experiències i coneixements. L’objectiu de la trobada va ser crear un espai de diàleg i enriquiment mutu, fomentant la cooperació entre els diferents grups locals i l’oficina de la Fundació Xarxa.

Des de la Fundació La Xarxa volem felicitar el Grup Xarxa Gavà per continuar fomentant la cultura i les arts escèniques per a un públic familiar al seu municipi. A més, volem expressar el nostre agraïment a tots els assistents, artistes, col·laboradors i voluntaris que han contribuït a fer d'aquest esdeveniment un èxit.

Esperem retrobar-nos en properes edicions del Festival Internacional de Titelles de Gavà!

Terrassa, 19/05/2023

La Fundació La Xarxa i la cia.Rikus participen al Pati Cultural de Girona 2023

Aquest passat cap de setmana s’ha celebrat el Pati Cultural de Girona. Coincidint amb Girona Temps de Flors, aquest esdeveniment anual presenta diverses manifestacions artístiques com la música, el teatre, la dansa o el circ. Aquest any, el programa constava de tretze actuacions per a tots els públics, repartides en dos espais de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona: el pati i l’auditori Josep Viader.

Des de La Fundació La Xarxa hem participat en diverses ocasions presentant propostes d’arts escèniques familiars. En aquesta edició hem participat amb la companyia d'animació Rikus. L'esdeveniment va tenir lloc ahir al matí, atraient nombrosos espectadors que van gaudir d'una actuació divertida i que els va fer ballar a tots.

Per a la Fundació La Xarxa, aquest tipus de col·laboracions i participacions són de vital importància. El compromís de la fundació amb la cultura i l'art es reflecteix en la seva contínua participació en esdeveniments com el Pati Cultural de Girona. En proporcionar oportunitats perquè les companyies locals mostrin el seu talent i encoratjar la comunitat a submergir-se en el món del teatre familiar.

Ja esperem amb ganes la pròxima edició per seguir oferint espectacles de qualitat i formant sinergies amb iniciatives amb qui compartim els mateixos valors!

14/05/2023

L'Estaquirot Teatre guardonat amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya 2023

L'Estaquirot Teatre, una de les companyies més emblemàtiques i estimades de Catalunya, ha rebut la Creu de Sant Jordi atorgada per la Generalitat de Catalunya. Aquest guardó és considerat un dels més importants en reconeixement als serveis destacats en la defensa de la identitat i la contribució cívica i cultural de Catalunya.

L'Estaquirot Teatre, companyia que forma part del catàleg de la Fundació La Xarxa, ha estat reconeguda per la seva excepcional trajectòria en el món del teatre de titelles. Fundada l'any 1973, aquesta companyia ha dedicat gran part del seu compromís artístic a la creació d'espectacles per al públic familiar, fusionant de manera única els llenguatges dels actors amb els titelles.

El reconeixement a l'Estaquirot Teatre és un testimoni de la seva contribució al teatre català i al seu compromís envers la promoció de l'art i la cultura. Amb una trajectòria que ha abraçat cinquanta anys de dedicació i creativitat, aquest guardó arriba en un moment significatiu ja que l'Estaquirot Teatre ha anunciat la seva retirada dels escenaris després d'aquesta temporada. Serà, doncs, un homenatge i reconeixement a una companyia que ha marcat la història del teatre de titelles a Catalunya.

Des de la Fundació La Xarxa, volem felicitar a l'Estaquirot Teatre per rebre la Creu de Sant Jordi! Aquest premi és un merescut reconeixement a la vostra destacada trajectòria i contribució al món del teatre de titelles. Durant més de cinquanta anys, heu entusiasmat i captivat públics de totes les edats amb les vostres produccions úniques.

11/05/2023

Martí Rossell i Mingo Vallès, membres de Grups Xarxa Locals, distingits amb els Premis InVisibles de la TTP

Martí Rossell (Grup Xarxa Igualada) i Mingo Vallès (Grup Xarxa Olesa) han estat distingits amb els Premis Invisibles que ha atorgat la TTP (Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics). Aquests guardons han estat creats per reconèixer la feina de persones, entitats i projectes que creuen en les arts escèniques per a tots els públics i ajuden a fer valer el sector.

La gala de lliurament dels Premis Invisibles es va celebrar aquest dilluns, dia 8 de maig, a les 19.30 hores a Cardedeu. Aquesta gala ha comptat amb la participació de membres de les companyies professionals d'arts escèniques i representants de diferents institucions culturals del territori.

Les companyies professionals catalanes d'arts escèniques membres de la TTP han proposat els candidats als Premis Invisibles, podent presentar fins a tres candidatures cadascuna. Després d'un període de votacions, els guanyadors/es s'han anunciat durant la mateixa gala.

La cerimònia ha estat conduïda per les actrius Anna Roca i Marta Gorchs, i ha comptat amb actuacions de Txema Muñoz i Roberto G. Alonso, així com amb música en directe de La Tresca i la Verdesca.

Des de la Fundació La Xarxa volem felicitar a la TTP amb els Premis Invisibles així com a tots els guardonats de la nit. Considerem que aquesta ha estat una gran iniciativa per reconèixer la feina de persones, entitats i projectes que creuen en les arts escèniques per a tots els públics.

09/05/2023

 

Gavà celebra el Festival Internacional de Titelles 2023

Gavà es prepara per acollir un any més el Festival Internacional de Titelles, un esdeveniment que ja s'ha convertit en una cita esperada per als amants de les arts escèniques, la cultura i les famílies del territori. Aquest any celebra la 32na edició i, com tots els anys, l’organitza l'Ajuntament i Xarxa Gavà, membre de la Fundació Xarxa

L'edició d'enguany, que tindrà lloc el 13 i el 14 de maig en diversos espais de la ciutat, promet ser especialment emotiva, ja que comptarà amb la presència de L'Estaquirot Teatre, una companyia que es retira definitivament i que participarà en el festival.

Però L'Estaquirot Teatre no serà l'única companyia present en el festival, ja que també es podran veure moltes més actuacions. Destaquem les quatre companyies internacionals de titelles i l'actuació del referent internacional titellaire, Phillip Huber, que realitzarà dues funcions dissabte a l'American Lake.

En definitiva, el Festival Internacional de Titelles de Gavà 2023 es presenta com una oportunitat única per gaudir de la màgia i l'encant dels titelles, i per celebrar el llegat d'una companyia tan important com L'Estaquirot Teatre. No te'l perdis!

Pots consultar més informació aquí: https://festivaltitellesgava.cat/ 

04/05/2023

La trobada dels Grups Xarxa Locals al FITKAM

El FITKAM 2023 arriba al seu fi després d’un cap de setmana ple d'espectacles i activitats de gran qualitat. Ha estat una molt bona oportunitat per descobrir noves propostes escèniques, i els Grups Xarxa Locals han pogut gaudir del Fitkam amb beneficis gràcies al conveni de col·laboració entre ambdues entitats. Agrair també al FITKAM i el Grup Xarxa Montmeló per la seva hospitalitat. 

Durant el festival, es va celebrar una trobada dels Grups Xarxa Locals, on es van tractar temes clau com el finançament i patrocini a través d’empreses i entitats locals, així com la col·laboració amb entitats del tercer sector social.

També es va parlar de la gestió de públics i programació, amb l'objectiu de captar més públic assistent als espectacles i millorar l’experiència dels espectadors. La trobada va ser un espai d'intercanvi d'idees i experiències molt productiu per als assistents, que van destacar la importància de seguir treballant junts per a continuar impulsant la cultura i les arts escèniques a la regió.

02/05/2023

La Fundació La Xarxa i el FITKAM han establert un acord de col·laboració

El FITKAM (Festival Infantil i Juvenil d'Arts Escèniques de Montmeló) celebra aquest any la seva 10º edició el 28 i 29 d’abril. Aquest festival té com a objectiu principal acostar les arts escèniques al públic familiar, oferint una programació variada i de qualitat que inclou teatre, dansa, música, circ i altres formes d'expressió artística. Així mateix, el festival també té una àmplia oferta per als professionals del sector de les arts escèniques, com ara programadors teatrals, distribuïdors i altres agents culturals.

La col·laboració entre la Fundació La Xarxa i el FITKAM ofereix una gran oportunitat per als Grups Xarxa Local que realitzen la tasca de programació als seus respectius municipis.

A través d'aquest conveni, els membres dels grups locals podran assistir al FITKAM com a programadors teatrals. Aquest esdeveniment ofereix una gran oportunitat per als assistents per descobrir nous talents i propostes escèniques que poden ser de gran interès per als seus municipis.

Així mateix, aquesta col·laboració també posa en valor la importància de crear sinergies entre entitats culturals per promoure les arts escèniques i fer costat al sector. A través de la col·laboració, les entitats podem treballar conjuntament per aconseguir objectius comuns i desenvolupar estratègies conjuntes per a la promoció de la cultura i les arts escèniques.

Valorem molt positivament aquesta col·laboració, ja que no només ofereix beneficis per als membres dels Grups Xarxa Local, sinó que també promou la cooperació entre entitats culturals i la creació d'espais per al diàleg i la reflexió en el camp de les arts escèniques.

17/04/2023

Reunió anual de patronat i trobada Xarxera 2023!

El dia 25 de març del 2023 hem celebrat la reunió anual de patronat i hem aprofitat per fer una trobada Xarxera!

Durant la reunió hem repassat l'any 2022, hem presentat les accions per al 2023 i el patronat ha votat la renovació de la Comissió Permanent.També hem presentat el catàleg d'espectacles renovat! Tot seguit, hem organitzat una taula rodona on s'han debatut temes molt interessants sobre la programació de la mà de la Comissió Assessora, i dues patrones ens han explicat la seva experiència buscant patrocinadors.

Mentrestant... A la Plaça del Centre Cívic, @xaxi.xixarrus  ha animat a les mainades i acompanyants amb un taller de circ i el seu espectacle "El guardià dels jocs". Tothom s'ho ha passat genial!


I després, hem allargat la tertúlia amb un dinar xarxero i l'actuació del Mag Stigman.

Ha sigut un dia molt bonic per retrobar-nos, posar en comú les necessitats dels GXL, i seguir fent Xarxa! 

Agrair a el Grup Xarxa d'Igualada per acollir-nos i ajudar que tot surti perfecte.

25/03/2023

Setmana del teatre!

 

La Xarxa arriba a un acord amb la Mostra d’Igualada per obtenir avantatges pels Grups Xarxa

La Fundació Xarxa ha portat a terme converses amb la Mostra d'Igualada per arribar a un acord de col·laboració entre ambdues entitats. El conveni inclou descomptes en la inscripció dels voluntaris dels Grups Xarxa Local.

La Mostra d’Igualada és la fira de referència d’espectacles infantils i juvenils a Catalunya. El seu objectiu és ser una plataforma de difusió per tal de proveir la programació de municipis i festivals, i propiciar la internacionalització de les companyies catalanes. Per aquest motiu, és rellevant l’acord entre La Fundació Xarxa i la Mostra d’Igualada, ja que considerem que pot ser interessant l’assistència per part dels Grups Xarxa Local perquè puguin gaudir d’una programació variada (teatre, dansa, circ, titelles, clown, màgia…) i de qualitat.

Aquest any la Mostra d’Igualada se celebrarà del 30 de març al 2 d’abril de 2023. Des del 25 de gener estan obertes les inscripcions al web de la Mostra. 

Si formes part d’un Grup Xarxa Local i vols saber més:

CONSULTA LA INFORMACIÓ PER INSCRIURE'T FENT CLIC AQUÍ

28/02/2023

JORNADA ‘LA IMPORTÀNCIA DE MESURAR L’IMPACTE SOCIAL DE LES FUNDACIONS’

 

Ahir, 9 de febrer del 2023, des de la Fundació, van assistir a la jornada sobre “La importància de mesurar l’impacte social de les fundacions” organitzada per la Coordinadora Catalana de Fundacions.

En aquesta jornada, presentada per la Sara Pérez, gerent de la CCF, es va explicar el marc teòric i les diverses metodologies existents per mesurar i gestionar l’impacte social de les entitats no lucratives. Al llarg d’aquesta, vam poder escoltar a experts en el tema com la Lisa Hehenberger, profesora i directora de Esade Center of Social Impact, Patricia Pólvora, cofundadora i consultora SROI – The Social Consulting Agency, Paola Jubert, directora de la Fundació Jubert Figueras, Sergio Rodríguez, director de la Fundació Foment de l’Habitatge Social, Glòria Oliver, vicepresidenta 1a de la Coordinadora Catalana de Fundacions, i Lluís Torrens, secretari d’Afers Socials i Famílies del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.

Tot plegat va ser un debat interessant sobre el paper de les fundacions com a actiu fonamental en la societat, així com la rellevància de mesurar i compartir el valor social que aportem les fundacions com la Xarxa 🌞

👉 Clic aquí per llegir la notícia completa

👉 Clic aquí per veure el vídeo de la jornada

10/02/2023

BALANÇ DE L'ANY 2022 i PROPÒSITS PEL 2023

Estem acabant el 2022, en molts aspectes, i en el cultural també, el podrem recordar com l’any de retorn a la normalitat després de dos anys marcats per les mesures contra la pandèmia de Covid.

Aquest retorn a la “normalitat” ens ha permès encetar una programació de trobades de Grups Xarxa, després de molts anys sense aquestes convocatòries.

La primera va ser a Manresa en el marc de la Reunió de Patrons el mes de març, on a més del que és propi i prescriptiu, es va encetar un debat on tots els GXL que van voler, van expressar opinions i fer propostes.

El 15 de maig a Gavà, dins la programació del Festival de Titelles vàrem fer una segona trobada i, a finals de maig, en el marc del FITKAM de Montmeló es va fer una tercera.

El 19 de novembre a Sant Feliu de Llobregat, amb motiu del Tast d’Espectacles que organitza la Fundació en col·laboració amb la Comissió Assessora d’Espectacles, es va celebrar la quarta.

En totes aquestes trobades els GXL vàreu proposar temes diversos. Alguns recurrents en cada una d’elles: la preocupació pel relleu de voluntaris en l’àmbit local, la importància de la col·laboració del Grup Xarxa amb altres associacions locals per crear sinergies i, sobretot, amb entitats d’àmbit social a fi de fer arribar la nostra programació estable a tots els infants, sigui quina sigui la seva condició social i cultural.

També és coincident la necessitat de conèixer de primera mà les obres que es programen.

De cara a aquest 2023, des de la Fundació continuarem fomentant aquestes trobades. Procurarem comunicar-les amb més antelació de la que ho hem fet aquest any. La intenció és de posar-nos d’acord amb els diferents festivals d’arts escèniques de tot el territori i fer-les coincidir.

Agraïm als GXL que ens han facilitat la logística per poder-les portar a terme en cada un dels municipis i a tots els que les heu fet possible amb la vostra assistència, moltes gràcies pels comentaris, crítiques i aportacions que han enriquit als assistents. Us convidem a tots a assistir a les que programarem aquest 2023, perquè totes les opinions són bones, totes les estratègies són per copiar, la vostra veu i la vostra crítica ens ajuda a millorar. Si res més no, com deia Joan Morros, activista cultural i moderador del debat a Manresa, “aquestes xerrades i debats sovint actuen com a teràpia, així veiem que allò que passa a un mateix és el que passa a tothom”.

Lluís Hereu, president de la Fundació La Xarxa

Terrassa, desembre de 2022

AQUEST NADAL💫 CONSTRUIM MOMENTS AMB FAMÍLIA!

 

Aquest any, la Fundació Xarxa tornem a estar presents al cicle Juguem+ que organitza l’Ajuntament de Terrassa.

Del 29 de desembre al 4 gener, esports, contes, jocs, espectacles i activitats familiars i infantils ompliran el Parc de Sant Jordi en una nova edició del Juguem+.

Des de la Fundació Xarxa hem programat un espectacle gratuït el dia 29 a les 17h amb la companyia Pentina el Gat, que ens faran gaudir amb el seu espectacle Balambambú.

No et perdis tota la programació aquí

ELS PREMIS ZIRKOLIKACA PREMIEN EL FESTIVAL GIRACIRC COM A MILLOR INICIATIVA I A CESC SERRAT PER LA SEVA TRAJECTÒRIA

Ahir a la nit es van atorgar els Premis Zirkòlika durant la Nit del Circ celebrada al Mercat de les Flors de Barcelona.

El festival GiraCirc va rebre el premi a la millor iniciativa de circ, mentre que Cesc Serrat va ser guardonat per la seva trajectòria. Serrat, és cofundador d’una de les primeres companyies de pallassos en català i amb mig segle com a clown, rondallaire i actor.

Els premis Zirkòlika que anit van celebrar la seva XIII edició, els organitza la revista amb el mateix nom especialitzada en circ, i es tracta d’uns guardons triats per votació popular.

La nit va ser tot un espectacle inèdit de circ obert per tots els públics.

Des de la Fundació la Xarxa us donem l’enhorabona a tots dos!

DEBAT AL CERCLE D’ECONOMIA “COM PODEM MILLORAR LA DIFUSIÓ CULTURAL?”

El passat 13 de desembre vam assistir al debat “Com podem millorar la difusió cultural?”, coorganitzat pel Cercle de Cultura i Recomana, que planteja la preocupació pel futur de la difusió cultural en un escenari de precarietat de la premsa cultural i de l’auge i la difusió a través de les noves tecnologies.

El debat moderat per Xavi Coral, periodista i actual presentador del TN Migdia de TV3, hi van participar Jordi Bordes, periodista d’arts escèniques; Eva Comas, periodista i escriptora; Joan S. Luna, crític musical i cap de redacció́ de Mondo Sonoro i la periodista cultural Paula Carreres.

A la tertúlia es van tractar temes com millorar la presència de la cultura als mitjans, com ha canviat el rol dels prescriptors culturals, i també es va sentir la queixa del sector sobre la poca presència que té la cultura que es fa fora de l’àrea metropolitana als grans mitjans.

Al final del debat es va llençar la proposta de crear un fòrum que propiciés trobades entre el sector cultural, periodistes i mitjans per tal que la cultura tingui més espai i presencia als mitjans de comunicació.

Si us interessa podeu escoltar el debat en aquest link 👉 Com podem millorar la difusió cultural?

VOTA PEL MILLOR ESPECTACLE DE CIRC, ALS PREMIS ZIRKÒLIKA

Aquest any, cinc companyies que treballen al circuit Xarxa, es presenten a la XIII edició dels Premis Zirkòlika. Es tracta d’Always Drinking Marching Band amb "La Different Orquestra"; Cia. Passabarret amb "Rocket Carnival Clownz"; Circ de jocs amb "Circ Funky experience"; Circo Los amb "Kasumay" i TotalCirc amb l’espectacle "Hotel Bucarest".

Els premis Zirkòlika els organitza una revista amb el mateix nom especialitzada en circ, i es tracta d’uns guardons triats per votació popular. El guanyador es donarà a conèixer durant la Nit de Circ que se celebrarà el dimecres 21 de desembre al Mercat dels Flors a Barcelona. Un espectacle inèdit obert a la ciutadania i al públic general. Les entrades es poden adquirir en la web del Mercat de les Flors a un preu únic de 12€.

Per votar només cal omplir aquest formulari 👉 VOTA!

Entre tots els participants se sortejaran dues subscripcions a la revista Zirkòlika i quatre entrades dobles per a la Nit de Circ, on es lliurarà el premi a l'espectacle que hagi obtingut més vots.

EL TAST ES CONSOLIDA COM L’APARADOR DE LES ARTS ESCÈNIQUES A SANT FELIU DE LLOBREGAT

Centenars de persones assisteixen al Tast que ha ofert 16 espectacles en un dia

160 primers contactes entre programadors i companyies avalen l’èxit del Tast per futures contractacions

Un moment de l’espectacle Kariguri de la companyia Giramàgic

COMPTE ENRERE PEL TAST!!

Queda poc perquè comenci l'11a edició del Tast d’Espectacles Familiars, i ja ho tenim tot preparat.

Dissabte gaudirem plegats d’una jornada de màgia, de teatre d'objectes, gestual, de titelles i d'ombres, de música i dansa; també de circ i d’espectacles itinerants i multidisciplinaris.

En total, s’han seleccionat 16 espectacles, d’entre prop de 80 propostes rebudes per part de les companyies professionals.

Els espectacles que es podran veure durant la jornada del Tast es divideixen en dues gales, una al matí i una a la tarda, presentades pel Mag Stigman i pel Txema Màgic respectivament. Actuaran 5 companyies en cada una de les gales, oferint un tastet del seu espectacle. A més a més, hi haurà espectacles exteriors i un espai amb instal·lacions i tallers.

L'onzè Tast d'espectacles tindrà lloc el 19 de novembre de 2022 i s'emmarca, enguany, en la celebració del 40è aniversari del grup local de Sant Feliu de Llobregat. 🎉

Ens veiem dissabte!

Tota la informació 👉 TAST

ÚLTIMA SETMANA D' INCRIPCIONS PER L'11a EDICIÓ DEL TAST D'ESPECTACLES FAMILIARS

Ja estan obertes les inscripcions per a tothom: públic familiar, programadors externs, companyies i distribuïdors per a l'11a edició del Tast d’Espectacles Familiars. Així que afanyeu-vos i reserveu ja la vostra plaça!!

L'onzè Tast d'espectacles tindrà lloc el pròxim 19 de novembre de 2022 i s'emmarca, enguany, en la celebració del 40è aniversari del grup local de Sant Feliu de Llobregat. 🎉

S’han seleccionat 16 propostes de companyies, d’entre prop de 80 rebudes per part de les companyies professionals. Els assistents tindran l’oportunitat de veure un petit tast de cada espectacle d'emergents i de companyies consolidades.

Us animem a participar-hi. Com ja sabeu, és una festa de cultura, de trobada de companyies i actors amb els programadors i un espai per gaudir del teatre amb la mainada.

👉 Inscriu-te! 

INSCRIPCIONS GRUPS XARXA

INSCRIPCIONS PROGRAMADORS, COMPANYIES I ALTRES ENTITATS

 

LES COMPANYIES TEATRE AL DETALL i TEATRE NU, DEL CATÀLEG D’ESPECTACLES DE LA XARXA, NOMINADES ALS PREMIS BUTACA

L’espectacle “La motxilla de l’Ada” de la companyia Teatre al detall ha estat nominada als Premis Butaca a la categoria de millor espectacle per a públic familiar. Aquest espectacle forma part del catàleg de la Fundació Xarxa i ha estat nominat juntament amb els espectacles “Bye Bye, Monstre” de la companyia Dagoll Dagom i “Dansa per tutti” de la companyia Anexa.

La companyia Teatre al Detall va entrar a formar part del catàleg de la Fundació Xarxa al 2012 amb els espectacles “Llepafils”, “l’Endrapasomnis”, “La nena dels pardals”, “El núvol gris, gras i gros” a més del nominat ara als Premis Butaca. La bona trajectòria d’aquestes produccions dirigides al públic familiar han merescut guardons com el Premi de la Crítica, els Premis Butaca o els Premis del Públic de la Mostra d’Igualada.

En la categoria del Premi Butaca al millor espectacle de petit format, està nominada Teatre Nu, una altra companyia inclosa en el nostre catàleg. L’espectacle que opta al premi es “La dona del tercer segona” una obra per adults i competeix pel mateix premi amb “Girls like that” de la Companyia Càlam, “Hamlet.01” dels dramaturgs Sergi Belbel i Enric Cambray i “La pell fina” de la companyia Sala Flyhard. Els espectacles per a públic familiar que Teatre Nu oferta dins del nostre catàleg són “Kàtia”, “Teatre arrossegat de Catalunya”, “En patufet (i els seus pares)” i “Maure el dinosaure”.

Enguany, els premis Butaca, arriben a la seva XXVIII edició sent uns premis consolidats i de referència del sector de les arts escèniques pel fet de ser uns premis escollits exclusivament pels espectadors. La cerimònia d’entrega serà el pròxim 14 de novembre a les 20:00 h a l’espai on van néixer, el pavelló d’esports de Premià de Mar. Ben segur serà una gran festa de les arts escèniques. Des de la Fundació Xarxa desitgem molta sort a la companyia Teatre al detall.

Nominats 2022   VOTA!

Per assistir a l’entrega dels premis Butaca 👉 reserva les teves entrades!

MAC&XIC Teatre per a infants

Aquest dissabte 8 d'octubre tens una cita a Cerdanyola amb el Festival MAC&XIC.

El MAC & XIC Teatre està destinat als més petits i petites de la casa, entre els 0 i els 6 anys. Un festival de teatre infantil organitzat per Bambalina encabit a la sala d'actes i pati del Museu d'Art Cerdanyola- MAC

La cia. Xip Xap, la cia. Pessic de Circ, el Centre de titelles de Lleida i la cia. El Sidral, ens faran passar un dissabte familiar i cultural ple de gresca i animació en els escenaris i carrers de Cerdanyola.

Descobreix tota la programació, aquí!

La FIET torna a Mallorca del 13 al 16 d’octubre en el seu 20è aniversari

Finalment, ha estat possible que la Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les llles Balears (FIET) se celebri del 13 al 16 d’octubre a la localitat mallorquina de Vilafranca de Bonany.

Els companys de Sa Xerxa, han aconseguint el finançament mínim necessari posant en marxa una iniciativa de micromecenatge, per tal de poder donar continuïtat a la FIET. La proposta ha tingut tant bona resposta que ha permès recaptar els fons suficients per engegar l’edició d’enguany, una edició molt especial en ser el seu 20è aniversari.

En aquest moment i fins al 26 de setembre les inscripcions per professionals estan obertes.

La FIET és un aparador per a les companyies teatrals de les Illes Balears i de tot el país, ja que convoca a programadors de tot l’estat, però també d’internacionals. Es tracta d’un festival que congrega prop de 20.000 visitants que volen gaudir del teatre de qualitat i per a tots els públics a preus assequibles, però a l’hora també és un generador i impulsor de la indústria cultural illenca.

Per tots aquells que vulgueu col·laborar, la campanya de micromecenatge “Salvem la FIET, salvem Sa Xerxa”, encara estarà oberta fins al 22 d’octubre.

El Mag Stigman, del nostre catàleg d’espectacles, guardonat als Premis Teatre Barcelona

La V edició dels Premis Teatre Barcelona, reconeix els treballs més aplaudits i valorats pel públic que van passar per la cartellera durant la temporada 2021-2022.

Algunes de les companyies nominades van estar: Teatre al Detall, La Baldufa, Víctor Borràs de Teatre Nu i Mag Stigman. Tots ells formen part del catàleg de La Xarxa.

Un dels guardonats ha estat el Mag Stigman, al “Millor Espectacle de Màgia” per “Més que màgia”, un espectacle que va estar en cartellera al Teatre Apolo de Barcelona.

Stigman forma part del catàleg de La Xarxa amb l’espectacle “El Circ dels Impossibles” i l’espectacle guardonat als Premis Teatre Barcelona “Més que màgia”. Espectacles 100% dinàmics, plens de bon rotllo, colorisme, i participació activa del públic. Més informació sobre aquests dos espectacles: “Circ dels impossibles” “Mes que màgia”

Les propostes guanyadores dels Premis Teatre Barcelona han estat ‘L’Oreneta’ de Guillem Clua, com a ‘Millor Espectacle’ i ‘Millor Autoria Original’, i el musical ‘Guillermotta’. També cal destacar el triomf del teatre de proximitat, de sales de menys de 200 localitats. En aquesta categoria, Julio Manrique ha rebut el premi a la “Millor Direcció” pel muntatge “Animal negre tristesa”, l’espectacle més vist de la darrera temporada.

Altres espectacles amb premis han estat “La filla del mar”, a la categoria de “Millor Espectacle Musical”; “Opening night”, com a “Millor Espectacle de Dansa”; Harakiri, “Millor Espectacle d’Escena Híbrida” i “Bye bye monstre”, “Millor Espectacle familiar”.

Des de la Fundació Xarxa felicitem els guanyadors d’aquesta edició dels Premis Teatre Barcelona i a tots els que fan possible que les nostres cartelleres estiguin plenes d’espectacles per viure i gaudir de la cultura.

FESTIVAL DE CIRC AL CARRER DE COLLSUSPINA - AQUEST CAP DE SETMANA 20 i 21 D'AGOST

Gaudeix avui i demà del Giracirc!! Et presentem el cartell amb totes les companyies. 

Consulta el programa aquí Programa GiraCic 2022

VOLS FORMAR PART DE L'11è TAST D'ESPECTACLES FAMILIARS?

Últims dies per inscriure't!!

 

Termini: 5 de setembre

 

 

INSCRIU-TE I PORTA LA TEVA PROPOSTA ALS ESCENARIS!

Arriba l'11a edició del Tast d'espectacles familiars, la mostra de propostes escèniques organitzada per la Fundació Xarxa, a través de la seva àrea d’espectacles, amb l'objectiu d’exposar les produccions de companyies professionals entre programadors i mantenir viva la roda de la cultura!  🎭

L'onzè Tast d'espectacles tindrà lloc el pròxim 19 de novembre de 2022 a Sant Feliu de Llobregat i s'emmarca, enguany, en la celebració del 40è aniversari del grup local de Sant Feliu de Llobregat. 🎉

Com cada any, el format dels espectacles és reduït i consisteix en la representació d'un fragment de 10 minuts de cada un dels espectacles seleccionats. 🕐

El Tast s'ha consolidat com tota una festa de la cultura en viu amb instal·lacions i espectacles al carrer i en altres sales durant tota la jornada.  Per això, a més de les vuit propostes que se seleccionaran pel Tast de la tarda, s'escolliran també altres espectacles per a la gala del matí i propostes per al circuit exterior i un espai d'instal·lacions. 🥁

El període per a presentar projectes que optaran a formar part del Tast amb el vostre espectacle s'obre ara fins al dilluns 5 de setembre de 2022.

T'hi apuntes?

La Fundació Xarxa publica la seva ‘Petita història’ amb Editorial Mediterrània

La reconeguda dibuixant, Pilarín Bayés, ha posat color a més de 25 anys de trajectòria de l’entitat cultural

 

Vols conèixer l’estat de la cultura a Catalunya? Aquesta és la situació que revela l’informe del CoNCA 2021

Des de la Fundació Xarxa hem estat presents a la presentació de l’Informe anual sobre l’estat de la cultura i de les arts del 2021 que el 14 de juliol ha dut a terme el CoNCA (Consell Nacional de la Cultura i de les Arts). Durant l’acte, es van donar a conèixer algunes de les dades més destacades del sector de les arts escèniques de l’últim any marcat, encara, per les conseqüències de la pandèmia de Covid-19 i les restriccions al món de la cultura, especialment, dels espectacles en viu.

En aquest sentit, les xifres relacionades amb les arts escèniques mostren una situació de descens important i que posen el sector en alerta. Les representacions programades a tot Catalunya han caigut fins a més de la meitat (8.345 representacions), i també el nombre d’espectadors i la recaptació econòmica assolida han disminuït més d’un 50%.

Malgrat tot, s’ha destacat una tendència positiva en la inversió de les administracions públiques en cultura. La despesa pública en aquest sector ha estat de 139 € per habitant amb un pressupost de 1.077 milions d’euros per part del conjunt de les administracions.

Des de La Xarxa, continuem defensant la cultura en general, i les arts escèniques en particular, com a eina de creixement i aprenentatge per al conjunt de la societat i apostem per afavorir les sinergies entre la població i les institucions com a clau per avançar, conjuntament, en els nostres propòsits.

Llegeix aquí l’informe complet!

Art i educació: un compromís imprescindible

  

Aquesta setmana, la Fundació Xarxa ha participat en la presentació de la Carta de les Arts a l’Educació impulsada pel CoNCA (Consell Nacional de la Cultura i les Arts) i que té com a objectiu principal incloure la cultura i les arts a l’educació obligatòria.

Com a entitat que, des de fa més de 25 anys, treballa per acostar les arts escèniques al territori i també a les aules, donem suport a aquesta iniciativa i defensem que administracions i entitats del teixit social han de cooperar conjuntament per assolir els propòsits que es marquen en aquest full de ruta.

Des de La Xarxa, i a través de la nostra campanya ‘L’escola va de bolo, afavorim, precisament, que aquesta disciplina arribi a infants i joves com a eina d’aprenentatge i creixement.

Llegeix aquí la carta de les Arts a l’Educació

Comunicat de defunció Josefina Segú, del Grup Xarxa Cerdanyola (Bambalina)

Aquesta és una setmana trista per a la família xarxa. És amb gran dolor que comuniquem la mort de la Josefina Segú Giner, companya del grup xarxa de Cerdanyola i voluntària que, des de fa més de deu anys, ha dedicat generosament el seu temps a contribuir a la cultura.

De part de tota la família xarxera, traslladem el nostre més sentit pèsam a la seva família i amics, i enviem una abraçada plena d’escalf a les companyes de Cerdanyola en aquests moments durs.

Descansa en Pau, Josefina.

Terrassa, 30 de juny de 2022

Comunicat defunció Laura Fernández, Xarxa Vilanova i la Geltrú

La Família Xarxa està de dol. Lamentem comunicar la mort, ahir, de la nostra companya Laura, presidenta i patrona del grup de Vilanova i la Geltrú.

Des de la Fundació volem expressar el nostre condol i tot el nostre escalf a la seva família i amics i a les companyes del grup de Vilanova. En aquests moments difícils i tristos, esperem que la seva passió per la cultura i la seva generositat ens inspirin a continuar endavant, malgrat tot.

Et trobarem a faltar, Laura.

Xarxa Mollet organitza "LA XARXA AL PARC", un cicle d'espectacles gratuïts al Parc de les Pruneres

La VII Jornada Internacional Educació i Titelles posa el focus en les emocions post pandèmiques

El MIT, Museu Internacional del Titella a Catalunya Teia Moner, impulsa el dia 11 de juliol la setena edició de la Jornada Internacional Educació i Titelles posant, enguany, el focus en la gestió de les emocions post pandèmiques i el rol dels titelles.

Davant les alteracions en l’estat emocional a conseqüència de la pandèmia que han afectat grans i petits, treballar la gestió de les emocions s’ha convertit en quelcom prioritari tant en l’àmbit personal com el professional. Per això, la jornada comptarà amb professionals de la salut i amb titellaires d’arreu del món en una ocasió per descobrir les possibilitats de treballar els titelles en l’educació però, també, en la gestió de la salut mental.

Per més informació: https://www.museudetitelles.com/jornada-internacional-de-titelles-i-educacio/

 

 

El FITKAM tot un èxit, amb molta presència xarxera

La 9a edició del FITKAM Montmeló ha esdevingut tot un èxit de participació amb propostes escèniques ben diverses i de primer nivell que, sens dubte, podrem veure ben aviat als escenaris dels Grups Xarxa. Arran de la signatura del conveni de col·laboració entre la Fundació Xarxa i l’Ajuntament de Montmeló, i els avantatges que aquest acord ha suposat per als nostres programadors, una vintena de persones voluntàries de La Xarxa d’arreu de Catalunya van assistir al festival.

A més, el diumenge 29 de maig, aprofitant aquesta presència dels grups, La Xarxa va dur a terme una trobada de voluntariat en la qual es van posar en comú les nostres experiències i inquietuds, compartint propostes i generant sinergies per dinamitzar la programació cultural als diferents municipis.

Des de la Fundació Xarxa, valorem molt positivament aquest primer any de col·laboració, agraint el compromís de l’organització del FITKAM i de l’Ajuntament de Montmeló amb la cultura, tot esperant continuar sumant esforços en el futur.

Felicitats per una edició de primera!

La Fundació Xarxa, al costat del sector cultural

Com a part fonamental de la seva tasca, la Fundació Xarxa participa de manera activa en trobades del sector cultural, amb la voluntat de mantenir viu aquest àmbit i de contribuir-hi. En aquest sentit, Lluís Hereu, president de la Fundació, va assistir la setmana passada en representació de l’entitat als Premis Nacional de Cultura impulsats pel Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA). Aquests guardons de referència han reconegut, enguany la tasca i trajectòria de l a coreògrafa Núria Guiu, el dramaturg Jordi Casanovas, l'escriptora Rosa Fabregat, el PEN Català i el projecte Càntut.

  

A més, el passat dimecres 25 de maig, Hereu també va ser present a la sessió de balanç del primer any de Natàlia Garriga al capdavant de la conselleria de Cultura. Durant la trobada, es va analitzar la feina feta al llarg d’aquests mesos i es va donar a conèixer la situació de la proposta de llei de drets culturals.

“Des de La Xarxa estem compromesos en mantenir viva la roda de la cultura i, per això, és essencial que les entitats i les administracions col·laborem i treballem conjuntament per posicionar la cultura al lloc que mereix”, ha assegurat Lluís Hereu.

ENCETEM JUNY AMB UN CAP DE SETMANA MÀGIC!

Després d’un mes de maig carregat de trobades imprescindibles com el FITKAM o el FIT Gavà, el juny arriba amb noves propostes per continuar gaudint de la cultura i aprofitar al màxim les bones temperatures.

Aquest primer cap de setmana, la sisena edició del Festival Marrameu, de contes i espectacles al carrer, omplirà el poble de Torrelameu d’històries inoblidables amb teatre, humor, titelles i màgia. Els dies 3, 4 i 5 de juny, petits i grans gaudiran de les arts escèniques amb companyies de referència com Labú Teatre, Farrés Brothers, Festuc Teatre o la Cia. De Paper.

I els amants de la màgia tenen una cita ineludible amb el FIMAG a Torroella de Montgrí que, del 3 al 5 de maig, porta al municipi els principals espectacles d’aquesta disciplina. El Mag Stigman, Joana Andreu, Jorge Blass i David Navares són alguns dels noms que passaran pels diversos escenaris del poble omplint-lo de molta màgia.  

Més informació i entrades al Festival Marrameu

Més informació i entrades al FIMAG

Els dies 28 i 29 de maig Montmeló acollirà la 9a edició del FITKAM

Els dies 28 i 29 de maig, la 9a edició del FITKAM ens porta un cap de setmana farcit d'activitats i actuacions. En concret, gairebé una trentena de propostes per a tots els gustos amb música, circ, instal·lacions i jocs per a tots els públics. 
Una ocasió excepcional per descobrir nous espectacles i gaudir en primícia d'algunes estrenes que, ben segur,  ens aportaran idees per continuar programant als nostres municipis. 

Pots consultar tota la informació FITKAM 2022

La Xarxa Cerdanyola - Bambalina celebra el seu 40è aniversari aquest dissabte! 🎉🥳

La Fundació Xarxa i l’Ajuntament de Montmeló signen un conveni per promoure el FITKAM

La Fundació Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya i l’Ajuntament de Montmeló han signat un conveni de col·laboració per a l’impuls del FITKAM, el festival d’arts escèniques que anualment se celebra al municipi, i que els dies 28 i 29 de maig durà a terme la seva novena edició. A través d’aquest acord, ambdues entitats es comprometen a generar sinergies i cooperar en la difusió del festival d’arts escèniques per acostar-lo al públic d’arreu de Catalunya.

Així mateix, l’acord també contempla avantatges per a les més de 300 persones voluntàries que, actualment, conformen la Fundació Xarxa i que treballen per programar arts escèniques en una cinquantena de municipis catalans. Amb aquests beneficis, es pretén incentivar l’accés dels programadors al FITKAM per tal que puguin conèixer de primera mà els espectacles i companyies que actuen i ofereixen les seves mostres al festival.

Lluís Hereu, president de la Fundació Xarxa, s’ha mostrat molt satisfet amb aquest acord que “ens dona l’oportunitat d’acostar programadors i espectacles, facilitant que aquestes propostes puguin arribar a tots els escenaris del país i mantinguin viva la roda de la cultura”.

El vincle de la Fundació Xarxa amb el FITKAM de Montmeló també es reforçarà amb un espai de trobada específic dins del festival perquè els membres de La Xarxa puguin posar en comú les inquietuds, necessitats i reptes del sector de les arts escèniques, proposant estratègies conjuntes i sumant esforços per dinamitzar aquest àmbit.

LA MÀGIA DE LES TITELLES ARRIBA AQUEST CAP DE SETMANA A GAVÀ

 

Els dies 13, 14 i 15 de maig tens una cita a Gavà amb el 31è Festival Internacional de Titelles. Tres jornades dedicades a l'art de les titelles i el teatre d'objectes amb passis, estrenes, tallers d'artesans i instal·lacions que acosten aquestes figures als més petits.

Xip Xap, la Cia. Deliri, Binixiflat, Festuc Teatre i La Roda producions, són algunes de les setze companyies que passaran enguany pels escenaris, carrers i places de Gavà.

Una oportunitat única per viure un cap de setmana familiar i cultural amb la màgia de les titelles.

Descobreix tota la programació, aquí!

Aquest diumenge, portem la festa al Pati Cultural de Girona

El diumenge, 8 de maig, participem al Pati Cultural que la Diputació de Girona organitza en el marc de l’emblemàtic Temps de Flors. Enguany, hi serem presents a través de l’espectacle d’animació per a la mainada de Jaume Barri que tindrà lloc a les 17.00 h a la Casa de Cultura i que, de ben segur, engrescarà petits i grans.

El Pati Cultural omplirà durant tres dies, el 6, 7 i 8 de maig, la ciutat de concerts, espectacles i arts escèniques amb propostes per a tots els gustos i per a totes les edats. Les activitats són gratuïtes i no cal fer reserva prèvia, malgrat que l’aforament és limitat.

Consulta el programa complet i viu la primavera més cultural a Girona!     

 AQUEST ÉS EL NOSTRE PATI 

   

Dia Internacional de la Dansa 🩰

Manifest del Dia Internacional de la Dansa 2022

A càrrec dels membres d’Explica Dansa, Beatriu Daniel i Toni Jodar

 

La dansa com a celebració i eina de gratitud està vinculada a molts professionals, a banda dels qui ballen. Com a gestora i productora de dansa, vull donar veu a aquest gran col·lectiu de gestores, productores, comunicadors, programadors, tècnics, fotògrafs, dramaturgs i artistes visuals que, entre tots, acompanyem a ballarins i coreògrafs per a la creació de les arts en viu.

I no podem oblidar que la dansa també és el seu públic, i que cal donar valor a la reflexió i la mirada. Perquè la dansa no és només una manera de moure’s. La dansa és, sobretot, una manera de mirar.

Beatriu Daniel

                                                                                                                                                                

Visca la dansa i que torni Tuanaki

Tota la meva vida he ballat, he estat un ballarí des de petit i ho seré fins que em mori. La meva mare, que també ballava allà on fos en la nostra casa petitíssima del Barri Gòtic, m’explicava que de ben petit m’encantava grimpar pels arbres, com un mico. Em pregunto si no era ja una manera de ballar; de fet, és el que feia Trisha Brown a les seves Equipment Pieces, que s’enfilava pels arbres i deia que era dansa!

L’ofici de ballarí ha estat la meva vida. És una manera de viure que no t’abandona ni un segon. Perquè la dansa està feta de moltes capes -experiències, teories, tècniques, personatges, històries, ferides, cures…- i, amb els anys, no pares de descobrir-ne de noves. Les maneres de ballar són infinites i qualsevol indret és un bon lloc per ballar. Pels qui encara no ho tenien clar, la pandèmia va acabar de demostrar-ho: tancats a casa, la dansa donava sentit a aquell racó fosc del passadís, a la sala d’estar, a la cuina, al balcó o al dormitori de llençols rebregats on ballàvem i, tot d’una, es convertia en un teatre d’aforament galàctic.

La dansa també ens permet penetrar en espais interiors (els de la nostra imaginació, aquests que no coneixen límits). De vegades, m’agrada seguir les formes canviants d’uns núvols que no existeixen; altres cops, em col·loco a l’alçada d’un estol d’estornells que vaig veure en un passeig per les muntanyes del Pallars, i ballo entre ells. El moviment forma part de la natura, sempre canviant, sempre dansant.

Les memòries de les experiències viscudes han quedat clavades al meu cos i a la dansa a un nivell íntim, conscient del llegat que arrosseguem en un cos social que té milers d’anys d’història, una herència de danses i moviments que cal honrar. Quan vaig decidir convertir-me en explicador de dansa, sense deixar de ser el ballarí que sóc, volia apreciar aquesta memòria i transmetre-la al major nombre de gent possible.

I sé que no estic sol, en la meva dèria. Vaig llegir que en una illa del pacífic, a Tuanaki, els seus habitants no coneixien la guerra, només sabien ballar! Se la va endur un sisme ja fa molts anys, però ens en queda la seva història, i m’agrada tant que no pararé d’explicar-la. De fet, estic pensant en fer-ne un rap, ja en tinc l’estrofa i la tornada:

La dansa… és instant, pertinent i fugaç.

La dansa… encomana, irradia i contagia.

La dansa… són els nostres cossos teixint, connectant.

La dansa és un terratrèmol, un volcà i una aurora boreal.

La dansa és vida i un gran NO A LA GUERRA.

Visca la dansa, visca Tuanaki.

Toni Jodar

33a edició de la Fira de Titelles de Lleida

Aquí podeu trobar tota la informació de la 33a Fira de Titelles de Lleida
 

Feliç Sant Jordi! 🌹📚🐉

La Xarxa Manresa celebra el seu 45è aniversari 🎉🎭

Noves mesures COVID-19

Àmbit cultural

 • S'ha de garantir una bona ventilació dels espais tancats mitjançant ventilació natural o altres sistemes de ventilació.
 • En activitats amb més de 1.000 persones en espais tancats, es recomana mantenir ventilació i qualitat de l'aire reforçades i, tant en espais tancats com a l'aire lliure, s'ha de garantir el control d'aglomeracions.

Més informació: Restriccions a tot Catalunya (COVID-19)

Dia Mundial del Circ

Manifest del Dia Mundial del Circ 2022

Aquest cap de setmana, els amants de les titelles tenen cita a Mollet!

Aquest cap de setmana, 8, 9 i 10 d’abril, arriba a Mollet del Vallès la 15a edició del Festival Mitmo. Aquesta mostra internacional de titelles reunirà durant tres dies espectacles i instal·lacions d’arreu del món amb gairebé una vintena de companyies vingudes d’Argentina, Anglaterra, República Txeca i també de Catalunya, entre altres.

Les propostes es podran veure en diversos punts del municipi i faran les delícies dels amants d’aquesta disciplina artística. Més de 60 representacions de titelles de guant, marionetes de fil, ombres xineses, i molta il·lusió en una edició que vol recuperar la normalitat i la màgia de les titelles després de dos anys de pandèmia.

Més informació i programa aquí.

LA TROBADA XARXERA DE MANRESA, TOT UN ÈXIT!

Una setantena de persones van participar el passat dissabte, 26 de març, de la trobada xarxera celebrada a Manresa, una jornada en la qual, a més de dur a terme la Reunió de Patronat, els participants van poder gaudir en família de jocs, espectacles i un dinar de germanor.

 

Dia Mundial del Teatre

Videomanifest de l’AADPC en motiu del Dia Mundial del Teatre

Trobada Xarxera a Manresa

DEMÀ ÉS EL GRAN DIA!   

El dissabte 26 de març tenim cita xarxera a Manresa. Volem compartir amb tu una jornada de retrobaments i espectacles per posar en comú les necessitats dels diferents Grups Xarxa i gaudir d'un dia de cultura en família.

 

 

 

 

Dia Mundial del Titella i la Poesia

Març amb nom de dona: ‘La Pilarín’

Març és el mes de les dones, també a la televisió. En el marc de la programació especial que TV3 ha preparat per commemorar aquesta data, el 22 de març s’estrena, al programa Sense ficció, ‘La Pilarín’, un documental sobre Pilarín Bayés, una de les il·lustradores de referència de Catalunya. Es tracta d’una producció dirigida per Dani Freixas Roca que ens acostarà a aquesta figura a través del seu entorn més proper i que ens descobrirà una dona que, amb 80 anys i més d’un miler de llibres publicats, s’ha consolidat com a un dels noms propis més reconeguts del país.

Una oportunitat per conèixer de més a prop a una de les dibuixants més singulars i inspiradores de Catalunya, i en la qual també hi podrem veure cares conegudes del món cultural com Màrius Serra, Òscar Dalmau, Roser Capdevila o Albert Pla.

Nosaltres, no ens ho perdrem!

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/sense-ficcio/trailer-de-la-pilarin/video/6146978/

Dia Mundial del Teatre Infantil i Juvenil

MANIFEST ASSITEJ – 20 DE MARÇ

ASSITEJ, l'Associació Internacional de Teatre per a la Infància i la Joventut, considera que cal fer molt més per complir amb les obligacions de tots els països pel que fa als articles 13 i 31 de la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de l'Infant.

Això és especialment cert a la llum de l'actual pandèmia i la urgent necessitat d'equitat i igualtat d'oportunitats perquè tots els nens i nenes visquin en un món sostenible i saludable. L'art i la cultura ens permeten imaginar el món que desitgem crear per i amb els nostres nens, nenes i joves i, per tant, són crucials a l'hora de prendre mesures per a garantir millors condicions per a la nostra societat.

Les arts són particularment vulnerables en aquest moment, ja que s'han vist profundament afectades pel COVID-19 i les condicions econòmiques subsegüents. L'art (i els i les artistes que les produeixen) són una part vital de l'expressió, la reflexió crítica, la salut i el benestar de la humanitat. Els nens, les nenes i els joves tenen dret a accedir i participar de l'art, fins i tot, o especialment, en temps de crisi.

Encara acceptem que cada país o regió pot tenir els seus contextos específics, sistemes i preocupacions, ASSITEJ dóna suport al següent manifest com una expressió universal de les accions necessàries perquè els nostres nens, nenes i joves puguin florir a través del compromís amb l'art.

ASSITEJ recomana involucrar els nens, nenes i joves a través de la consulta i la col·laboració i assegurar la inclusió de les seves opinions i perspectives, en cada nivell possible (Article 12, Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de l'Infant)

Més informació aquí: MANIFEST ASSITEJ

AJORNAT L'ANIVERSARI DE XARXA VILAFRANCA

Feliç dia a totes les dones 💜💜💜

Comunicat de la Fundació Xarxa davant la invasió russa a Ucraïna

Davant l’agressió militar contra Ucraïna i la violència exercida sobre aquesta població per part del govern rus, des de la Fundació Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya volem reiterar el nostre ferm rebuig a aquesta i a qualsevol guerra.

La nostra és una entitat compromesa amb la cultura de pau i que va néixer, precisament, amb la voluntat de transmetre a infants i joves valors com la llibertat, la solidaritat i el pensament crític. És per això, que la nostra posició sempre serà en favor del diàleg i en contra de qualsevol expressió de violència.

Així mateix, volem manifestar la nostra plena solidaritat i suport a tota la ciutadania ucraïnesa amb el desig que tots els infants i joves d’aquest país puguin recuperar, ben aviat, la seva llibertat.

 

Contra la guerra, cultura.

Terrassa, 3 de març de 2022

En Lluís Hereu i l'Anna Llort parlen a Escena Familiar dels 25 anys de la Fundació Xarxa

     

Les mares impulsen avui dia les programacions de teatre familiar en els grups locals de la Xarxa

“És veritat que ara hi ha més mares al capdavant dels grups locals de la Xarxa, però el que no canvia en els darrers 25 anys, és que són les famílies senceres que impulsen les programacions de teatre familiar des del voluntariat social”. Són paraules del president de la fundació La Xarxa, Lluís Hereu. Una entitat privada que promou la llengua i la cultura catalana a partir de la programació d’espectacles familiars arreu de Catalunya. Repassem amb ell el paper de La Xarxa en el món de les arts escèniques familiars a Catalunya ara que cumpleix els 25 anys des de la seva fundació.

Pots llegir tota l'entrevista aquí

UN NADAL DE CULTURA EN FAMÍLIA

Des de la Fundació Xarxa sabem que el millor regal de Nadal són els moments compartits. Per això, durant aquestes festes podreu trobar moltes opcions per gaudir d’experiències culturals amb els més petits de la casa.

Entre d’altres, estarem presents a Terrassa dins el cicle Juguem+ que del 29 de desembre al 4 de gener omplirà els carrers d’aquest municipi de propostes culturals i d’animació, activitats esportives i també espais de jocs tradicionals, fomentant les trobades intergeneracionals.

Des de La Xarxa no ens ho volem perdre, i hem programat per a l’ocasió dos espectacles familiars gratuïts per al diumenge 2 de gener.

A les 12.00, la màgia del Mag Stigman arribarà a l’Escola Josep Ventalló i Vintró amb ‘El circ dels impossibles’.

I a la tarda, a les 18.00, La Guilla Teatre portarà ‘Una carretada de contes’ a la Plaça de l’Assemblea de Catalunya.

Aquestes festes, construeix moments inoblidables amb la família!

Més informació aquí

 

 

Recupera els millors moments del Tast 2021

Vídeo Tast 2021

Fotos Tast 2021

 

 

Homenatge al nostre company Pere Miró

Dissabte 27 de novembre, vam participar en el merescut homenatge al nostre company Pere Miró i Fisa a Martorell.

Un acte emotiu per recordar una persona compromesa amb la cultura i amb el seu entorn. Gràcies, Pere!

ENS UNIM A L’HOMENATGE AL NOSTRE COMPANY PERE MIRÓ I FISA

Des de la Fundació Xarxa ens adherim a l'acte de reconeixement que es farà el 27 de novembre, a Martorell, en memòria del nostre company Pere Miró i Fisa.

Amb aquest esdeveniment, una quinzena d'entitats socials i culturals amb les quals va col·laborar activament li retrem homenatge tot recordant el seu compromís permanent amb el seu entorn i la seva inesgotable implicació amb el municipi i amb la societat, en general.

Pere Miró va ser una persona clau en la trajectòria del Grup Xarxa Martorell però també en el conjunt de la nostra entitat des dels seus inicis, essent durant molts anys, vicepresident de la Fundació.

Totes les persones que vulguin participar en aquest acte de reconeixement, ho podran fer assistint a la Plaça de l’Església el dissabte 27 de novembre a les 17.00.

El 10è Tast d’Espectacles Familiars reuneix una vintena de propostes culturals de companyies catalanes

  

 

Èxit del 25è Aniversari de la Fundació Xarxa!

 

 

RESERVA’T LA DATA! EL 20 DE NOVEMBRE, ARRIBA LA 10a EDICIÓ DEL TAST D’ESPECTACLES FAMILIARS A SANT FELIU DE LLOBREGAT

 

AQUEST CAP DE SETMANA, LA CULTURA ENS FA VOLAR FINS A MALLORCA!

Del 14 al 17 d’octubre, la Fira de Teatre infantil i juvenil de les Illes Balears que, enguany, recupera el seu format habitual amb espectacles de carrer que ompliran de cultura i un ambient festiu el poble de Vilafranca.

Aquesta és la 19a edició de la FIET 2021 que, com ja és habitual, comptarà amb una àmplia representació de companyies catalanes. La Cia. Guillem Alba & La Marabunda encetaran el festival amb el seu ‘JALEIU’ mentre que el Circ Pistolet seran els encarregats de clausurar la mostra amb la proposta ‘Potser no hi ha final’.

Des de la Fundació Xarxa també estarem presents en aquestes jornades que comptaran, entre altres, amb companyies com Maduixa Teatre amb “Migrare”, Festuc Teatre amb “La llàntia meravellosa” o Campi qui pugui amb “Camí a l’escola”. També s’hi podran veure obres fetes a les Illes com les de la Cia Mariantònia Oliver, la Cia Tro del campió mundial de baldufa, Guillem Vizcaíno, la Cia Moviments, Noctàmbuls, Hotel iocandi o Lletra Encantada.

En el marc de la FIET també es duran a termes les Jornades professionals que serviran per posar en comú les propostes i inquietuds del sector.

Que comenci la festa!

Seguim celebrant el 25è Aniversari de la Fundació Xarxa!

Aquest cap de setmana, seguim celebrant el nostre 25è Aniversari 

Podeu consultar tota la informació a la nostra agenda 

I no oblideu fer-vos la foto!!

NOTA INFORMATIVA - Amb motiu del 25è aniversari de la creació de Fundació Xarxa

La Fundació Xarxa programa més de 40 espectacles de teatre familiar arreu de Catalunya durant el mes d’octubre

 • Les propostes inclouen espectacles de teatre, pallassos, circ, musicals i titelles que arribaran a les quatre províncies catalanes
 • Es tracta d’una iniciativa impulsada pels voluntaris de la Fundació Xarxa que busca acostar la cultura a la societat i, especialment, als infants i joves

Amposta, Martorell, Tremp, Gavà, Igualada, Palafrugell... Fins a 36 municipis d’arreu de Catalunya podran gaudir durant tot el mes d’octubre dels més de 40 espectacles familiars que la Fundació Xarxa ha programat coincidint amb el 25è aniversari de la seva creació. Amb aquesta iniciativa, l’entitat té l’objectiu d’acostar la cultura a la població i transmetre l’interès pel teatre al públic infantil i juvenil. 

Només durant el primer cap de setmana d’octubre, els dies 1, 2 i 3, més d’una vintena de poblacions catalanes tindran accés a les propostes que els Grups Xarxa han organitzat i en les quals hi seran representades arts escèniques molt diverses. Des de pallassos, circ, teatre, dansa o titelles, els espectacles estaran protagonitzats per algunes de les companyies professionals de referència dins el sector.

Segons destaca Lluís Hereu, president de la Fundació, “la raó de ser de la nostra entitat continua tenint vigència 25 anys després. Com a societat hem de garantir que tothom tingui accés a la cultura i, molt especialment, transmetre als més petits els valors que el teatre familiar representa”. En aquest sentit, des de l’entitat reiteren que la crisi de la Covid-19 no només afecta la indústria cultural, sinó que també posa en perill l’accés a la cultura d’una part de la ciutadania.

Consulta tots els espectacles aquí:

https://fundacioxarxa.cat/agenda.php

 

Fundació Xarxa

Fundada l’any 1995, és una entitat que promou la llengua i la cultura catalanes a través de les arts escèniques. Amb l’objectiu d’acostar el món del teatre a un públic infantil, juvenil i familiar ampli, La Xarxa impulsa l’accés a la cultura com a eina de pensament crític i empoderament ciutadà. Actualment, la fundació aplega una cinquantena de grups i més de 300 voluntaris, repartits en 24 comarques catalanes, que treballen per fer arribar els seus espectacles arreu del territori.

LA FUNDACIÓ XARXA NO S’EXCUSA!

SIGNEM LA CARTA OBERTA PEL COMPROMÍS AMB EL CATALÀ

El compromís amb la llengua i la cultura catalanes forma part del nostre ADN i de la nostra raó de ser des de la creació de la Fundació Xarxa, ara fa 25 anys. A més de tenir cura de la llengua en totes les nostres comunicacions i activitats, fem una aposta ferma per fer arribar la cultura que ens és pròpia a petits i joves, a través dels escenaris.

Per això, i davant el retrocés de l’ús del català, especialment entre infants i adolescents, des de la Fundació ens adherim a la campanya ‘No t’excusis’ impulsada per la Plataforma per la Llengua. Així, hem signat la carta oberta al conjunt de la societat catalana, renovant el nostre compromís i consolidant la nostra voluntat d’actuar de manera plenament responsable com a referents per a les futures generacions.

Llegeix la carta oberta al conjunt de la societat catalana

Tots som referents lingüístics - No t'excusis!

DEL 24 AL 26 DE SETEMBRE, VIU ELS COLORS DEL TEATRE A CERDANYOLA DEL VALLÈS

Vols acomiadar setembre amb un cap de setmana ple de colors? Doncs no et perdis el FIT Festival de Cerdanyola que torna, enguany, amb moltes propostes perquè tota la família pugui gaudir del teatre i la cultura.

Els nostres companys de Bambalina (La Xarxa Cerdanyola) ompliran Cerdanyola del Vallès amb els colors del teatre familiar amb una desena de propostes diferents que es representaran en diferents espais del municipi.

‘Sóc una nou’ de Zum-zum teatre, ‘El caçador’ de Mighty Jambo o ‘La gran tempesta’ d’Efímer Teatre són alguns dels espectacles que el públic podrà gaudir durant aquests tres dies. 

Consulta el programa complet i reserva ja les teves entrades per viure el teatre en primera persona! A més, si ets soci de Bambalina, podràs gaudir dels espectacles, a meitat de preu!

 

MÉS DE 60 PROPOSTES OPTEN A FORMAR PART DEL 10È TAST D’ESPECTACLES FAMILIARS

Més d’una seixantena de companyies professionals han presentat els seus espectacles per formar part del 10è Tast d’Espectacles Familiars. Aquests mostra d’arts escèniques impulsada per la Fundació Xarxa, a través de la seva àrea d’espectacles, té l’objectiu de ser un altaveu per a les produccions del sector del teatre familiar entre els programadors.

El desè Tast d'espectacles es durà a terme el pròxim 20 de novembre de 2021 a Sant Feliu de Llobregat i coincideix, enguany, amb la celebració del 25è aniversari de la Fundació. Com és habitual, el format dels espectacles és reduït i consisteix en la representació d'un fragment de 10 minuts de cada un dels espectacles seleccionats.

 

La Comissió Assessora d’Espectacles de la Fundació Xarxa serà l’encarregada de valorar aquesta seixantena de propostes rebudes i seleccionar aquelles que seran representades en aquesta desena edició. Durant la jornada, es presentaran tant propostes d’exterior com d’interior amb instal·lacions i espectacles al carrer i en diverses sales del municipi. 

Molta sort a tots els participants! 

La 8a edició del FITKAM omplirà Montmeló d’espectacle, els dies 18 i 19 de setembre

 

El 18 i 19 de setembre, arrenca la temporada amb el FITKAM de Montmeló, punt de trobada de referència per als professionals de les arts escèniques i per als apassionats de la cultura. La vuitena edició del Festival comptarà amb més d’una vintena de propostes que convertiran Montmeló en un gran escenari. 

Teatre, pallassos, música, titelles i màgia, el FITKAM ens porta un cap de setmana carregat d’espectacles familiars per a totes les edats i gustos. 

El Grup Xarxa Montmeló col·labora en l’organització d’aquest Festival impulsat per l’Ajuntament del municipi. 

EL FESTIVAL 2021:

A l’edició d’enguany, el FITKAM oferirà 23 espectacles de 20 companyies, distribuïts entre dues jornades (dissabte i diumenge). 

Els espais del Festival

• Sala polivalent i Pavelló, espais A i B,: espectacles de mig/gran format

• Museu: espectacles de petit format

• G2M i amfiteatre La Torreta: circ i clonws

• I el punt central és el centre cultural La Torreta, lloc d’atenció dels programadors. Aquest espai compta amb uns jardins exteriors que fan de bon aprofitar. (Aparcament ampli a menys de 50 metres) 

Els espectacles

Amb un 90% d’espectacles de nova creació, el FITKAM acollirà dues estrenes com són l’espectacle de màgia Imagina de la Cia. Mil Notes i l’espectacle de música i clown La Diferent Orquestra de la cia. Always Drinking Marching Band. 

El Festival també comptarà amb la presència d’espectacles de companyies i artistes novelles i emergents com ara Teatre Animal, ‘Piano clown concerto’ de Carlos Bianchini o El meravellós viatge de Lea i la Companyia Deliri. 

Per descomptat, no hi faltaran companyies reconegudes i amb una trajectòria tan consolidada com la de Teatre Mòbil i Marcel Gros, la companyia Addaura amb el seu espectacle ‘Klé’, El que ma queda Teatre o les titelles de Txo Titelles. 

També hi haurà espectacles de màgia de la mà del Mag Stigman i de la companyia de Ton Muntané i propostes per als més menuts de la casa amb els projectes de Fes-t’ho com vulguis i Tutatis amb ‘Elmer l’Elefant’. 

Els amants del circ també podran fer piruetes amb el ‘Giramondo’ de la Cia. El Negro y El Flaco, Mortelo i Manzani, ‘Tentempies’ de la Cia. Penélope i Aquiles i la presentació de la Boris Ribas de Circo Los. No hi podien faltar tampoc les rialles amb la pallassa La Bleda.  

Ets d’un Grup Local Xarxa? 

TOTS AQUESTS AVANTATGES SÓN PER A TU! 

Cada inscripció del Grup Xarxa és gratuïta i dona accés a la documentació, acreditació i 1 entrada per persona per cada espectacle. 

S’hi poden inscriure de manera gratuïta 2 persones de cada Grup Local i es poden demanar fins a 10 entrades per entitat. Les 2 primeres són gratuïtes, i la resta tenen un preu simbòlic de 2,50 € per a persones de fins a 18 anys i de 3,00 € per a adults (individuals). 

A més, el FITKAM ofereix un bonus de 6 entrades per 12,00 € que poden ser per al mateix espectacle o per diversos. 

Més informació a www.fitkam.cat 

 

EL CIRC SURT AL CARRER, MALGRAT TOT (Agost 2021)

 La 6a edició del Giracirc, el festival de circ al carrer de   Collsupina, tindrà lloc el pròxim diumenge 22 d’agost en un   format reduït, però que omplirà el municipi de circ i cultura per a   totes les edats.

Durant la tarda de diumenge, a partir de les 16.00 h, el festival comptarà amb quatre espectacles de màgia i circ que faran les delícies de petits i grans. El públic del Giracirc podrà gaudir enguany d’ ‘Alehop Hop’ del Mag Nani, ‘Le Voyage’ de Jam, ‘Ni Kita De Ni Pon, una ninja emocional’ de la companyia Anigami i ‘Total Glamour’ de The Sullivan’s.

Les entrades, que es van posar a la venda de manera anticipada per tal de garantir la quota d’aforament, ja estan esgotades.

Des de La Xarxa participem en aquest festival des de la seva segona edició, conscients de la dimensió social d’aquest projecte i amb la voluntat de donar tot el nostre suport a una iniciativa que, com nosaltres, entén el circ i el teatre com a eina de transformació social.

Ens trobem al GIRACIRC, companys!

 

EL MUSEU INTERNACIONAL DEL TITELLA AL VALLÈS, JA ÉS UNA REALITAT (Agost 2021)

Fotografía: Teia Moner

La companyia Teia Moner ha impulsat aquest nou espai que estarà situat a Palau-Solità i Plegamans i que es dedicarà íntegrament a aquesta disciplina artística.

La masia de Can Falguera, situada a Palau-Solità i Plegamans, es convertirà ara en el Museu Internacional del Titella dedicat íntegrament a aquesta art escènica. La companyia de teatre Teia Moner, que va impulsar aquesta proposta ara fa 10 anys, ja ha signat amb l’Ajuntament la concessió d’aquest espai per als pròxims 15 anys. 

Aquest nou museu neix amb la voluntat de ser un espai dinàmic i multidisciplinari que acollirà des d’exposicions itinerants fins a activitats, visites guiades, conferències i projectes de recerca al voltant del Teatre de Titelles, Visual i d’Objectes (TTVO). Amb més de 25 anys d’experiència en aquest sector, Teia Moner, Miquel Espinosa i Cristina Bertran, lideren aquesta iniciativa. Al museu tampoc no hi faltarà la col·lecció històrica i el patrimoni artístic de la companyia fruit d’aquesta llarga trajectòria als escenaris i que tants bons moments ens han fet viure a petits i a grans. 

Està previst que el MIT-Teia Moner iniciï les seves primeres activitats el setembre de 2021, i serà a la primavera de 2022 quan el Museu obri oficialment les portes al públic. 

Des de la Fundació Xarxa volem felicitar la companyia per aquesta nova fita aconseguida gràcies a l’esforç, la tenacitat i l’estima al teatre i la cultura. Us desitgem molts èxits en aquesta nova etapa! 

COMUNICAT OFICIAL - Per un sector cultural lliure d’abusos

Davant les últimes notícies publicades al voltant del presumpte cas d’abusos que s’hauria comès en el marc de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, des de la Fundació Xarxa volem reiterar el nostre total rebuig a qualsevol acte discriminatori i d’abús de poder al nostre sector i en qualsevol altre context. 

Estem convençuts que l’AADPC prendrà les mesures adequades i actuarà en contundència davant qualsevol actuació que atempti contra la integritat física i/o psicològica de les persones. 

Com a entitat que estima i defensa la cultura i que creu en el paper fonamental que aquesta té com a element integrador i de foment del pensament crític en la societat, desitgem que entre tots i totes, siguem capaços d’eliminar aquestes conductes inadmissibles dins del nostre sector. Cal que siguem plenament ferms, que ens mostrem units i que posem totes les nostres eines i recursos per evitar que cap persona sigui víctima de qualsevol mena d’abús o acció discriminatòria. 

Terrassa, 27 de juliol de 2021
Fundació Xarxa d’espectacle infantil i juvenil

Condemnem els casos de presumpte assetjament a l’Institut del Teatre - 23/02/2021

S’OBRE LA CONVOCATÒRIA DE PARTICIPACIÓ AL 10è TAST D’ESPECTACLES FAMILIARS PER A COMPANYIES PROFESSIONALS

La Fundació Xarxa, a través de la seva àrea d’espectacles, impulsa el 10è Tast d’Espectacles Familiars, una mostra de propostes escèniques que té l’objectiu d’exposar les produccions de companyies professionals entre els programadors perquè les seves propostes puguin formar part del circuit.

El desè Tast d'espectacles es durà a terme el pròxim 20 de novembre de 2021 a Sant Feliu de Llobregat i s'emmarca, enguany, en la celebració del 25è aniversari de la Fundació.

Com és habitual, el format dels espectacles és reduït i consisteix en la representació d'un fragment de 10 minuts de cada un dels espectacles seleccionats.

El Tast és també tota una festa de la cultura en viu amb instal·lacions i espectacles al carrer i en altres sales durant tota la jornada. Per això, es presentaran tant propostes d'exterior al matí com propostes d'interior a la tarda.

Les companyies que vulguin exposar les seves propostes en aquesta desena edició, ja poden presentar les seves candidatures omplint aquest formulari. La data límit per fer la sol·licitud és el dilluns 6 de setembre de 2021. A partir de llavors, la Comissió Assessora d’Espectacles de la Fundació Xarxa durà a terme la seva valoració i selecció de les propostes presentades.

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ DE PROPOSTES

A L’ESTIU, LA CULTURA SURT AL CARRER

El mes de juliol arrenca amb un cap de setmana carregat de propostes culturals per gaudir de l’estiu amb propostes per a tots els gustos.

Del 2 al 4 de juliol, Viladecans acull un dels festivals d'arts de carrer més emblemàtics del territori!

Del 2 al 4 de juliol, circ, música, dansa, teatre i moltes propostes per a públic familiar ompliran els carrers i places del poble de cultura i un ambient molt festiu amb el Festival Al Carrer, organitzat per l’Ajuntament de Viladecans. 

Consulta tota la programació aquí.

 

I si et fascinen les històries i els personatges populars, no et pots perdre el Festival de Llegendes de Catalunya a Sant Martí de Tous. Una trobada impulsada per Teatre Nu, en col·laboració amb l’Ajuntament del municipi, que acosta la tradició i la cultura de les llegendes a tota la família i que, en aquesta edició, també acollirà l’estrena de diversos espectacles nous. 

 

Tota la informació aquí. 

Viu un estiu ple de cultura! 

DEL 15 AL 18 DE JULIOL, LES ARTS ESCÈNIQUES OMPLEN ELS CARRERS D’ESTERRI D’ÀNEU AMB L’ESBAIOLA’T 2021

Teatre, cric, pallassos, titelles, música i jocs ompliran aquest estiu els carrers d’Esterri d’Àneu amb el Festival Esbaiola’t. Des del 2008, la companyia La Baldufa i l’Ajuntament d’Esterri d’Àneu organitzen aquest festival acostant les arts escèniques a tots els públics i dinamitzant el territori de les Valls d’Àneu. A partir del 25 de juny es posaran a la venda les entrades per gaudir d’un cap de setmana cultural en aquest entorn natural únic. Els impulsors d’aquest Festival tenen com a objectiu portar a les comarques de l’Alt Pirineu una oferta cultural de qualitat, pensada per a infants i famílies, i apostant per productes poc habituals als circuits. Després que l’any anterior s’hagués de cancel·lar amb motiu de la pandèmia, enguany els carrers d’Esterri tornaran a viure un cap de setmana ben carregat de cultura segura amb aquesta 14a edició d’un Festival que s’ha consolidat com a punt de trobada de referència per al sector i per al territori. 

Les entrades es podran adquirir aquí ! 

15/06/2021 - Cloenda del Festival de Titelles de Gavà

Passades tan soles unes hores de la cloenda del Festival, els de La Xarxa fem una valoració molt positiva d’aquesta 30a edició. Era tot un repte que després d’un any de Pandèmia, confinaments i certes restriccions, tornar a omplir de Titelles Gavà, sortir al carrer i viure la cultura en directe amb les prop de 40 activitats programades. El bon temps ens ha acompanyat, a l'aire lliure hem patit calor, però tant per la qualitat de les representacions, com per l'assistència de públic, volem donar les gràcies a tots; als Titellaires que han actuat, a les famílies que han assistit i a les Administracions que han donat suport. Però sobretot als més petits, nens i nenes, principals destinataris del Festival, que l’han gaudit.

A tots anunciar-vos que ben aviat ens posarem a treballar perquè el proper Festival Internacional de Titelles de Gavà, en la seva 31è Edició, sigui ja del tot normal en les dates i format habitual, amb companyies d’arreu, amb els carrers plens i sense mascaretes. Aquest és el nostre desig.

Fins a l’any vinent!!!
Grup Xarxa Gavà

Informació d'interès del Festival de Titelles de Gavà

Arriba la 30 Edició del FESTIVAL INTERNACIONAL DE TITELLES DE GAVÀ

Ja és aquí la 30 edició del Festival Internacional de Titelles de Gavà, una cita de referència per als amants del teatre i els apassionats de les titelles.

Amb més de 15 espectacles per a tots els gustos, mostres audiovisuals i una fira artesanal, el Festival farà les delícies de grans i petits en un cap de setmana ple de cultura i diversió.

A més, com a principal novetat, a partir del 2 de juny s'inaugura l'exposició 30 anys del Festival. A través d’aquesta, es fa un recorregut fotogràfic pels millors moments viscuts durant la trajectòria del Festival i aquells espectacles i titelles que han deixat empremta al llarg d’aquests 30 anys.

El Grup Xarxa Gavà, juntament amb l'Ajuntament del municipi, manté amb aquesta iniciativa el compromís d’acostar a la ciutadania i, especialment, als més petits, el teatre de titelles d'arreu. Des de la seva posada en marxa, l’any 1991, més de 260 companyies de tot el món han omplert el poble de Gavà de passió per les titelles.

Consulta la programació d’aquesta edició i compra ja les teves entrades aquí.

Ens sumem a la campanya de Pallapupas, ‘Riure per curar’

 

Pati Cultural de Girona 2021

 UN CENTENAR DE PERSONES GAUDEIXEN DEL TEATRE FAMILIAR

AL PATI CULTURAL DE GIRONA AMB LA PROPOSTA DE LA FUNDACIÓ XARXA

Fotògraf: Miquel Millan

 

19/05/2021- Compartim l'opinió de la Gemma Pasqual i Escrivà - Ens cal un pacte nacional per la cultura

"El suport dels poders públics a la creació és una condició indispensable per a disposar d’una oferta cultural viva i atractiva, que s’ha de veure complementat amb una política activa de generació de nous consumidors culturals"

Entra a l'OPINIÓ > MAIL OBERT de Gemma Pasqual i Escrivà, al VilaWeb:

https://www.vilaweb.cat/noticies/ens-cal-un-pacte-nacional-per-la-cultura/

Festus Torelló

TORELLÓ REIVINDICA LA CULTURA AMB EL FESTUS 2021

Del 27 al 30 de maig, la 24a edició del Festus Festival omplirà els carrers de Torelló de cultura amb espectacles de dansa, circ, teatre, música i arts visuals. El Festus torna, així, reivindicant la importància de continuar apostant per una cultura que ens fa més lliures, més crítics i més atents. 

El festival s’adaptarà a les circumstàncies amb espectacles a l’aire lliure i ens espais ampli, vetllant per la seguretat dels assistents sense renunciar al fet de viure la cultura en primera persona. 

A més d’una vintena de propostes de disciplines ben diverses, el Festus 2021 vol oferir una mirada sobre la realitat present, reflexionant sobre la situació actual des de diferents punts de vista i aportant noves lectures al públic. 

Per garantir l’aforament limitat, cal fer reserva prèvia. Ja pots comprar les teves entrades aquí

Pati Cultural de Girona

ESTEM PRESENTS AL PATI CULTURAL DE GIRONA!

Torna el cicle d’arts escèniques del Pati Cultural, organitzat per la Diputació de Girona, en el marc de la celebració del Temps de Flors i la Fundació Xarxa hi estarem presents!

El diumenge 9 de maig a les 10.30 h programem l’espectacle ‘Petit o gran’ de la Companyia Albert Vinyes. Una experiència pensada perquè la mainada i els més menuts s’acostin a la figura del pallasso.

El Pati Cultural torna, així, després d’un any de parèntesi per la pandèmia, amb una gran varietat de propostes perquè petits i grans gaudeixin del teatre, la música i la dansa en un entorn segur.

Com que les places són limitades, cal inscripció prèvia. Viu la cultura en viu: https://paticultural.ddgi.cat/

29 d'abril - DIA INTERNACIONAL DE LA DANSA

Torna la Mostra d'Igualada

TORNA LA MOSTRA D’IGUALADA, LA FIRA D’ESPECTACLES INFANTILS I JUVENILS

Del 26 al 30 de maig, torna la Mostra d’Igualada. La 32a edició de la fira d’espectacles infantils i juvenils s’adapta, enguany, a les circumstàncies de la Covid-19, combinant el format presencial amb les trobades i activitats digitals, garantint que es podrà celebrar. 
El 2021, la Mostra ha rebut prop de 600 sol·licituds d’actuació amb propostes de companyies molt diverses i amb espectacles per a totes les edats i gustos. 
Amb l’eslògan ‘Mires i veus’, la Mostra d’Igualada convida l’espectador a esguardar els objectes quotidians del seu entorn amb una nova mirada. 
La Mostra ja ha obert les inscripcions per a professionals que, aquest any, s’adeqüen també a les mesures de seguretat, reduint aforaments i apostant per una Llotja virtual. Un espai de trobada que, malgrat les exigències de la pandèmia, continuarà acostant la cultura a programadors i públic. 

 

El Trapezi celebra els seus 25 anys omplint Reus de circ

El Trapezi celebra els seus 25 anys omplint Reus de circ

Del 12 al 16 de maig, el Trapezi de Reus celebra la seva 25a edició consolidant-se com a punt de trobada de referència del món del circ. Enguany, el Trapezi aposta pel talent més pròxim, amb propostes de companyies catalanes i espanyoles i fent costat a aquests professionals del sector.

La Fira Trapezi es convertirà així en un aparador per al circ contemporani i per als creadors actuals i combinarà els espectacles amb espais de creació i trobades entre programadors i artistes. Així mateix, aquestes activitats es continuaran portant a terme amb un format híbrid que permetran seguir aquestes jornades de manera presencial i virtual.

En el marc d’aquest esdeveniment, també es portaran a terme els Premis Trapezi Peces Audiovisuals que amb la voluntat d’impulsar la producció de noves narratives, guardonaran peces originals d’entre 4 i 10 minuts que aconsegueixin traslladar el món del circ a l’àmbit audiovisual.

En els propers dies està prevista l’obertura d’acreditacions per a professionals al web de la Fira: https://www.trapezi.cat/

17 d'abril - DIA MUNDIAL DEL CIRC

Pots llegir el manifest de l'Associació del Professionals de Circ de Catalunya

Manifest del dia Mundial del Circ 2021

El Garraf en moviment, amb la 9a edició del Fes+Chapeau

EL GARRAF EN MOVIMENT, AMB LA 9a EDICIÓ DEL FES+CHAPEAU

Sota el lema #GanesDeTornarAViure, el Festival Fes+Chapeau portarà, del 28 d’abril fins al 2 de maig, les arts en moviment a la comarca del Garraf. A través d’espectacles de circ, dansa, teatre i música, el Festival vol obrir un diàleg amb el públic a través d’un esdeveniment participatiu i en el qual, per primera vegada, es podran veure en primícia molts espectacles en fase de creació.

Respectant les mesures de seguretat i els aforaments reduïts, la Carpa Revolució vol reivindicar a través d’aquesta edició la disciplina de les arts en moviment en risc i defensar el suport a la creació artística i als professionals d’aquest sector tan afectat per la pandèmia de la Covid-19.

Consulta la programació del Festival i mou-te per la cultura amb el Fes+Chapeau!

Tota la informació i reserva d’entrades a http://www.fespluschapeau.org/

Arriba la 32a edició de la Fira de Titelles de Lleida

Arriba la 32a edició de la Fira de Titelles de Lleida

Els amants de la cultura i de les titelles tenen una cita els dies 30 d’abril i l’1 i 2 de maig, en una de les trobades anuals de referència per al sector teatral. Un any més, el Centre de Titelles i l’Ajuntament de Lleida organitzen diverses jornades dedicades a aquesta disciplina artística i que posen en contacte les companyies, amb els programadors i el públic.

A través de les actuacions en diferents espais de la ciutat i de totes les activitats que es desenvolupen al voltant d’aquesta fira, Lleida s’omple d’un ambient festiu i de molta cultura. Enguany, a més, la Fira s’adapta al context de pandèmia, extremant les precaucions i instaurant nous protocols per limitar els aforaments.

Trobareu tota la informació a http://www.firatitelles.com/

Des de la Fundació Xarxa volem mostrar el nostre suport a totes aquelles iniciatives que impulsen la cultura arreu del territori i que fan costat al sector i als seus professionals!
 

L’accés a la cultura dels infants, en risc?

En Lluís Hereu, president de la Fundació Xarxa, en parla a l'ARA Criatures

Entra a la notícia:

https://criatures.ara.cat/infancia/acces-cultura-dels-infants-en-risc_1_3931323.html 

27 de març - DIA MUNDIAL DEL TEATRE

FELIÇ DIA MUNDIAL DEL TEATRE

 

21 de març - DIA MUNDIAL DEL TITELLA i DE LA POESIA

Des de l'any 2000 que celebrem el Dia Mundial del Titella. Un homenatge a aquesta figura tant emblemàtica i, que tant ens ha transmès i aportat, tant a grans com a joves o petits.

20 de març - DIA MUNDIAL DEL TEATRE INFANTIL I JUVENIL

 

 

8 de març - DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

La inclusió i la diversitat són imprescindibles en tots els sectors, i especialment en la cultura. Des de la Fundació Xarxa apostem per un teatre que sigui altaveu d’igualtat i de llibertat, i que transmeti aquests valors a les futures generacions. Cal que des de totes les entitats i del sector cultural actuem perquè cada dia, sigui el dia de les dones.

A totes les dones, i molt especialment a aquelles que de manera voluntària i altruista treballeu des dels Grups Xarxa per acostar la cultura als nens i nenes de territori, us donem les gràcies per la vostre lluita diària.

 

NOTA INFORMATIVA - Terrassa, 24 de febrer de 2021

La Xarxa fa balanç de les conseqüències de la pandèmia

Cau a la meitat el nombre d’espectadors de teatre familiar durant el 2020 

COMUNICAT OFICIAL - Condemnem els casos de presumpte assetjament a l’Institut del Teatre - 23/02/2021

El teatre infantil es fa fort davant la covid

 El cicle d’Imagina’t a Manresa exhaureix les entrades dels darrers espectacles programats, com «Blau Cel, Groga Llimona»

Entra a la notícia:

https://www.regio7.cat/cultures/2021/01/31/teatre-infantil-fort-davant-covid/654613.html

9a. EDICIÓ DEL TAST D'ESPECTACLES - LA XARXA

Visita el web i fes un tast de tot el que està a punt d'arribar als escenaris: 

http://www.tastespectaclesfamiliars.cat/

La cultura veu "discriminatori" poder trencar el confinament per anar a un míting

L'Associació d'Actors i Directors i l'Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers reivindiquen el dret a la cultura com un "bé essencial"

https://www.ccma.cat/324/la-cultura-veu-discriminatori-poder-trencar-el-confinament-per-anar-a-un-miting/noticia/3073856/

 

9a. EDICIÓ DEL TAST D'ESPECTACLES - LA XARXA

Tast d'espectacles familiars                                  La 9a edició del Tast d’espectacles familiars 2020 s’adapta, enguany, a les circumstàncies de la Covid-19, estrenant nou format!

Un aparador virtual amb espectacles per a tots els gustos que portarà les noves propostes de les companyies teatrals directament a casa teva.

La última setmana de gener, no et perdis aquesta mostra amb les últimes novetats per la pròxima temporada, especialment seleccionades per experts del sector.

Visita el web i fes un tast de tot el que està a punt d'arribar als escenaris: http://www.tastespectaclesfamiliars.cat/

Entrevista de presentació del 9è Tast d'Espectacles dins el programa Scenik

https://wetransfer.com/downloads/64d99a1f3147152179b9007f6c62bf2020210120224932/28c32fd99fb2c34bf7ceef625b3084b220210120224932/242c23

 

Sobreviure al directe. La cultura en directe viu el moment més delicat des de fa molt anys. (desembre 2020)

Com ha afectat la pandèmia a la cultura? A "30 minuts"

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/30-minuts/sobreviure-al-directe/video/6077942/

MARATÓ DE CONTES 2020 - MARTORELL i RUBÍ - 20/12/2020 - 12:00h

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://laxarxamartorell.cat/8a-marato-de-contes-format-virtual/        https://teatrelasalarubi.koobin.cat/

 

 

9a. EDICIÓ DEL TAST D'ESPECTACLES - LA XARXA

La 9a edició del Tast d’espectacles familiars 2020 s’adapta, enguany, a les circumstàncies de la Covid-19, estrenant nou format!

Un aparador virtual amb espectacles per a tots els gustos que portarà les noves propostes de les companyies teatrals directament a casa teva.

La ultima setmana de gener, no et perdis aquesta mostra amb les últimes novetats per la pròxima temporada, especialment seleccionades per experts del sector.

Visita el web i fes un tast de tot el que està a punt d'arribar als escenaris: https://www.tastespectaclesfamiliars.cat/

21/11/2020 El teatre familiar, molt afectat per les cancel·lacions i la caiguda de les funcions escolars

La Fundació La Xarxa va participar en un reportatge de TV3, que es va emetre al TN vespre, sobre de la situació límit que està vivint  el teatre familiar.

Des de la Fundació us animem, ara que podem, a programar activitats per estar al costat del nostre públic. Els menuts, i no tant menuts, ens necessiten actius  perquè la cultura és un valor necessari per créixer.

Com sempre, l’esforç i la dedicació dels més de 300 voluntaris que formem la Xarxa tindrà l’agraïment del nostre públic fidel.

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies/el-teatre-familiar-molt-afectat-per-les-cancellacions-i-la-caiguda-de-les-funcions-escolars/video/6070545/

 

20/11/2020 Celebrem el Dia Universal dels Drets dels Infants

Des de la nostre aportació i compromís amb la cultura, a través de les arts escèniques per a públic infantil i juvenil, ens sumem a la celebració del Dia Mundial dels Drets dels Infants.

El 20 de novembre es commemora l’aprovació de la Convenció dels Drets de l’Infant per part de les Nacions Unides (1989). Lluís Hereu, president de la Fundació La Xarxa, considera que “és una data assenyalada per tots aquells que aportem el nostre granet de sorra per crear un món millor per a la infància”.


Amb motiu d’aquesta celebració, la plataforma d’arts escèniques Viu el Teatre ha creat un vídeo reivindicatiu dels drets dels infants per contribuir a crear consciencia. Des de la Fundació, ens plau la iniciativa i la volem compartir amb tots vosaltres. 

https://www.youtube.com/watch?v=zj9uL9pb42Y&feature=youtu.be

20/11/2020 Amb l’entrada a fase 2 de la desescalada de COVID 19, tornem a obrir les portes dels teatres.

Seguim endavant amb la programació de la Fundació Xarxa

En aquest enllaç podeu consultar el full de ruta per la revisió de la intensitat de les mesures adoptades en motiu de la segona onada epidèmica de SARSCoV-2 a Catalunya. 

https://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/material-divulgatiu/pla-obertura-progressiva-activitats.pdf

Compartim aquestes interessants reflexions de Vicent Partal a Vilaweb sobre la situació de la cultura en temps de covid.

De totes les decisions incomprensibles que es prenen en aquesta crisi del coronavirus la persecució de la cultura, dels treballadors de la cultura, és, probablement, la que entenc menys.(...)

(...) El teatre, les músiques, el cinema, les llibreries, la dansa i els museus, per exemple, han d’ocupar tan ràpidament com es puga el lloc més normalitzat que siga possible en la nostra societat. Els necessitem per a ajudar-nos a entendre això que ens passa. (…)

(…)deixeu-me dir que crec que encara hi ha una altra raó per a reclamar que els professionals de la cultura no resten desatesos en el pitjor moment –ni els de primera fila ni els més humils, ni els qui es posen davant els micros ni els tècnics amagats sempre rere la foscor, amb un petit llum il·luminant la seua tasca. I aquesta raó és l’agraïment. L’agraïment que crec que els devem tots, que tinc jo, per la manera com el seu treball ens han fet, com ens han ajudat a entendre’ns amb la música, amb el teatre, amb el cinema, amb els llibres…, per tant d’esforç que hi han esmerçat, tant de treball, a ensenyar-nos a viure.

 https://www.vilaweb.cat/noticies/cuidem-la-cultura-per-cuidar-nos-tots/

30/10/2020 Tancats durant dues setmanes seguint instruccions del Procicat en relació a la Covid19 TORNAREM TAN AVIAT COM ENS DEIXIN

Declaració davant les mesures governamentals anunciades el dia 29 d’octubre de 2020

Des de Fundació Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya, “ La Xarxa”, ens adherim absolutament a la Declaració del Cercle de Cultura davant les noves mesures per a la contenció de l’extensió de la COVID 19.

 


Declaració del Cercle de Cultura davant les mesures governamentals anunciades el dia 29 d’octubre de 2020


Ahir el govern de la Generalitat va anunciar les noves mesures per a la contenció de l’extensió de la COVID 19. Entenem que en una situació tan excepcional i greu com la que estem vivint els governants han de prendre decisions, encara que resultin dures. Així i tot, el tancament d'una part de les activitats culturals (no de totes), d'un dia per altre, i sense cap marge de planificació, malgrat la recent declaració de la cultura com a bé essencial per part del Govern, és incomprensible i injust per a un sector que fa temps que apliquen les màximes mesures de seguretat.

Davant d’aquesta situació volem manifestar el següent:

Primer.- La nostra més enèrgica protesta per dos motius fonamentals: que es prenguin mesures d’aquesta mena sense un termini mínim (tres dies) d’aplicació i, a més, tenint en compte que les dades ens demostren que els espais culturals són espais segurs.

Segon.- Que la cultura és segura no és només l’enunciat d’una campanya informativa, sinó una realitat contrastada. Els espais culturals han extremat les mesures de protecció, fins i tot més enllà de les exigències normatives, i no existeix cap constatació que les activitats culturals siguin una font activa de contagi.

Tercer.- Que la reducció de l’aforament dels museus al 33% és una mesura merament propagandística atenent que l’impacte de la situació actual fa que la freqüentació dels museus estigui molt per sota d’aquest percentatge. Per altra banda, quina diferència hi ha en les condicions tècniques dels museus, de les galeries d’art i sales d’exposicions? Els hi és d’aplicació aquesta limitació o estan abocades al tancament?

Quart.- La suspensió sobtada de tota l’activitat cultural aquest cap de setmana suposa un gravíssim perjudici econòmic i logístic als artistes, les organitzacions i les empreses culturals. Sense cap marge de maniobra i sense garantia de compensació suficient.

Cinquè.- Que, d'ara endavant, aquest tipus de mesures dràstiques siguin prèviament planificades amb els principals representants del sector cultura, abans que es desencadeni la necessitat de prendre-les, per tal de poder treballar amb uns escenaris d'incertesa més limitada.

Sisè.- Que la compensació econòmica anunciada no sigui merament declarativa, que s’hi destinin recursos suficients -ara estan estimats en 50 milions d’euros- i que els mecanismes burocràtics de gestió no facin gairebé impossible accedir-hi a molts dels afectats.

Setè.- Instem els representants institucionals de la cultura, al Parlament, als Ajuntaments i a les Diputacions de Catalunya a posicionar-se públicament en relació amb aquestes mesures. I, en cas de disconformitat, actuar en conseqüència.

30 d'octubre de 2020
Cercle de Cultura

 

MANIFEST A LA INHABILITACIÓ DEL M.H.PRESIDENT DE LA GENERELITAT DE CATALUNYA

28/10/2020

Des de Fundació Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya, refusem la sentència del Tribunal Suprem i la inhabilitació del Molt Honorable President de la Generalitat, Sr. Quim Torra.

Entenem que Les nostres institucions polítiques, totes elles, han de preservar la llibertat d’expressió sempre.

És per això que rebutgem la persecució d’idees i la censura que volen canviar els fonaments d’aquesta llibertat i en definitiva de la democràcia.

No compartim el fet de negar el dret a institucions i persones, a reclamar llibertat i democràcia i per això esser inhabilitat.

La Fundació Xarxa, que des del voluntariat treballem per a la promoció i difusió del teatre familiar a través d’una programació estable a diverses poblacions d’arreu de Catalunya, ja en els seus estatuts fundacionals, manifestem el nostre compromís de contribuir a fer una societat més justa i lliure i per això exigim el respecte i l’acceptació d’aquells que la voluntat popular ha posat al front de institucions que ens representen a tots.

Els infants exigeixen més teatre

23/10/2019

Més del 85% dels infants que assisteixen regularment a espectacles teatrals responen que els hi agradaria anar més sovint al teatre.

Els resultats provenen d’una enquesta realitzada per Fundació Xarxa en motiu del Dia Internacional de la Família. Els resultats de l’enquesta mostren com el 94% dels infants que assisteixen als espectacles de Fundació Xarxa tenen entre 0 i 10 anys. Una dada que també defineix la tendència del públic és que tot i ser petits, volen gaudir més dels espectacles: el 88,8% dels infants que han respost a l’enquesta afirmen que voldrien anar més sovint al teatre.

Debat a Terrassa: Infants i famílies exigeixen més teatre

Amb els objectius següents es va organitzar una presentació-debat sobre les enquestes i estudis realitzats en el sector del teatre familiar i per a joves:

 • Posar en comú la importancia cabdal del teatre en el desenvolupament de nens i nenes, joves i famı́lies.
 • Debatre, entre tots els implicats, com aconseguir que el sector tingui el millor marc possible per arribar més a mpliament al seu públic amb l’acció i suport de les institucions públiques i mitjans de comunicació.
 • Aconseguir que la nostra societat sigui consumidora de cultura a través de les programacions estables de teatre familiar i juvenil amb propostes de qualitat i rigor.

28è Festival Internacional de Titelles de Gavà

El Festival Internacional de Titelles de Gavà és un dels certàmens més consolidats d’aquest municipi del Baix Llobregat. De l’11 al 13 de maig s’hi celebrarà la vint-i-vuitena edició amb la presència de 18 companyies que oferiran més d’una trentena d’espectacles gratuïts arreu de la ciutat. Podeu consultar-ne tota la programació a la web del festival. També tens el programa de mà.

Festivals de final d'abril

Aquest cap de setmana, tenim dos festivals ben joves que acabaran de posar l'accent artístic al mes d'abril. El Fes+Chapeau que es fa a Sant Pere de Ribes fins dimarts 1 de maig i el Festival de Màgia de Torredembarra que durarà fins diumenge. El primer arriba a la 5a edició i el de màgia a la 2a.

9a Marató de Contes amb Xarxa Corbera

Durant la primera part de la Marató​, podrem veure com els participants llegeixen, interpreten, canten, o escenifiquen... un breu conte INFANTIL!  A les 19 h hi haurà berenar, i tot seguit l'espectacle d'humor i pallassos de la Companyia Germans Palom que es titula "UN SANT JORDI DE NASSOS". Enguany la Marató  es ​ solidaritza amb CORBERA VOLUNTÀRIA 

Dia mundial Teatre Infantil i Juvenil 2018

El dimarts 20 de març de 2018 és el dia mundial del Teatre Infantil i Juvenil. Amb el lema PORTA UN NEN AL TEATRE, l'Associació ASSITEJ anualment des del 2012, sensibilititza la població de tot el món amb un missatge i un vídeo per defensar els drets artístics, culturals i educatius d'infants i joves. Des de la Fundació ens sumen aquest dia llegint el missatge oficial en els espectacles programats durant els dos caps de setmana entremig del 20 de març.

El Centre de Titelles de Lleida, premi nacional de Cultura 2018

Des de la Fundació Xarxa felicitem la gran tasca i trajectòria del Centre de Titelles de Lleida que acaba de rebre un dels Premis Nacionals de Cultura 2018 que atorga el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA). Els guardonats rebran el premi el proper 29 de juny al Teatre Zorrilla de Badalona.

9è Festival de Titelles de Barcelona al Poble Espanyol

Marionetes txeques, de guant, de taula, de fil, de tija, muppets i ombres  xineses tornaran a omplir de vida i màgia el Poble Espanyol el 17 i 18 de març a la 9a edició del Festival de Titelles de Barcelona. Enguany aplegarà 16 companyies que representaran 16 espectacles diferents en més de 70 funcions.

4a edició de l'Espai de Carrer

Diversos grups Xarxa hem participat a l' Espai de Carrer, organitzat per 4a vegada al Cubic de Viladecans. Tot i la nevada la majoria de companyies van poder presentar els 20 minuts de la seva proposta. La jornada va ser presentada per la Cristina i en Jordi de Campi qui Pugui Teatre que van elogiar i valorar les arts de carrer, tant necessàries al nostre país.

Una setmana d'espectacles amb FETEN a Gijón

Des de la Fundació Xarxa hem seguit les diferents activitats i espectacles que s'han realitzat dins FETEN del 18 al 23 de febrer de 2018. A més a més de visionar diferents esectacles, hem participat als II Encuentros rápidos i assistit al Encuentro Internacional i a la presentació de la Mostra d'Igualada.

La Pallassada de Cerdanyola celebra la 25a edició

Un any més La Pallassada arriba puntual a la seva cita a Cerdanyola, aquest cop celebrant la 25a edició. Bambalina ha programat dos espectacles al Teatre Ateneu, Superbleda el dissabte 24 de febrer (18h) i Quo no vadis el diumenge 25 de febrer (12h) Les entrades es poden comprar per internet.

Xarxa Igualada celebra 40 anys

El cap de setmana del 17 i 18 de febrer Xarxa Igualada ha celebrat els seus 40 anys d'història amb varis concerts, espectacles, projeccions i activitats. Va començar essent grup Rialles i és el que va impulsar la Mostra d'Igualda l'any 1990. 

18è Festival Internacional de Màgia Memorial Li-Chang

De la mà del seu director artístic, Enric Maggo, el festival Internacional de Màgia Memorial Li-Chang  es consolida, arribat a la seva majoria d’edat,  com un esdeveniment transversal on es troben espectacles, xerrades i tallers de màgia per seguir creant escola i afició. Les trobarem del 3 de febrer al 13 de març. El Premi Honorífic d’aquesta edició s'ha entregat a Teia Moner. Felicitats!

Vidreres, nou grup Xarxa a partir del 2018

Diumenge 21 de gener, es va iniciar la programació d'espectacles familiars 2018 a Vidreres dins del seu Teatre Casino. Amb l'espectacle "Encantades" de PocaCosa Teatre, comença una nova trajectòria del grup organitzador com a grup Xarxa. Benvinguts a la família, Vidreres!

4246 alumnes gaudeixen de l'Escola va de Bolo aquest curs

Aquesta setmana han començat les 19 funcions programades de 8 espectacles diferents que es duran a terme aquest curs amb el programa l'Escola va de Bolo. Aquestes representacions faran que 4246 escolars dels 5 municipis inscrits del Baix Llobregat gaudeixin de teatre, música, titelles i clown en horari lectiu.

La Mostra d'Igualada 2018 inicia inscripcions

Ja és obert el termini perquè els professionals de les arts escèniques per a tots els públics puguin acreditar-se a la 29a edició de La Mostra d’Igualada – Fira de teatre infantil i juvenilque tindrà lloc del 12 al 15 d’abril de 2018. Les inscripcions romandran obertes fins els dies de la fira, però si es formalitzen abans del 28 de febrer es poden reservar les invitacions amb antelació.

Inscripcions obertes per FETEN 2018

Comencem l’any amb la mirada posada a les properes trobades del sector. FETEN 2018 tindrà lloc del 18 al 23 de febrer a Gijón. Organitzada por la Fundación Municipal de Cultura, Educación y Universidad Popular del Ayuntamiento de Gijón, la FERIA EUROPEA DE ARTES ESCÉNICAS PARA NIÑOS Y NIÑAS, FETEN, és un espai que promou intercanvis i cooperació entre els diferents sectors de la creació i distribució de les arts escèniques.
Fins el 25 de gener estarà obert el plaç per inscriure's i reservar entrades.

L'APdC organitza una jornada per reflexionar sobre la dansa a l'escola

L’APdC i el Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre organitzen, el dissabte 27 de gener de 2018, la Jornada de reflexió “Escoles de futur: “La Dansa, art i docència”. Una jornada per reflexionar sobre la dansa a l’escola, enfocada tant en la millora de la seva qualitat com en la seva presència a les aules.

Bones festes

Amb la il·lusió de formar part d’aquest projecte en el que tots i totes hi participem, us volem enviar els nostres millors desitjos per aquest Nadal i proper any 2018 de part dels membres de la comissió permanent i de l’oficina de la Fundació Xarxa.

Èxit de públic en el 6è Tast d'Espectacles Familiars

Es tanca amb èxit de públic la sisena edició del Tast d'Espectacles Familiars a Sant Feliu de Llobregat. Més de 700 persones han gaudit d'alguna de les 24 propostes artístiques proposades. Aquesta edició va tenir com a principals novetats una gala de màgia, microteatre i les converses breus entre companyies i programadors.

Presentació pública del 6è Tast

El divendres 10 de novembre als jardins del Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat es va presentar la 6a edició del Tast d'Espectacles Familiars amb la presència de l'Ajuntament local i l'animació de la companyia Circ Xic. Fotos de l'acte.

Els nostres petits espectadors es fan grans…. I desprès què?

Ens fem ressò de la celebració del primer FESTIVAL RBLS del 15 al 19 de novembre a Barcelona, on els nostres petits – grans espectadors trobaran propostes interessants, ara que ja han crescut…..

Els fundadors d'Imagina't es reuneixen 40 anys després

Un 29 d'octubre de fa 40 anys es va projectar La Ventafocs, primera pel·lícula que es va poder veure en català per primer cop a Manresa. Aquesta va ser la primera activitat de Rialles Manresa, ara Imagina't. Quatre dècades després els seus fundadors es reuneixen per celebrar-ho.

Jornada a Martorell per conèixer PIGALL

La Fundació Xarxa ha organizat una altra jornada PIGALL per explicar el funcionament del programa de gestió integral als nous responsables de 6 grups Xarxa. El passat 28 d'octubre hi hagué una jornada matinal a Martorell per resoldre tots els dubtes.

 

Participem a la 15a FIET

Del 19 al 22 d'octubre Vilafranca de Bonany va acollir més de 60 espectacles en la 15a edició de la fira de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears, la FIET organitzada per Sa Xerxa. La Fundació Xarxa hi ha estat present gaudir de les diferents propostes interiors i exteriors i compartint moments amb diferents companyies i programadors.

6è Tast d'Espectacles Familiars

Enguany s'han rebut 62 propostes per a participar en el 6è Tast d'Espectacles Familiars que es durà a terme el 18 de novembre a Sant Feliu de Llobregat. S'han triat les 10 companyies participants i la resta d'espectacles que ens podran veure durant el matí. Si sou programador o companyia us podeu INSCRIURE AQUÍ.

Comunicat envers les accions de l'1 d'octubre

Com entitat d’arts escèniques i musicals per a públic infantil i juvenil hem signat el comunicat conjunt envers les accions de l'1 d'Octubre conjuntament amb Rialles, Kacu Mensi, TTP, Jove Teatre Regina, La Mostra d'Igualada, La Sala, SAT i Escena Familiar.

Nota en suport a Jordi Pesarrodona

La Fundació Xarxa, en defensa de la llibertat d’expressió i dels valors que fonamenten la convivència social, condemna l’assetjament que qualsevol persona pugui patir en la defensa d’aquests valors i, en aquest sentit, donem el nostre suport al Jordi Pesarrodona. Nota de suport.

En defensa de la cultura i la llibertat

Fundació Xarxa vol manifestar públicament el màxim rebuig als atacs contra els drets civils fonamentals i les institucions catalanes.

MAC & XIC torna a Cerdanyola el 23 de setembre

El MAC & XIC Teatre està destinat als més petits i petites de la casa, entre els 0 i els 6 anys. Un festival de teatre infantil organitzat per Bambalina-Xarxa Cerdanyola encabit a la sala d'actes i pati del MAC Can Domènech.
Les entrades pels espectacles es poden comprar a partir del dia 12 de setembre a l'Ateneu i al web www.cerdanyola.cat/teatre

Engeguem nova temporada!

Fundació Xarxa engega nova temporada deixant un balanç de 100.000 espectadors en la temporada 2016-2017. Ja s’han programat més de 200 espectacles a 55 localitats abans de tancar la programació de la nova temporada. Podreu saber on hi ha Espectacles en Xarxa a través de l'agenda de la nostra web o mitjançant la nostra APP.

Xarxa Olesa celebra 30 anys

El passat diumenge 10 de setembre Olesa de Montserrat va celebrar la 31a edició de la Fira de Jocs, activitat que va donar a conèixer el grup a la població. Aquesta es va acabar amb una gran festa per celebrar els 30 anys d'espectacles familiars, entre l'etapa Rialles i l'etapa Xarxa.

El nou grup Xarxa Moià presentat al Giracirc

En la tercera edició del GiraCirc a Collsuspina s'ha presentat oficialment el nou grup Xarxa Moià. Des de la Fundació Xarxa estem molt contents d'acollir les noves famílies voluntàries que a partir de la tardor durant la programació estable a Moià.

Presents al 3r Giracirc

Estem a Collsuspina a la 3a edició del Giracirc. Dissabte es presenta el nou grup de Xarxa Moià aportant al festival l'espectacle "Dos en un tipo" del malabarista Fernando Pose. Ens trobareu en un estand al carrer Major fent difusió de la Fundació i donant a conèixer la programació a la comarca. Tota la informació i programa del festival la trobareu a http://giracirc.cat 

Consolidació del 6è Tast

Durant aquest mes de juliol, s'han mantingut dues reunions amb l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat per presentar i donar forma al 6è Tast d'Espectacles Familiars que es durà a terme el dissabte 18 de novembre a la ciutat. Una ha estat amb Turisme i l'altra amb Cultura.

Oberta la convocatòria per presentar propostes pel 6è Tast d'Espectacles Familiars

El període per a presentar propostes d'espectacle per a participar dalt de l'escenari amb 10 minuts dins del 6è Tast d'Espectacles s'obre avui fins el 15 de setembre de  2017. Per presentar proposta s'ha d'omplir el següent formulari: Inscripció de propostes al 6è Tast d'Espectacles Familiars

Gaudim Al Carrer de Viladecans

Durant el passat cap de setmana 30 de juny i 1 i 2 de juliol Viladecans diferents carrers i places de Viladecans es van omplir d'espectacles en la 28a edició del Festival Internacional de Teatre i Animació AL CARRER. Diversos grups Xarxa van poder gaudir-ne i s'hi van fer presents.

Reflexions sobre el sector de les arts escèniques per a infants

L'article Arts escèniques dirigides a infants? de la Gisela Juanet, productora i gestora de projectes d'arts escèniques per a infants, aparegut a Hansel* i Gretel*, publicació cultural sobre la ciutat de Barcelona, el passat 17 de juny, recull els seus punts de vista sobre el sector. Llegiu clicant aquí.

3r Festival Píndoles

El cap de setmana del 9 a l'11 de juny 18 obres de microteatre, van participar en diferents espais no convencionals de l'Alberg Mare de Déu de Montserrat de Barcelona en el 3r Festival Píndoles, 6 espectacles de diferents gèneres cada dia.

Manresa acull la Trobada de grups Xarxa en el seu 40è aniversari

Imagina't-Xarxa Manresa ha programat un cap de setmana de festa, espectacles i jocs per commemorar els seus 40 anys d’activitat. Contes, teatre, música, titelles i circ  es preparen per reunir-se als teatres i carrers de la capital del Bages on hi haurà la trobada de grups Xarxa anual.

El grup Bambalina-Xarxa Cerdanyola celebra els 35 anys

Aquest cap de setmana Bambalina - Xarxa Cerdanyola també celebra el seu aniversari: fa 35 anys!! I ho celebra amb una gran festa dissabte 27 i un espectacle diumenge 28.

Entrevista a MARCEL GROS, en el 40è aniversari de Xarxa Manresa

Aquest cap de setmana hi haurà la trobada de grups Xarxa a Manresa, amb la celebració del 40è aniversari del grup local. Marcel Gros reflexiona sobre els seus inicis i ens explica la D.O. Bages artísticament.

Una dotzena de grups Xarxa a la 5a Fitkam de Montmeló

Durant el 20 i 21 de maig Montmeló ha acollit una quarentena d'espectacles diferents dins la 5a edició de la FITKAM organitzada per l'Associació de Professionals del Teatre Infantil i Familiar Kacu Mensi i dirigida artísticament per Agustí Coll.

Xarxa Corbera entrega el premi del públic a Teia Moner

Dissabte 20 de maig, a les 6 de la tarda, es va celebrar al Parc de les Palmeres de Corbera de Llobregat la Festa de Cloenda de la Temporada 2016/2017 del grup local Xarxa Corbera amb l'entrega del premi al millor espectacle de temporada per Teia Moner.

Del 12 al 14 de maig Gavà ha rebut titelles de tot el món

Del 12 al 14 de maig s'ha realitzat la 27a edició del Festival Internacional de Titelles de Gavà amb la gran novetat d'enguany: l'estrena de la web específica del Festival. Allà hi podem trobar les 31 funcions que s'han fet en els 10 espais de la ciutat, amb la conferència inaugural del dia 12 a càrrec de Jorge Picó.

Engruna Teatre guanya el premi al millor espectacle de Palau-Solità i Plegamans

Xarxa Palau-Solità i Plegamans entrega el premi del públic al millor espectacle de la temporada a Engruna Teatre per l'obra "Loops". Ho va fer el passat 14 de maig en una festa amb espectacle de circ inclòs.

Una tona de màgia il·lusiona els grups Xarxa

Aquest primer cap de setmana també ha estat la 2a edició d'Una Tona de màgia. Un novell festival ple d'espectacles i gales de màgia que ha sorprés els grups Xarxa que hi han anat.

Assemblea de patrons 2017

Diumenge 7 de maig hem realitzat l'Assemblea de patrons a Martorell, valorant l'activitat de 2016 i presentant els projectes que estem duent a terme aquest 2017. Al final de l'Assemblea hem distingit els grups Xarxa que celebren aniversaris múltiples de 5.

Presents a la 28a Fira de Titelles de Lleida

El primer cap de setmana de maig Lleida s'ha omplert de 28 espectacles de titelles de diferents tècniques i per a diferents edats i grups Xarxa han pogut gaudir-ne, així com conèixer companyies i festivals internacionals.

Presentació de la Carpa Revolució

La Fundació Xarxa ha estat present al festival de presentació de la Carpa Revolució a Sant Pere de Ribes, descobrint el festival internacional d'arts de carrer ecosocial Fés+Chapeau, el qual enguany ja portava 4 edicions anteriors. Aquesta Carpa tindrà la intenció de fer programació estable durant tot l'any.

27è Festival Internacional de Titelles de Gavà

El 20 d'abril es va fer la roda de premsa de la 27a edició del Festival Internacional de Titelles de Gavà. Es van presentar les diferents novetats, com un espai de pícnic i relax i la programació amb les diferents companyies que oferiran 31 espectacles en 10 espais diferents. Consulteu la programació aquí

Trobada de grups Xarxa a Manresa en marxa!

Avui s'ha fet la roda de premsa de presentació dels 40 anys del grup Imagina't-Xarxa Manresa que preparà la trobada de grups a l'últim cap de setmana de maig. Durant el 27 i 28 de maig una dotzena de propostes de companyies sobretot del Bages es podran veure a la ciutat, combinada amb activitats específiques pels grups Xarxa.

En record a Francesc Clua

Avui volem tenir un record per a una persona estimada que ahir ens va deixar. El traspàs del Francesc Clua Horcajuelo als 81 anys ens fa parar el temps i reflexionar sobre la nostra pròpia existència com a Fundació Xarxa.

El Raval sobre d'espectacles literaris amb Món Llibre

Hem estat presents als espectacles que s'han fet a la 13a edició del #MónLlibre17 de Barcelona Cultura: contes fets espectacle, espectacles de contes.Nombroses activitats envoltades de llibres i literatura fan possible que el cor del Raval aculli el festival Món Llibre que acosta la literatura infants i joves. Des de la Fundació hem anat a veure alguns espectacles.

11a MITMO a Mollet del Vallès

Del 7 al 9 d'abril Mollet del Vallès s'ha omplert d'espectacles de titelles amb la MITMO. Aquesta Mostra Internacional de Titelles ha comptat amb 17 companyies diferents. En algunes de les 73 representacions ens hem fet presents per felicitar l'organització: Galiot Teatre i l'Ajuntament de Mollet del Vallès.

Nombrosa afluència als estands de la Fundació a la Mostra d'Igualada

Enguany la Fundació Xarxa ha incrementat la presència a la Mostra d'Igualada durant els 4 dies que ha durat. Del 30 de març al 2 d'abril va ser present a l'Espai Aniversari i a la Llotja on va atendre 89 col·lectius diferents, més de 200 persones, entre grups Xarxa, companyies, programadors, administracions i mitjans de comunicació. Va participar a la jornada de professionals presentant el portal Butaka, aconseguint ressó als mitjans.

Entrevista a Francesc Rosell, cap de voluntaris de la Mostra

A pocs dies de l'inici de la 28a Mostra de Teatre Infantil i Juvenil, el grup de voluntaris de La Xarxa Igualada es prepara per dur a terme la seva tasca, un bon exemple del valor del voluntariat. Parlem amb el Francesc Rossell, cap de voluntaris de La Mostra, que en passeja per la història d'aquest esdeveniment i ens descobreix tots els seus secrets. Descobriu el contingut de l'entevista aquí.

Serem a la Mostra d'Igualada 2017

Ahir vam celebrar el dia Mundial del Teatre infantil i juvenil al Mercat de les Flors en l'acte de presentació de la 28a Mostra d'Igualada.
Del 30 de març al 2 d'abril ens trobareu a l'estand 10 de la Llotja al Museu de la Pell i a l'espai Aniversari amb els 45 anys de Xarxa Terrassa, 40 de Manresa i Badalona, 35 de Cerdanyola del Vallès i Sant Feliu de Llobregat, 30 de Cervera i Olea i 20 d'Abrera.

Feliç Dia Mundial del Teatre Infantil i Juvenil

Avui 20 de març celebrem aquesta efemèride tot recordant la importància d'apropar els espectacles a les generacions més joves.
I així que us animem a anar als teatres i a gaudir dels espectacles infantils i juvenils!!
El Teatre, i per extensió tots els altres gèneres d'arts escèniques, són cultura i ens ajuden a fer-nos grans i a ser millors persones.
Consulteu web oficial amb manifest d'enguany.

Presents al 8è Festival de Titelles TOT del Poble Espanyol

Durant tot el cap de setmana del 18 al 19 de març s'ha realitzat la 8a. edició del TOT, Festival de Titelles de Barcelona al Poble Espanyol. Diversos grups Xarxa s'hi han fet presents per gaudir de les 70 funcions dels 14 espectacles diferents que es presentaven.

Els grups Xarxa es formen en "Comunicació i públics"

Els grups Xarxa es posen al dia coneixent noves eines de comunicació: twitter, el nou portal Butaka i la futura APP de Xarxa amb l'ajuda aPortadaCat i Fila12. La jornada de formació d'enguany es va fer a Martorell i es va centrar en realitzar una bona comunicació de les activitats pròpies de cada grup.

Espai de carrer de Viladecans

Diversos grups Xarxa han assistit a la 3a edició de l'espai de carrer al Cúbic de Viladecans. En aquesta jornada organitzada per l'Ajuntament de Viladecans i l'ICEC de la Generalitat de Catalunya s'ha ofert 12 espectacles per a poder ser contractats per festes majors de ciutats i pobles de Catalunya.

El grup Imagina't-Xarxa Manresa prepara els 40 anys

A Manresa es comença a fer bullir l'olla amb les primeres reunions de diferents voluntaris que han passat al llarg dels anys pel grup Imagina't. Estan preparant diferents activitats per celebrar els primers 40 anys d'existència. També ho faran amb la resta de grups Xarxa organitzant la trobada anual els propers 27 i 28 de maig.

Presentació de la Mostra d'Igualada 2017 a l'ICEC

El 23 de febrer ens vam reunir a l'ICEC de la Generalitat de Catalunya amb les entitats del sector per a presentar la La Mostra d'Igualada - fira de teatre infantil i juvenil 2017.
Hem descobert les novetats de la programació , itineraris i activitats professionals.

Els grups Xarxa presents a FETEN 2017

Membres de la Comissió Assessora d'Espectacles i de varis grups Xarxa han estat presents i gaudit de la 21a edició de FETEN, la Feria Europea de Artes Escénicas para Niños y Niñas que s'ha celebrat del 12 al 17 de febrer. El dimarts van assistir a la presentació de la Mostra d'Igualada que es va fer allà.

Encarrilem projectes del 2017

La Comissió Permanent s'ha reunit a Martorell per anar tancant l'any econòmicament, valorar el 5è Tast d'Espectacles Familiars, calendaritzar les diferents activitats de l'any, tractar la participació a La Mostra d'Igualada i establir les bases del pla de Comunicació, entre d'altres.

Bon Nadal i feliç 2017

La Fundació Xarxa us desitja unes molt Bones Festes, plenes d'espectacles.
Així que voluntaris, pobles, companyies, distribuidors, programadors, i tota la gent que estima l'espectacle familiar: Bon Nadal i feliç 2017!!

Xarxa Corbera celebra els 20 anys de grup

Dissabte a la tarda Xarxa Corber va celebrar els seus 20 anys com a grup amb l'espectacle de màgia i titelles "Xefs" de la cia. Teia Moner i un berenar esplèndid per agrair l'assistència del públic i l'insetimable col·laboració del tots els components durant aquestes dues decàdes.

Èxit de participació al 5è Tast d'Espectacles Familiars

Bona acollida i èxit de participació dels grups xarxa a la Festa de Tardor i al 5è Tast d’espectacles Familiars el passat 19 de novembre a Sant Feliu de Llobregat amb 345 persones de públic.
Els mitjans de comunicació comarcals també se'n van fer ressó.

Presentació 5a edició del Tast

La Fundació Xarxa, dedicada a la programació i difusió de teatre infantil i familiar de Catalunya, ha presentat avui, a Sant Feliu de Llobregat, el programa de la cinquena edició del Tast d’Espectacles familiars, que se celebrarà a Sant Feliu el proper dissabte 19 de novembre.

El 21 i 22 d'octubre 11a Mostra Butaka

Olesa de Montserrat acollirà un any més la Mostra dedicada al Teatre Jove.
La programació ja està tancada i la podeu consultar clicant aquí.
6 espectacles diferents, un Show Cases Jove i un concert per tancar la Mostra. Us hi esperem!

Serem presents a la Fira Vallès Kids

La Fira Vallès Kids tindrà lloc els dies 8 i 9 d’octubre de 2016 i estarà ubicada a Roca Umbert (Granollers).
L’entrada al recinte firal és gratuïta. Nosaltres hi serem presents en l'espai per a entitats difonent la nostra tasca. Més informació a la seva web.

Felicitem en Cesc Serrat pels seus 50 anys dalt l'escenari

La Fundació Xarxa ha estat present a la festa que ha organitzat la biblioteca central de Terrassa per celebrar el 50 anys de trajectòria en el teatre escolar i familiar d'en Cesc Serrat. La Carme, la Núria i en Jaume van participar de la trobada i li van fer un obsequi en nom de la Fundació. Felicitats Cesc!!

La Comissió Permanent inicia nou curs

La Comissió Permanent de la Fundació Xarxa, després del FIT de Cerdanyola ja s'ha començat a reunir per tirar endavant els projectes del nou curs que ha començat.
Dimarts 27 es va fer una reunió específica de Comunicació i divendres 30 la de coordinació de les diferents àrees amb els diferents projectes engegats.

Ja tenim la 10a edició del FIT inaugurada

L'espectacle ¿Dónde van los globos? de la companyia italiana Assemblea Teatro ha donat el tret de sortida a la 10a edició del FIT Festival al Teatre Ateneu de Cerdanyola del Vallès.
Després brindis i pa amb vi i sucre amb els voluntaris, premsa i actors.

L'Assessora d'Espectacles es reuneix per triar els participants al 5è Tast

L'Assessora d'Espectacles de la Fundació Xarxa ha fet la seva reunió periòdica, aquest cop a Igualada i a més a més de recordar la programació del FIT a Cerdanyola, s'han estudiat les 54 propostes rebudes per a participar en directe al 5è Tast d'Espectacles Familiars.

S'han rebut 54 propostes per a participar al 5è Tast

Després de 2 mesos d'inscripcions s'ha tancat el procés de recepció de projectes per a participar en directe al 5è Tast d'Espectacles Familiars. S'han rebut 54 propostes.
Ara la Comissió Assessora n'haurà de triar 10.

Presentació oficial del 10è FIT a Cerdanyola

Amb la presentació oficial es dóna el tret de sortida a la 10a edició del FIT a Cerdanyola del Vallès. La Fundació Xarxa hi va ser present recolzant sobretot el grup Bambalina per exposar els
26 espectacles i tallers que faran les 15 companyies.
Després es van bufar les espelmes del pastís i es va gaudir d'un fragment de l'espectacle Teatre de Funàmbuls de la companyia Circ Xic.

Amb el nou curs, l'Escola va de bolo té nova programació

Comencem un nou curs i el bus de l'Escola va de Bolo ja va carregat d'una nova programació per als centres escolars.
Si voleu portar els alumnes al teatre feu la inscripció descarregant aquest full i envieu-lo a escolavadebolo@fundacioxarxa.cat. Teniu temps fins el 30 de setembre.

La Fundació Xarxa present al Giracirc de Collsuspina

Del 19 al 21 d'agost es celebra la segona edició del Giracirc a Collsuspina. Podeu veure'n la programació a la web oficial.
La Fundació Xarxa hi és present amb una carpa per donar-se a conèixer entre les poblacions del Moianès, les companyies participants i els centenars de persones que s'hi acostin com a públic.

El FIT 2016 a Cerdanyola ja té dates i programació

El Festival Internacional de Teatre Infantil i Juvenil de Cerdanyola del Vallès arriba a la seva desena edició. Ara ja fa uns anys que és bianual i aquest setembre toca. Del 23 al 25 de setembre 15 companyies amb un total de 22 representacions i 4 tallers ompliran els escenaris de Cerdanyola. Consulteu programació.

Ja es poden presentar projectes per la 11a Mostra Butaka

El grup Butaka Olesa està treballant perquè la 11a Mostra Butaka sigui una realitat els propers 21 i 22 d'octubre. Companyies, ja podeu enviar proposta d'espectacle per a presentar en directe a la 11a Mostra Butaka o projecte per mostrar-lo al Showcase. Envieu propostes a butakaolesa@gmail.com

FESTIVALS D'ESTIU

Durant els mesos d'estiu els pobles Xarxa que tenen Festa Major al seu poble continuen oferint espectacles familiars, per tant l'activitat de la Fundació aquests mesos no para.
A més a més, els programadors inquiets i els que vulgueu voltar per Catalunya i gaudir dels festivals d'estiu podeu visitar:

EL MASNOU - Ple de Riure
ESTERRI D'ÀNEU - Esbaiola't
COLLSUSPINA - Giracirc

Obertes les inscripcions de projectes per al 5è Tast d'Espectacles

El 5è Tast d'Espectacles Familiars es durà a terme el proper 19 de novembre de 2016 al Teatre del Centre Parroquial de Sant Feliu de Llobregat.
El període per a presentar projectes i participar mostrant un fragment de 10 minuts de l'espectacle serà del 6 de juliol al 10 de setembre de 2016.
Per presentar projecte cal complimentar la fitxa d'inscripció.

ÚLTIMA PERMANENT DE LA TEMPORADA

El divendres 1 de juliol la Comissió Permanent, màxim òrgan directiu de la Fundació es va reunir a Terrassa per valorar la Trobada de programació de Cervera, la implantació del programa PIGALL i programar les properes activitats després de l'estiu.

Entrevista amb Xarxa Cervera

Després d'un mes de la celebració de la trobada de programació dels grups xarxa, parlem amb els responsables del grup local de Cervera, organitzador de la festa.

S'engeguen els motors del 5è Tast d'espectacles familiars

El passat dijous 16 de juny, la presidenta de la Fundació Xarxa, Isabel Arias i el cap d'àrea d'espectacles, Joan Lorenzo, es van reunir amb el senyor Manel Martínez, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat per tal de programar, reservar espais la cinquena edició del Tast d'Espectacles familiars que es durà a terme el proper 19 de novembre de 2016.

Festa Cloenda de Xarxa Corbera

El passat 11 de Juny La Xarxa Corbera va celebrar la seva Festa de Cloenda de la temporada 2015-2016 amb una xocolatada popular i amb el lliurament del Premi del Públic d’aquesta temporada a la Companyia Òpera Prima pel seu espectacle Nyam, un tastet d’òpera.

Cervera acull la trobada de Programació 2016 dels pobles Xarxa

El diumenge 29 de maig els grups Xarxa vam gaudir de les activitats organitzades pel grup xarxa de Cervera en aquesta població, on es va celebrar la Trobada de Programació d'enguany, una bona ocasió per iniciar la celebració del 30è aniversari d'aquest grup.

Els pobles Xarxa gaudeixen de la 4a edició del FITKAM

Montemló ha acollit la quarta edició del Fitkam amb una trentena de funcions durant tot el cap de setmana del 21 i 22 de maig. Les companyies participants amb els seus espectacles ens han presentat diferents propostes, moltes de les quals estan o entraran a formar part del catàleg de la Fundació Xarxa.
Alguns dels pobles Xarxa han participat durant el cap de setmana per gaudir del teatre i valorar els espectacles per les seves programacions.

VII MARATÓ DE CONTES a Corbera de Llobregat

La Xarxa Corbera organitza per setè any consecutiu un Marató de Contes solidaris on la recaptació de les entrades solidàries a 2€ cadascuna es destinarà a reconvertir-los en possibilitat d'accés als espectacles infantils i familiars que es programin a Corbera per les famílies beneficiaries del serveis socials.

26è Festival Internacional de Titelles de Gavà

Gavà ha celebrat del 13 al 15 de maig el 26è Festival Internacional de Titelles, un certamen que anualment organitza La Xarxa amb l'Ajuntament i que enguany ha acollit mes de 30 representacions de 16 companyies diferents.

ASSEMBLEA DE PATRONS 2016

El passat 17 d’abril es va celebrar a Martorell l’Assemblea Ordinària de Patrons de la Fundació Xarxa amb l’assistència de 19 patrons i la delegació de vot de 18 més.

MÉS TAST D’ESPECTACLES

Les companyies que van presentar proposta al Tast, juntament amb altres companyies del sector que volien donar-se a conèixer es van reunir amb programadors i distribuïdors en el Sopar del Tast.

LA XARXA CELEBRA ELS 20 ANYS

La Xarxa és present en més d’una seixantena de poblacions catalanes. És el circuit de programació estable més important de Catalunya, amb més de mig miler d’espectacles programats i més de 120.000 espectadors l’any.

SANT FELIU ACULL LA IV EDICIÓ DEL TAST D’ESPECTACLES

La Fundació Xarxa presenta per quart any, el Tast d’Espectacles. Una jornada oberta al públic i dirigida especialment a programadors, companyies i altres professionals de les arts escèniques per a públic infantil i familiar.

IV Tast d’Espectacles de La Xarxa a Sant Feliu de Llobregat

La Fundació Xarxa, dedicada a la programació i difusió del teatre infantil i juvenil a Catalunya, presenta en roda de premsa la 4a edició del Tast d’Espectacles coincidint amb la celebració del 20è aniversari de Xarxa.

LA MOSTRA BUTAKA CELEBRA EL 10È ANIVERSARI

Espectacles de teatre. titelles, música, teatre de carrer, a més a més dels showcases i taules rodones, van conformar el programa de la Mostra Butaka de teatre per a joves en el seu 10è aniversari.

TAST D'ESPECTACLES. INSCRIPCIONS

Obert el període d'inscripcions per participar com a programador o professional del sector en el IV Tast d'espectacles de La Xarxa

OLESA ES PREPARA PER LA MOSTRA BUTAKA

La Mostra Butaka arriba a la 10a edició amb una programació per a joves molt variada, showcases i altres activitats. + info web butaka

L'ESCOLA VA DE BOLO. ESPECTACLES PER AL PROPER CURS

L’escola va de Bolo és el programa que la Fundació Xarxa posa a l’abast de les escoles del Baix Llobregat i als seus alumnes de 3 fins a 16 anys, amb l’objectiu d’apropar les arts escèniques als infants des d’un entorn de referència per a ells: l’escola.

GAVÀ ARRIBA A LA 25A EDICIÓ DEL FESTIVAL DE TITELLES

El FITG és un dels esdeveniments més esperats per atots els gavanencs, no tan sols pels més menuts. El certamen és un festival plenament arrelat a la ciutat i punt de referència en el circuit internacional d’aquest tipus d’espectacles.

EN JAUME AMIGÓ, PRESIDENT DE LA FUNDACIÓ DES DE LA SEVA CONSTITUCIÓ, DEIXA LA PRESIDÈNCIA DE L’ENTITAT

Jaume Amigó, president de Xarxa des de la seva creació ara farà 20 anys, passa el testimoni a Isabel Arias, voluntària des de fa 13 anys del grup local de Xarxa Corbera.