Un centenar de programadors i companyies artístiques es donen cita a la 10a edició del Tast

Més d’un centenar de programadors culturals d’arreu de Catalunya s’han donat cita, a la desena edició del Tast d’espectacles familiars celebrat a Sant Feliu de Llobregat i organitzat per la Fundació Xarxa. Els assistents han pogut visionar més d’una vintena de propostes de companyies professionals, a més de poder participar en les converses breus que han compartit amb els artistes. Així, la iniciativa ha recuperat enguany el seu format presencial, consolidant-se com a punt de trobada per al sector del teatre familiar.

Les propostes representades amb un tast de deu minuts han estat seleccionades per la Comissió Assessora d’Espectacles de La Xarxa d’entre més de les 60 candidatures rebudes. Joan Lorenzo, cap de l’àrea d’espectacles de l’entitat i membre d’aquesta comissió, ha explicat que la tria “respon a criteris de qualitat, de diversitat d’arts escèniques i també a propostes que siguin noves per al circuit”. De fet, segons explica Lorenzo, l’objectiu principal del Tast és el de ser un aparador per a les companyies artístiques i que els programadors puguin portar aquestes propostes als escenaris dels seus municipis.

Marcel Gros, que celebra 40 anys dalts dels escenaris, ha estat l’encarregat d’encetar aquesta desena edició, actuant el matí i a la tarda i fent un avanç del seu nou espectacle. Com a principal novetat, el Tast també ha comptat amb un circuit exterior amb un tast de quatre espectacles. LaBú Teatre, JAM, la companyia DeLiri, la Cia Passabarret, Ton Muntané i Pentina el Gat són alguns dels noms que han passat pels escenaris i carrers de Sant Feliu de Llobregat al llarg de la jornada.

Un format híbrid: les propostes, també a l’aparador digital

Després de l’èxit aconseguit l’any passat gràcies a l’aparador digital, els impulsors també han mantingut aquesta plataforma en la qual els espectacles seleccionats estaran disponibles al llarg de tot l’any al web del Tast i també a través del portal de la Fundació, en la secció específica del Tast. En aquest espai, programadors i públic poden consultar tota la informació d’interès sobre els espectacles triats (tràiler, durada, sinopsi, etc.) i posar-se en contacte amb les companyies.

Així, la Fundació Xarxa continua compromesa en la difusió d’espectacles familiars, per continuar oferint un ventall d’arts escèniques de qualiat al public infantil i per gaudi de tota la família, fent costat al sector. Lluís Hereu, president de la Fundació, assenyala que “els professionals del sector continuen necessitant el nostre suport. Malgrat que sembla que hem recuperat la normalitat, no podem oblidar que la pandèmia ha tingut conseqüències molt greus tant per als artistes com per a tots aquells professionals involucrats, i el nostre public continua necessitant gaudir de les creacions artistiques que aquests ens ofereixen”.

Aquest Tast coincideix, a més, amb el 25è aniversari de la Fundació que, per celebrar la fita ha organitzat múltiples activitats i festes durant tot l’any. En el decurs del passat mes d’octubre, els diferents grups de La Xarxa van programar més d’una quarantena d’espectacles arreu de Catalunya i està previst que al llarg de tot el curs es portin a terme altres accions.

ENS UNIM A L’HOMENATGE AL NOSTRE COMPANY PERE MIRÓ I FISA

Des de la Fundació Xarxa ens adherim a l'acte de reconeixement que es farà el 27 de novembre, a Martorell, en memòria del nostre company Pere Miró i Fisa.

Amb aquest esdeveniment, una quinzena d'entitats socials i culturals amb les quals va col·laborar activament li retrem homenatge tot recordant el seu compromís permanent amb el seu entorn i la seva inesgotable implicació amb el municipi i amb la societat, en general.

Pere Miró va ser una persona clau en la trajectòria del Grup Xarxa Martorell però també en el conjunt de la nostra entitat des dels seus inicis, essent durant molts anys, vicepresident de la Fundació.

Totes les persones que vulguin participar en aquest acte de reconeixement, ho podran fer assistint a la Plaça de l’Església el dissabte 27 de novembre a les 17.00.

El 10è Tast d’Espectacles Familiars reuneix una vintena de propostes culturals de companyies catalanes

  

El Tast d’espectacles familiars recupera, en la seva desena edició, el seu format habitual i torna a la presencialitat amb una jornada d’espectacles que tindrà lloc el dissabte 20 de novembre a Sant Feliu de Llobregat. El Tast, organitzat per la Fundació Xarxa a través de la seva Comissió Assessora d’Espectacles, ha seleccionat per aquesta ocasió una vintena de propostes de companyies artístiques catalanes d’entre les més de 60 candidatures que s’hi havien presentat.

Després que en la seva edició anterior, i coincidint amb les restriccions derivades de la Covid-19, el Tast es reconvertís en un aparador 100% digital, enguany es tornarà a celebrar una trobada presencial en la qual es representaran espectacles de sala, propostes de carrer, instal·lacions i tallers per a tota la família. Com a principal novetat, aquesta desena edició també oferirà un tast exterior que consistirà en un circuit de quatre espectacles on serà el públic qui es podrà moure per diversos espais i gaudir de les diferents propostes. Labú Teatre, Binixiflat, la Companyia Deliri, Marcel Gros o la Cia Enlaire són alguns dels professionals que passaran pels escenaris del Tast.

Segons explica Joan Lorenzo, cap d'àrea d'espectacles de la Fundació Xarxa, “aquest desè Tast serà un espai de trobada per gaudir de la cultura en viu amb espectacles per a tots els gustos i d’arts escèniques molt diverses”. En aquest sentit, Lorenzo reitera que aquest aparador “permet a les companyies mostrar les seves propostes i tenir la possibilitat d’entrar al circuit de programació”.

Així, i com és habitual, l’esdeveniment oferirà un tast dels espectacles en directe amb representacions d’entre 10 i 15 minuts perquè els programadors puguin conèixer noves propostes i tinguin ocasió de dialogar directament amb els artistes.

Les propostes seleccionades, també presents a l’aparador digital

Després de l’èxit aconseguit l’any passat gràcies a l’aparador digital, els impulsors mantindran també enguany aquesta plataforma en la qual els espectacles seleccionats estaran disponibles al llarg de tot l’any al web del Tast i també a través del portal de la Fundació, en la secció específica del Tast. En aquest espai, programadors i públic poden consultar tota la informació d’interès sobre els espectacles triats (tràiler, durada, sinopsi, etc.) i posar-se en contacte amb les companyies.

Així, la Fundació Xarxa continua compromesa en la difusió d’espectacles familiars, per continuar oferint un ventall d’arts escèniques de qualitat al públic infantil i per gaudi de tota la família, fent costat al sector. Lluís Hereu, president de la Fundació, assenyala que “els professionals del sector continuen necessitant el nostre suport. Malgrat que sembla que hem recuperat la normalitat, no podem oblidar que la pandèmia ha tingut conseqüències molt greus tant per als artistes com per a tots aquells professionals involucrats, i el nostre públic continua necessitant gaudir de les creacions artístiques que aquests ens ofereixen”.

Aquest Tast coincideix, a més, amb el 25è aniversari de la Fundació que, per celebrar la fita ha organitzat múltiples activitats i festes durant tot l’any. En el decurs del passat mes d’octubre, els diferents grups de La Xarxa van programar més d’una quarantena d’espectacles arreu de Catalunya i està previst que al llarg de tot el curs es portin a terme altres accions.

Més informació a www.tastespectaclesfamiliars.cat

Èxit del 25è Aniversari de la Fundació Xarxa!

 

 

RESERVA’T LA DATA! EL 20 DE NOVEMBRE, ARRIBA LA 10a EDICIÓ DEL TAST D’ESPECTACLES FAMILIARS A SANT FELIU DE LLOBREGAT

 

El Tast d’Espectacles Familiars recupera enguany el seu format habitual i celebrarà la seva 10a edició el dissabte 20 de novembre a Sant Feliu de Llobregat. Aquesta trobada, impulsada per la Comissió Assessora d’Espectacles de la Fundació Xarxa, s’ha convertit en una cita anual de referència entre companyies artístiques, programadors i públic.

Després que l’any anterior, amb motiu de la pandèmia i de les restriccions, el Tast s’adaptés a les circumstàncies convertint-se en un aparador digital, en aquesta desena trobada torna a la presencialitat per oferir una mostra de múltiples disciplines artístiques amb espectacles d’interior i d’exterior que ompliran el municipi de teatre familiar per a totes les edats.

El jurat de la comissió ha seleccionat al voltant d’una vintena de propostes d’entre la seixantena d’espectacles rebuts per part de les companyies professionals. Així, els programadors podran veure representacions de 10 minuts d’espectacles que, o bé fa poc que s’han estrenat, o bé no han estat presents al circuit.

L’objectiu del Tast des dels seus inicis és el de ser un aparador per a les companyies, donant veu a espectacles de diferents disciplines i oferint-los l’oportunitat d’entrar al circuit de programació. Així mateix, la iniciativa té la voluntat de crear un espai de diàleg entre artistes i programadors, generant sinergies i dinamitzant el sector.

Com ja es va fer en l’edició anterior, els espectacles seleccionats pel jurat quedaran recollits també al web del Tast durant tot l’any i podran ser consultats per part dels programadors.

Segueix molt atent al web del Tast per conèixer tota la informació i poder reservar les teves entrades!

AQUEST CAP DE SETMANA, LA CULTURA ENS FA VOLAR FINS A MALLORCA!

Del 14 al 17 d’octubre, la Fira de Teatre infantil i juvenil de les Illes Balears que, enguany, recupera el seu format habitual amb espectacles de carrer que ompliran de cultura i un ambient festiu el poble de Vilafranca.

Aquesta és la 19a edició de la FIET 2021 que, com ja és habitual, comptarà amb una àmplia representació de companyies catalanes. La Cia. Guillem Alba & La Marabunda encetaran el festival amb el seu ‘JALEIU’ mentre que el Circ Pistolet seran els encarregats de clausurar la mostra amb la proposta ‘Potser no hi ha final’.

Des de la Fundació Xarxa també estarem presents en aquestes jornades que comptaran, entre altres, amb companyies com Maduixa Teatre amb “Migrare”, Festuc Teatre amb “La llàntia meravellosa” o Campi qui pugui amb “Camí a l’escola”. També s’hi podran veure obres fetes a les Illes com les de la Cia Mariantònia Oliver, la Cia Tro del campió mundial de baldufa, Guillem Vizcaíno, la Cia Moviments, Noctàmbuls, Hotel iocandi o Lletra Encantada.

En el marc de la FIET també es duran a termes les Jornades professionals que serviran per posar en comú les propostes i inquietuds del sector.

Que comenci la festa!

NOTA INFORMATIVA - Amb motiu del 25è aniversari de la creació de Fundació Xarxa

La Fundació Xarxa programa més de 40 espectacles de teatre familiar arreu de Catalunya durant el mes d’octubre

  • Les propostes inclouen espectacles de teatre, pallassos, circ, musicals i titelles que arribaran a les quatre províncies catalanes
  • Es tracta d’una iniciativa impulsada pels voluntaris de la Fundació Xarxa que busca acostar la cultura a la societat i, especialment, als infants i joves

Amposta, Martorell, Tremp, Gavà, Igualada, Palafrugell... Fins a 36 municipis d’arreu de Catalunya podran gaudir durant tot el mes d’octubre dels més de 40 espectacles familiars que la Fundació Xarxa ha programat coincidint amb el 25è aniversari de la seva creació. Amb aquesta iniciativa, l’entitat té l’objectiu d’acostar la cultura a la població i transmetre l’interès pel teatre al públic infantil i juvenil. 

Només durant el primer cap de setmana d’octubre, els dies 1, 2 i 3, més d’una vintena de poblacions catalanes tindran accés a les propostes que els Grups Xarxa han organitzat i en les quals hi seran representades arts escèniques molt diverses. Des de pallassos, circ, teatre, dansa o titelles, els espectacles estaran protagonitzats per algunes de les companyies professionals de referència dins el sector.

Segons destaca Lluís Hereu, president de la Fundació, “la raó de ser de la nostra entitat continua tenint vigència 25 anys després. Com a societat hem de garantir que tothom tingui accés a la cultura i, molt especialment, transmetre als més petits els valors que el teatre familiar representa”. En aquest sentit, des de l’entitat reiteren que la crisi de la Covid-19 no només afecta la indústria cultural, sinó que també posa en perill l’accés a la cultura d’una part de la ciutadania.

Consulta tots els espectacles aquí:

https://fundacioxarxa.cat/agenda.php

 

Fundació Xarxa

Fundada l’any 1995, és una entitat que promou la llengua i la cultura catalanes a través de les arts escèniques. Amb l’objectiu d’acostar el món del teatre a un públic infantil, juvenil i familiar ampli, La Xarxa impulsa l’accés a la cultura com a eina de pensament crític i empoderament ciutadà. Actualment, la fundació aplega una cinquantena de grups i més de 300 voluntaris, repartits en 24 comarques catalanes, que treballen per fer arribar els seus espectacles arreu del territori.

LA FUNDACIÓ XARXA NO S’EXCUSA!

SIGNEM LA CARTA OBERTA PEL COMPROMÍS AMB EL CATALÀ

El compromís amb la llengua i la cultura catalanes forma part del nostre ADN i de la nostra raó de ser des de la creació de la Fundació Xarxa, ara fa 25 anys. A més de tenir cura de la llengua en totes les nostres comunicacions i activitats, fem una aposta ferma per fer arribar la cultura que ens és pròpia a petits i joves, a través dels escenaris.

Per això, i davant el retrocés de l’ús del català, especialment entre infants i adolescents, des de la Fundació ens adherim a la campanya ‘No t’excusis’ impulsada per la Plataforma per la Llengua. Així, hem signat la carta oberta al conjunt de la societat catalana, renovant el nostre compromís i consolidant la nostra voluntat d’actuar de manera plenament responsable com a referents per a les futures generacions.

Llegeix la carta oberta al conjunt de la societat catalana

Tots som referents lingüístics - No t'excusis!

DEL 24 AL 26 DE SETEMBRE, VIU ELS COLORS DEL TEATRE A CERDANYOLA DEL VALLÈS

Vols acomiadar setembre amb un cap de setmana ple de colors? Doncs no et perdis el FIT Festival de Cerdanyola que torna, enguany, amb moltes propostes perquè tota la família pugui gaudir del teatre i la cultura.

Els nostres companys de Bambalina (La Xarxa Cerdanyola) ompliran Cerdanyola del Vallès amb els colors del teatre familiar amb una desena de propostes diferents que es representaran en diferents espais del municipi.

‘Sóc una nou’ de Zum-zum teatre, ‘El caçador’ de Mighty Jambo o ‘La gran tempesta’ d’Efímer Teatre són alguns dels espectacles que el públic podrà gaudir durant aquests tres dies. 

Consulta el programa complet i reserva ja les teves entrades per viure el teatre en primera persona! A més, si ets soci de Bambalina, podràs gaudir dels espectacles, a meitat de preu!

 

MÉS DE 60 PROPOSTES OPTEN A FORMAR PART DEL 10È TAST D’ESPECTACLES FAMILIARS

Més d’una seixantena de companyies professionals han presentat els seus espectacles per formar part del 10è Tast d’Espectacles Familiars. Aquests mostra d’arts escèniques impulsada per la Fundació Xarxa, a través de la seva àrea d’espectacles, té l’objectiu de ser un altaveu per a les produccions del sector del teatre familiar entre els programadors.

El desè Tast d'espectacles es durà a terme el pròxim 20 de novembre de 2021 a Sant Feliu de Llobregat i coincideix, enguany, amb la celebració del 25è aniversari de la Fundació. Com és habitual, el format dels espectacles és reduït i consisteix en la representació d'un fragment de 10 minuts de cada un dels espectacles seleccionats.

 

La Comissió Assessora d’Espectacles de la Fundació Xarxa serà l’encarregada de valorar aquesta seixantena de propostes rebudes i seleccionar aquelles que seran representades en aquesta desena edició. Durant la jornada, es presentaran tant propostes d’exterior com d’interior amb instal·lacions i espectacles al carrer i en diverses sales del municipi. 

Molta sort a tots els participants! 

La 8a edició del FITKAM omplirà Montmeló d’espectacle, els dies 18 i 19 de setembre

 

El 18 i 19 de setembre, arrenca la temporada amb el FITKAM de Montmeló, punt de trobada de referència per als professionals de les arts escèniques i per als apassionats de la cultura. La vuitena edició del Festival comptarà amb més d’una vintena de propostes que convertiran Montmeló en un gran escenari. 

Teatre, pallassos, música, titelles i màgia, el FITKAM ens porta un cap de setmana carregat d’espectacles familiars per a totes les edats i gustos. 

El Grup Xarxa Montmeló col·labora en l’organització d’aquest Festival impulsat per l’Ajuntament del municipi. 

EL FESTIVAL 2021:

A l’edició d’enguany, el FITKAM oferirà 23 espectacles de 20 companyies, distribuïts entre dues jornades (dissabte i diumenge). 

Els espais del Festival

• Sala polivalent i Pavelló, espais A i B,: espectacles de mig/gran format

• Museu: espectacles de petit format

• G2M i amfiteatre La Torreta: circ i clonws

• I el punt central és el centre cultural La Torreta, lloc d’atenció dels programadors. Aquest espai compta amb uns jardins exteriors que fan de bon aprofitar. (Aparcament ampli a menys de 50 metres) 

Els espectacles

Amb un 90% d’espectacles de nova creació, el FITKAM acollirà dues estrenes com són l’espectacle de màgia Imagina de la Cia. Mil Notes i l’espectacle de música i clown La Diferent Orquestra de la cia. Always Drinking Marching Band. 

El Festival també comptarà amb la presència d’espectacles de companyies i artistes novelles i emergents com ara Teatre Animal, ‘Piano clown concerto’ de Carlos Bianchini o El meravellós viatge de Lea i la Companyia Deliri. 

Per descomptat, no hi faltaran companyies reconegudes i amb una trajectòria tan consolidada com la de Teatre Mòbil i Marcel Gros, la companyia Addaura amb el seu espectacle ‘Klé’, El que ma queda Teatre o les titelles de Txo Titelles. 

També hi haurà espectacles de màgia de la mà del Mag Stigman i de la companyia de Ton Muntané i propostes per als més menuts de la casa amb els projectes de Fes-t’ho com vulguis i Tutatis amb ‘Elmer l’Elefant’. 

Els amants del circ també podran fer piruetes amb el ‘Giramondo’ de la Cia. El Negro y El Flaco, Mortelo i Manzani, ‘Tentempies’ de la Cia. Penélope i Aquiles i la presentació de la Boris Ribas de Circo Los. No hi podien faltar tampoc les rialles amb la pallassa La Bleda.  

Ets d’un Grup Local Xarxa? 

TOTS AQUESTS AVANTATGES SÓN PER A TU! 

Cada inscripció del Grup Xarxa és gratuïta i dona accés a la documentació, acreditació i 1 entrada per persona per cada espectacle. 

S’hi poden inscriure de manera gratuïta 2 persones de cada Grup Local i es poden demanar fins a 10 entrades per entitat. Les 2 primeres són gratuïtes, i la resta tenen un preu simbòlic de 2,50 € per a persones de fins a 18 anys i de 3,00 € per a adults (individuals). 

A més, el FITKAM ofereix un bonus de 6 entrades per 12,00 € que poden ser per al mateix espectacle o per diversos. 

Més informació a www.fitkam.cat 

 

EL CIRC SURT AL CARRER, MALGRAT TOT (Agost 2021)

 La 6a edició del Giracirc, el festival de circ al carrer de   Collsupina, tindrà lloc el pròxim diumenge 22 d’agost en un   format reduït, però que omplirà el municipi de circ i cultura per a   totes les edats.

Durant la tarda de diumenge, a partir de les 16.00 h, el festival comptarà amb quatre espectacles de màgia i circ que faran les delícies de petits i grans. El públic del Giracirc podrà gaudir enguany d’ ‘Alehop Hop’ del Mag Nani, ‘Le Voyage’ de Jam, ‘Ni Kita De Ni Pon, una ninja emocional’ de la companyia Anigami i ‘Total Glamour’ de The Sullivan’s.

Les entrades, que es van posar a la venda de manera anticipada per tal de garantir la quota d’aforament, ja estan esgotades.

Des de La Xarxa participem en aquest festival des de la seva segona edició, conscients de la dimensió social d’aquest projecte i amb la voluntat de donar tot el nostre suport a una iniciativa que, com nosaltres, entén el circ i el teatre com a eina de transformació social.

Ens trobem al GIRACIRC, companys!

 

EL MUSEU INTERNACIONAL DEL TITELLA AL VALLÈS, JA ÉS UNA REALITAT (Agost 2021)

Fotografía: Teia Moner

La companyia Teia Moner ha impulsat aquest nou espai que estarà situat a Palau-Solità i Plegamans i que es dedicarà íntegrament a aquesta disciplina artística.

La masia de Can Falguera, situada a Palau-Solità i Plegamans, es convertirà ara en el Museu Internacional del Titella dedicat íntegrament a aquesta art escènica. La companyia de teatre Teia Moner, que va impulsar aquesta proposta ara fa 10 anys, ja ha signat amb l’Ajuntament la concessió d’aquest espai per als pròxims 15 anys. 

Aquest nou museu neix amb la voluntat de ser un espai dinàmic i multidisciplinari que acollirà des d’exposicions itinerants fins a activitats, visites guiades, conferències i projectes de recerca al voltant del Teatre de Titelles, Visual i d’Objectes (TTVO). Amb més de 25 anys d’experiència en aquest sector, Teia Moner, Miquel Espinosa i Cristina Bertran, lideren aquesta iniciativa. Al museu tampoc no hi faltarà la col·lecció històrica i el patrimoni artístic de la companyia fruit d’aquesta llarga trajectòria als escenaris i que tants bons moments ens han fet viure a petits i a grans. 

Està previst que el MIT-Teia Moner iniciï les seves primeres activitats el setembre de 2021, i serà a la primavera de 2022 quan el Museu obri oficialment les portes al públic. 

Des de la Fundació Xarxa volem felicitar la companyia per aquesta nova fita aconseguida gràcies a l’esforç, la tenacitat i l’estima al teatre i la cultura. Us desitgem molts èxits en aquesta nova etapa! 

COMUNICAT OFICIAL - Per un sector cultural lliure d’abusos

Davant les últimes notícies publicades al voltant del presumpte cas d’abusos que s’hauria comès en el marc de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, des de la Fundació Xarxa volem reiterar el nostre total rebuig a qualsevol acte discriminatori i d’abús de poder al nostre sector i en qualsevol altre context. 

Estem convençuts que l’AADPC prendrà les mesures adequades i actuarà en contundència davant qualsevol actuació que atempti contra la integritat física i/o psicològica de les persones. 

Com a entitat que estima i defensa la cultura i que creu en el paper fonamental que aquesta té com a element integrador i de foment del pensament crític en la societat, desitgem que entre tots i totes, siguem capaços d’eliminar aquestes conductes inadmissibles dins del nostre sector. Cal que siguem plenament ferms, que ens mostrem units i que posem totes les nostres eines i recursos per evitar que cap persona sigui víctima de qualsevol mena d’abús o acció discriminatòria. 

Terrassa, 27 de juliol de 2021
Fundació Xarxa d’espectacle infantil i juvenil

Condemnem els casos de presumpte assetjament a l’Institut del Teatre - 23/02/2021

S’OBRE LA CONVOCATÒRIA DE PARTICIPACIÓ AL 10è TAST D’ESPECTACLES FAMILIARS PER A COMPANYIES PROFESSIONALS

La Fundació Xarxa, a través de la seva àrea d’espectacles, impulsa el 10è Tast d’Espectacles Familiars, una mostra de propostes escèniques que té l’objectiu d’exposar les produccions de companyies professionals entre els programadors perquè les seves propostes puguin formar part del circuit.

El desè Tast d'espectacles es durà a terme el pròxim 20 de novembre de 2021 a Sant Feliu de Llobregat i s'emmarca, enguany, en la celebració del 25è aniversari de la Fundació.

Com és habitual, el format dels espectacles és reduït i consisteix en la representació d'un fragment de 10 minuts de cada un dels espectacles seleccionats.

El Tast és també tota una festa de la cultura en viu amb instal·lacions i espectacles al carrer i en altres sales durant tota la jornada. Per això, es presentaran tant propostes d'exterior al matí com propostes d'interior a la tarda.

Les companyies que vulguin exposar les seves propostes en aquesta desena edició, ja poden presentar les seves candidatures omplint aquest formulari. La data límit per fer la sol·licitud és el dilluns 6 de setembre de 2021. A partir de llavors, la Comissió Assessora d’Espectacles de la Fundació Xarxa durà a terme la seva valoració i selecció de les propostes presentades.

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ DE PROPOSTES

Noves mesures COVID-19

Teatres, cinemes, auditoris i circs, amb programació artística estable

Sense restriccions

Mesures a seguir:

  • S'ha de garantir una bona ventilació dels espais tancats mitjançant ventilació natural o altres sistemes de ventilació.
  • Les activitats es puguin concentrar més de 1.000 persones, en espais tancats, es recomana mantenir el compliment de les condicions de ventilació i qualitat de l'aire reforçades i, tant en espais tancats com a l'aire lliure, s'ha de garantir el compliment de les mesures organitzatives de control d'aglomeracions.

Més informació: Restriccions a tot Catalunya (COVID-19)

A L’ESTIU, LA CULTURA SURT AL CARRER

El mes de juliol arrenca amb un cap de setmana carregat de propostes culturals per gaudir de l’estiu amb propostes per a tots els gustos.

Del 2 al 4 de juliol, Viladecans acull un dels festivals d'arts de carrer més emblemàtics del territori!

Del 2 al 4 de juliol, circ, música, dansa, teatre i moltes propostes per a públic familiar ompliran els carrers i places del poble de cultura i un ambient molt festiu amb el Festival Al Carrer, organitzat per l’Ajuntament de Viladecans. 

Consulta tota la programació aquí.

 

I si et fascinen les històries i els personatges populars, no et pots perdre el Festival de Llegendes de Catalunya a Sant Martí de Tous. Una trobada impulsada per Teatre Nu, en col·laboració amb l’Ajuntament del municipi, que acosta la tradició i la cultura de les llegendes a tota la família i que, en aquesta edició, també acollirà l’estrena de diversos espectacles nous. 

 

Tota la informació aquí. 

Viu un estiu ple de cultura! 

DEL 15 AL 18 DE JULIOL, LES ARTS ESCÈNIQUES OMPLEN ELS CARRERS D’ESTERRI D’ÀNEU AMB L’ESBAIOLA’T 2021

Teatre, cric, pallassos, titelles, música i jocs ompliran aquest estiu els carrers d’Esterri d’Àneu amb el Festival Esbaiola’t. Des del 2008, la companyia La Baldufa i l’Ajuntament d’Esterri d’Àneu organitzen aquest festival acostant les arts escèniques a tots els públics i dinamitzant el territori de les Valls d’Àneu. A partir del 25 de juny es posaran a la venda les entrades per gaudir d’un cap de setmana cultural en aquest entorn natural únic. Els impulsors d’aquest Festival tenen com a objectiu portar a les comarques de l’Alt Pirineu una oferta cultural de qualitat, pensada per a infants i famílies, i apostant per productes poc habituals als circuits. Després que l’any anterior s’hagués de cancel·lar amb motiu de la pandèmia, enguany els carrers d’Esterri tornaran a viure un cap de setmana ben carregat de cultura segura amb aquesta 14a edició d’un Festival que s’ha consolidat com a punt de trobada de referència per al sector i per al territori. 

Les entrades es podran adquirir aquí ! 

15/06/2021 - Cloenda del Festival de Titelles de Gavà

Passades tan soles unes hores de la cloenda del Festival, els de La Xarxa fem una valoració molt positiva d’aquesta 30a edició. Era tot un repte que després d’un any de Pandèmia, confinaments i certes restriccions, tornar a omplir de Titelles Gavà, sortir al carrer i viure la cultura en directe amb les prop de 40 activitats programades. El bon temps ens ha acompanyat, a l'aire lliure hem patit calor, però tant per la qualitat de les representacions, com per l'assistència de públic, volem donar les gràcies a tots; als Titellaires que han actuat, a les famílies que han assistit i a les Administracions que han donat suport. Però sobretot als més petits, nens i nenes, principals destinataris del Festival, que l’han gaudit.

A tots anunciar-vos que ben aviat ens posarem a treballar perquè el proper Festival Internacional de Titelles de Gavà, en la seva 31è Edició, sigui ja del tot normal en les dates i format habitual, amb companyies d’arreu, amb els carrers plens i sense mascaretes. Aquest és el nostre desig.

Fins a l’any vinent!!!
Grup Xarxa Gavà

Informació d'interès del Festival de Titelles de Gavà

Arriba la 30 Edició del FESTIVAL INTERNACIONAL DE TITELLES DE GAVÀ

Ja és aquí la 30 edició del Festival Internacional de Titelles de Gavà, una cita de referència per als amants del teatre i els apassionats de les titelles.

Amb més de 15 espectacles per a tots els gustos, mostres audiovisuals i una fira artesanal, el Festival farà les delícies de grans i petits en un cap de setmana ple de cultura i diversió.

A més, com a principal novetat, a partir del 2 de juny s'inaugura l'exposició 30 anys del Festival. A través d’aquesta, es fa un recorregut fotogràfic pels millors moments viscuts durant la trajectòria del Festival i aquells espectacles i titelles que han deixat empremta al llarg d’aquests 30 anys.

El Grup Xarxa Gavà, juntament amb l'Ajuntament del municipi, manté amb aquesta iniciativa el compromís d’acostar a la ciutadania i, especialment, als més petits, el teatre de titelles d'arreu. Des de la seva posada en marxa, l’any 1991, més de 260 companyies de tot el món han omplert el poble de Gavà de passió per les titelles.

Consulta la programació d’aquesta edició i compra ja les teves entrades aquí.

Ens sumem a la campanya de Pallapupas, ‘Riure per curar’

 

Pati Cultural de Girona 2021

 UN CENTENAR DE PERSONES GAUDEIXEN DEL TEATRE FAMILIAR

AL PATI CULTURAL DE GIRONA AMB LA PROPOSTA DE LA FUNDACIÓ XARXA

Fotògraf: Miquel Millan

 

19/05/2021- Compartim l'opinió de la Gemma Pasqual i Escrivà - Ens cal un pacte nacional per la cultura

"El suport dels poders públics a la creació és una condició indispensable per a disposar d’una oferta cultural viva i atractiva, que s’ha de veure complementat amb una política activa de generació de nous consumidors culturals"

Entra a l'OPINIÓ > MAIL OBERT de Gemma Pasqual i Escrivà, al VilaWeb:

https://www.vilaweb.cat/noticies/ens-cal-un-pacte-nacional-per-la-cultura/

Festus Torelló

TORELLÓ REIVINDICA LA CULTURA AMB EL FESTUS 2021

Del 27 al 30 de maig, la 24a edició del Festus Festival omplirà els carrers de Torelló de cultura amb espectacles de dansa, circ, teatre, música i arts visuals. El Festus torna, així, reivindicant la importància de continuar apostant per una cultura que ens fa més lliures, més crítics i més atents. 

El festival s’adaptarà a les circumstàncies amb espectacles a l’aire lliure i ens espais ampli, vetllant per la seguretat dels assistents sense renunciar al fet de viure la cultura en primera persona. 

A més d’una vintena de propostes de disciplines ben diverses, el Festus 2021 vol oferir una mirada sobre la realitat present, reflexionant sobre la situació actual des de diferents punts de vista i aportant noves lectures al públic. 

Per garantir l’aforament limitat, cal fer reserva prèvia. Ja pots comprar les teves entrades aquí

Pati Cultural de Girona

ESTEM PRESENTS AL PATI CULTURAL DE GIRONA!

Torna el cicle d’arts escèniques del Pati Cultural, organitzat per la Diputació de Girona, en el marc de la celebració del Temps de Flors i la Fundació Xarxa hi estarem presents!

El diumenge 9 de maig a les 10.30 h programem l’espectacle ‘Petit o gran’ de la Companyia Albert Vinyes. Una experiència pensada perquè la mainada i els més menuts s’acostin a la figura del pallasso.

El Pati Cultural torna, així, després d’un any de parèntesi per la pandèmia, amb una gran varietat de propostes perquè petits i grans gaudeixin del teatre, la música i la dansa en un entorn segur.

Com que les places són limitades, cal inscripció prèvia. Viu la cultura en viu: https://paticultural.ddgi.cat/

29 d'abril - DIA INTERNACIONAL DE LA DANSA

Torna la Mostra d'Igualada

TORNA LA MOSTRA D’IGUALADA, LA FIRA D’ESPECTACLES INFANTILS I JUVENILS

Del 26 al 30 de maig, torna la Mostra d’Igualada. La 32a edició de la fira d’espectacles infantils i juvenils s’adapta, enguany, a les circumstàncies de la Covid-19, combinant el format presencial amb les trobades i activitats digitals, garantint que es podrà celebrar. 
El 2021, la Mostra ha rebut prop de 600 sol·licituds d’actuació amb propostes de companyies molt diverses i amb espectacles per a totes les edats i gustos. 
Amb l’eslògan ‘Mires i veus’, la Mostra d’Igualada convida l’espectador a esguardar els objectes quotidians del seu entorn amb una nova mirada. 
La Mostra ja ha obert les inscripcions per a professionals que, aquest any, s’adeqüen també a les mesures de seguretat, reduint aforaments i apostant per una Llotja virtual. Un espai de trobada que, malgrat les exigències de la pandèmia, continuarà acostant la cultura a programadors i públic. 

 

El Trapezi celebra els seus 25 anys omplint Reus de circ

El Trapezi celebra els seus 25 anys omplint Reus de circ

Del 12 al 16 de maig, el Trapezi de Reus celebra la seva 25a edició consolidant-se com a punt de trobada de referència del món del circ. Enguany, el Trapezi aposta pel talent més pròxim, amb propostes de companyies catalanes i espanyoles i fent costat a aquests professionals del sector.

La Fira Trapezi es convertirà així en un aparador per al circ contemporani i per als creadors actuals i combinarà els espectacles amb espais de creació i trobades entre programadors i artistes. Així mateix, aquestes activitats es continuaran portant a terme amb un format híbrid que permetran seguir aquestes jornades de manera presencial i virtual.

En el marc d’aquest esdeveniment, també es portaran a terme els Premis Trapezi Peces Audiovisuals que amb la voluntat d’impulsar la producció de noves narratives, guardonaran peces originals d’entre 4 i 10 minuts que aconsegueixin traslladar el món del circ a l’àmbit audiovisual.

En els propers dies està prevista l’obertura d’acreditacions per a professionals al web de la Fira: https://www.trapezi.cat/

17 d'abril - DIA MUNDIAL DEL CIRC

Pots llegir el manifest de l'Associació del Professionals de Circ de Catalunya

Manifest del dia Mundial del Circ 2021

El Garraf en moviment, amb la 9a edició del Fes+Chapeau

EL GARRAF EN MOVIMENT, AMB LA 9a EDICIÓ DEL FES+CHAPEAU

Sota el lema #GanesDeTornarAViure, el Festival Fes+Chapeau portarà, del 28 d’abril fins al 2 de maig, les arts en moviment a la comarca del Garraf. A través d’espectacles de circ, dansa, teatre i música, el Festival vol obrir un diàleg amb el públic a través d’un esdeveniment participatiu i en el qual, per primera vegada, es podran veure en primícia molts espectacles en fase de creació.

Respectant les mesures de seguretat i els aforaments reduïts, la Carpa Revolució vol reivindicar a través d’aquesta edició la disciplina de les arts en moviment en risc i defensar el suport a la creació artística i als professionals d’aquest sector tan afectat per la pandèmia de la Covid-19.

Consulta la programació del Festival i mou-te per la cultura amb el Fes+Chapeau!

Tota la informació i reserva d’entrades a http://www.fespluschapeau.org/

Arriba la 32a edició de la Fira de Titelles de Lleida

Arriba la 32a edició de la Fira de Titelles de Lleida

Els amants de la cultura i de les titelles tenen una cita els dies 30 d’abril i l’1 i 2 de maig, en una de les trobades anuals de referència per al sector teatral. Un any més, el Centre de Titelles i l’Ajuntament de Lleida organitzen diverses jornades dedicades a aquesta disciplina artística i que posen en contacte les companyies, amb els programadors i el públic.

A través de les actuacions en diferents espais de la ciutat i de totes les activitats que es desenvolupen al voltant d’aquesta fira, Lleida s’omple d’un ambient festiu i de molta cultura. Enguany, a més, la Fira s’adapta al context de pandèmia, extremant les precaucions i instaurant nous protocols per limitar els aforaments.

Trobareu tota la informació a http://www.firatitelles.com/

Des de la Fundació Xarxa volem mostrar el nostre suport a totes aquelles iniciatives que impulsen la cultura arreu del territori i que fan costat al sector i als seus professionals!
 

L’accés a la cultura dels infants, en risc?

En Lluís Hereu, president de la Fundació Xarxa, en parla a l'ARA Criatures

Entra a la notícia:

https://criatures.ara.cat/infancia/acces-cultura-dels-infants-en-risc_1_3931323.html 

27 de març - DIA MUNDIAL DEL TEATRE

FELIÇ DIA MUNDIAL DEL TEATRE

 

21 de març - DIA MUNDIAL DEL TITELLA i DE LA POESIA

Des de l'any 2000 que celebrem el Dia Mundial del Titella. Un homenatge a aquesta figura tant emblemàtica i, que tant ens ha transmès i aportat, tant a grans com a joves o petits.

20 de març - DIA MUNDIAL DEL TEATRE INFANTIL I JUVENIL

 

 

8 de març - DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

La inclusió i la diversitat són imprescindibles en tots els sectors, i especialment en la cultura. Des de la Fundació Xarxa apostem per un teatre que sigui altaveu d’igualtat i de llibertat, i que transmeti aquests valors a les futures generacions. Cal que des de totes les entitats i del sector cultural actuem perquè cada dia, sigui el dia de les dones.

A totes les dones, i molt especialment a aquelles que de manera voluntària i altruista treballeu des dels Grups Xarxa per acostar la cultura als nens i nenes de territori, us donem les gràcies per la vostre lluita diària.

 

NOTA INFORMATIVA - Terrassa, 24 de febrer de 2021

La Xarxa fa balanç de les conseqüències de la pandèmia

Cau a la meitat el nombre d’espectadors de teatre familiar durant el 2020 

COMUNICAT OFICIAL - Condemnem els casos de presumpte assetjament a l’Institut del Teatre - 23/02/2021

El teatre infantil es fa fort davant la covid

 El cicle d’Imagina’t a Manresa exhaureix les entrades dels darrers espectacles programats, com «Blau Cel, Groga Llimona»

Entra a la notícia:

https://www.regio7.cat/cultures/2021/01/31/teatre-infantil-fort-davant-covid/654613.html

9a. EDICIÓ DEL TAST D'ESPECTACLES - LA XARXA

Visita el web i fes un tast de tot el que està a punt d'arribar als escenaris: 

http://www.tastespectaclesfamiliars.cat/

La cultura veu "discriminatori" poder trencar el confinament per anar a un míting

L'Associació d'Actors i Directors i l'Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers reivindiquen el dret a la cultura com un "bé essencial"

https://www.ccma.cat/324/la-cultura-veu-discriminatori-poder-trencar-el-confinament-per-anar-a-un-miting/noticia/3073856/

 

9a. EDICIÓ DEL TAST D'ESPECTACLES - LA XARXA

Tast d'espectacles familiars                                  La 9a edició del Tast d’espectacles familiars 2020 s’adapta, enguany, a les circumstàncies de la Covid-19, estrenant nou format!

Un aparador virtual amb espectacles per a tots els gustos que portarà les noves propostes de les companyies teatrals directament a casa teva.

La última setmana de gener, no et perdis aquesta mostra amb les últimes novetats per la pròxima temporada, especialment seleccionades per experts del sector.

Visita el web i fes un tast de tot el que està a punt d'arribar als escenaris: http://www.tastespectaclesfamiliars.cat/

Entrevista de presentació del 9è Tast d'Espectacles dins el programa Scenik

https://wetransfer.com/downloads/64d99a1f3147152179b9007f6c62bf2020210120224932/28c32fd99fb2c34bf7ceef625b3084b220210120224932/242c23

 

Sobreviure al directe. La cultura en directe viu el moment més delicat des de fa molt anys. (desembre 2020)

Com ha afectat la pandèmia a la cultura? A "30 minuts"

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/30-minuts/sobreviure-al-directe/video/6077942/

MARATÓ DE CONTES 2020 - MARTORELL i RUBÍ - 20/12/2020 - 12:00h

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://laxarxamartorell.cat/8a-marato-de-contes-format-virtual/        https://teatrelasalarubi.koobin.cat/

 

 

21/11/2020 El teatre familiar, molt afectat per les cancel·lacions i la caiguda de les funcions escolars

La Fundació La Xarxa va participar en un reportatge de TV3, que es va emetre al TN vespre, sobre de la situació límit que està vivint  el teatre familiar.

Des de la Fundació us animem, ara que podem, a programar activitats per estar al costat del nostre públic. Els menuts, i no tant menuts, ens necessiten actius  perquè la cultura és un valor necessari per créixer.

Com sempre, l’esforç i la dedicació dels més de 300 voluntaris que formem la Xarxa tindrà l’agraïment del nostre públic fidel.

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies/el-teatre-familiar-molt-afectat-per-les-cancellacions-i-la-caiguda-de-les-funcions-escolars/video/6070545/

 

20/11/2020 Celebrem el Dia Universal dels Drets dels Infants

Des de la nostre aportació i compromís amb la cultura, a través de les arts escèniques per a públic infantil i juvenil, ens sumem a la celebració del Dia Mundial dels Drets dels Infants.

El 20 de novembre es commemora l’aprovació de la Convenció dels Drets de l’Infant per part de les Nacions Unides (1989). Lluís Hereu, president de la Fundació La Xarxa, considera que “és una data assenyalada per tots aquells que aportem el nostre granet de sorra per crear un món millor per a la infància”.


Amb motiu d’aquesta celebració, la plataforma d’arts escèniques Viu el Teatre ha creat un vídeo reivindicatiu dels drets dels infants per contribuir a crear consciencia. Des de la Fundació, ens plau la iniciativa i la volem compartir amb tots vosaltres. 

https://www.youtube.com/watch?v=zj9uL9pb42Y&feature=youtu.be

20/11/2020 Amb l’entrada a fase 2 de la desescalada de COVID 19, tornem a obrir les portes dels teatres.

Seguim endavant amb la programació de la Fundació Xarxa

En aquest enllaç podeu consultar el full de ruta per la revisió de la intensitat de les mesures adoptades en motiu de la segona onada epidèmica de SARSCoV-2 a Catalunya. 

https://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/material-divulgatiu/pla-obertura-progressiva-activitats.pdf

Compartim aquestes interessants reflexions de Vicent Partal a Vilaweb sobre la situació de la cultura en temps de covid.

De totes les decisions incomprensibles que es prenen en aquesta crisi del coronavirus la persecució de la cultura, dels treballadors de la cultura, és, probablement, la que entenc menys.(...)

(...) El teatre, les músiques, el cinema, les llibreries, la dansa i els museus, per exemple, han d’ocupar tan ràpidament com es puga el lloc més normalitzat que siga possible en la nostra societat. Els necessitem per a ajudar-nos a entendre això que ens passa. (…)

(…)deixeu-me dir que crec que encara hi ha una altra raó per a reclamar que els professionals de la cultura no resten desatesos en el pitjor moment –ni els de primera fila ni els més humils, ni els qui es posen davant els micros ni els tècnics amagats sempre rere la foscor, amb un petit llum il·luminant la seua tasca. I aquesta raó és l’agraïment. L’agraïment que crec que els devem tots, que tinc jo, per la manera com el seu treball ens han fet, com ens han ajudat a entendre’ns amb la música, amb el teatre, amb el cinema, amb els llibres…, per tant d’esforç que hi han esmerçat, tant de treball, a ensenyar-nos a viure.

 https://www.vilaweb.cat/noticies/cuidem-la-cultura-per-cuidar-nos-tots/

30/10/2020 Tancats durant dues setmanes seguint instruccions del Procicat en relació a la Covid19 TORNAREM TAN AVIAT COM ENS DEIXIN

Declaració davant les mesures governamentals anunciades el dia 29 d’octubre de 2020

Des de Fundació Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya, “ La Xarxa”, ens adherim absolutament a la Declaració del Cercle de Cultura davant les noves mesures per a la contenció de l’extensió de la COVID 19.

 


Declaració del Cercle de Cultura davant les mesures governamentals anunciades el dia 29 d’octubre de 2020


Ahir el govern de la Generalitat va anunciar les noves mesures per a la contenció de l’extensió de la COVID 19. Entenem que en una situació tan excepcional i greu com la que estem vivint els governants han de prendre decisions, encara que resultin dures. Així i tot, el tancament d'una part de les activitats culturals (no de totes), d'un dia per altre, i sense cap marge de planificació, malgrat la recent declaració de la cultura com a bé essencial per part del Govern, és incomprensible i injust per a un sector que fa temps que apliquen les màximes mesures de seguretat.

Davant d’aquesta situació volem manifestar el següent:

Primer.- La nostra més enèrgica protesta per dos motius fonamentals: que es prenguin mesures d’aquesta mena sense un termini mínim (tres dies) d’aplicació i, a més, tenint en compte que les dades ens demostren que els espais culturals són espais segurs.

Segon.- Que la cultura és segura no és només l’enunciat d’una campanya informativa, sinó una realitat contrastada. Els espais culturals han extremat les mesures de protecció, fins i tot més enllà de les exigències normatives, i no existeix cap constatació que les activitats culturals siguin una font activa de contagi.

Tercer.- Que la reducció de l’aforament dels museus al 33% és una mesura merament propagandística atenent que l’impacte de la situació actual fa que la freqüentació dels museus estigui molt per sota d’aquest percentatge. Per altra banda, quina diferència hi ha en les condicions tècniques dels museus, de les galeries d’art i sales d’exposicions? Els hi és d’aplicació aquesta limitació o estan abocades al tancament?

Quart.- La suspensió sobtada de tota l’activitat cultural aquest cap de setmana suposa un gravíssim perjudici econòmic i logístic als artistes, les organitzacions i les empreses culturals. Sense cap marge de maniobra i sense garantia de compensació suficient.

Cinquè.- Que, d'ara endavant, aquest tipus de mesures dràstiques siguin prèviament planificades amb els principals representants del sector cultura, abans que es desencadeni la necessitat de prendre-les, per tal de poder treballar amb uns escenaris d'incertesa més limitada.

Sisè.- Que la compensació econòmica anunciada no sigui merament declarativa, que s’hi destinin recursos suficients -ara estan estimats en 50 milions d’euros- i que els mecanismes burocràtics de gestió no facin gairebé impossible accedir-hi a molts dels afectats.

Setè.- Instem els representants institucionals de la cultura, al Parlament, als Ajuntaments i a les Diputacions de Catalunya a posicionar-se públicament en relació amb aquestes mesures. I, en cas de disconformitat, actuar en conseqüència.

30 d'octubre de 2020
Cercle de Cultura

 

MANIFEST A LA INHABILITACIÓ DEL M.H.PRESIDENT DE LA GENERELITAT DE CATALUNYA

28/10/2020

Des de Fundació Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya, refusem la sentència del Tribunal Suprem i la inhabilitació del Molt Honorable President de la Generalitat, Sr. Quim Torra.

Entenem que Les nostres institucions polítiques, totes elles, han de preservar la llibertat d’expressió sempre.

És per això que rebutgem la persecució d’idees i la censura que volen canviar els fonaments d’aquesta llibertat i en definitiva de la democràcia.

No compartim el fet de negar el dret a institucions i persones, a reclamar llibertat i democràcia i per això esser inhabilitat.

La Fundació Xarxa, que des del voluntariat treballem per a la promoció i difusió del teatre familiar a través d’una programació estable a diverses poblacions d’arreu de Catalunya, ja en els seus estatuts fundacionals, manifestem el nostre compromís de contribuir a fer una societat més justa i lliure i per això exigim el respecte i l’acceptació d’aquells que la voluntat popular ha posat al front de institucions que ens representen a tots.

Els infants exigeixen més teatre

23/10/2019

Més del 85% dels infants que assisteixen regularment a espectacles teatrals responen que els hi agradaria anar més sovint al teatre.

Els resultats provenen d’una enquesta realitzada per Fundació Xarxa en motiu del Dia Internacional de la Família. Els resultats de l’enquesta mostren com el 94% dels infants que assisteixen als espectacles de Fundació Xarxa tenen entre 0 i 10 anys. Una dada que també defineix la tendència del públic és que tot i ser petits, volen gaudir més dels espectacles: el 88,8% dels infants que han respost a l’enquesta afirmen que voldrien anar més sovint al teatre.

Debat a Terrassa: Infants i famílies exigeixen més teatre

Amb els objectius següents es va organitzar una presentació-debat sobre les enquestes i estudis realitzats en el sector del teatre familiar i per a joves:

  • Posar en comú la importancia cabdal del teatre en el desenvolupament de nens i nenes, joves i famı́lies.
  • Debatre, entre tots els implicats, com aconseguir que el sector tingui el millor marc possible per arribar més a mpliament al seu públic amb l’acció i suport de les institucions públiques i mitjans de comunicació.
  • Aconseguir que la nostra societat sigui consumidora de cultura a través de les programacions estables de teatre familiar i juvenil amb propostes de qualitat i rigor.

28è Festival Internacional de Titelles de Gavà

El Festival Internacional de Titelles de Gavà és un dels certàmens més consolidats d’aquest municipi del Baix Llobregat. De l’11 al 13 de maig s’hi celebrarà la vint-i-vuitena edició amb la presència de 18 companyies que oferiran més d’una trentena d’espectacles gratuïts arreu de la ciutat. Podeu consultar-ne tota la programació a la web del festival. També tens el programa de mà.

Festivals de final d'abril

Aquest cap de setmana, tenim dos festivals ben joves que acabaran de posar l'accent artístic al mes d'abril. El Fes+Chapeau que es fa a Sant Pere de Ribes fins dimarts 1 de maig i el Festival de Màgia de Torredembarra que durarà fins diumenge. El primer arriba a la 5a edició i el de màgia a la 2a.

9a Marató de Contes amb Xarxa Corbera

Durant la primera part de la Marató​, podrem veure com els participants llegeixen, interpreten, canten, o escenifiquen... un breu conte INFANTIL!  A les 19 h hi haurà berenar, i tot seguit l'espectacle d'humor i pallassos de la Companyia Germans Palom que es titula "UN SANT JORDI DE NASSOS". Enguany la Marató  es ​ solidaritza amb CORBERA VOLUNTÀRIA 

Dia mundial Teatre Infantil i Juvenil 2018

El dimarts 20 de març de 2018 és el dia mundial del Teatre Infantil i Juvenil. Amb el lema PORTA UN NEN AL TEATRE, l'Associació ASSITEJ anualment des del 2012, sensibilititza la població de tot el món amb un missatge i un vídeo per defensar els drets artístics, culturals i educatius d'infants i joves. Des de la Fundació ens sumen aquest dia llegint el missatge oficial en els espectacles programats durant els dos caps de setmana entremig del 20 de març.

El Centre de Titelles de Lleida, premi nacional de Cultura 2018

Des de la Fundació Xarxa felicitem la gran tasca i trajectòria del Centre de Titelles de Lleida que acaba de rebre un dels Premis Nacionals de Cultura 2018 que atorga el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA). Els guardonats rebran el premi el proper 29 de juny al Teatre Zorrilla de Badalona.

9è Festival de Titelles de Barcelona al Poble Espanyol

Marionetes txeques, de guant, de taula, de fil, de tija, muppets i ombres  xineses tornaran a omplir de vida i màgia el Poble Espanyol el 17 i 18 de març a la 9a edició del Festival de Titelles de Barcelona. Enguany aplegarà 16 companyies que representaran 16 espectacles diferents en més de 70 funcions.

4a edició de l'Espai de Carrer

Diversos grups Xarxa hem participat a l' Espai de Carrer, organitzat per 4a vegada al Cubic de Viladecans. Tot i la nevada la majoria de companyies van poder presentar els 20 minuts de la seva proposta. La jornada va ser presentada per la Cristina i en Jordi de Campi qui Pugui Teatre que van elogiar i valorar les arts de carrer, tant necessàries al nostre país.

Una setmana d'espectacles amb FETEN a Gijón

Des de la Fundació Xarxa hem seguit les diferents activitats i espectacles que s'han realitzat dins FETEN del 18 al 23 de febrer de 2018. A més a més de visionar diferents esectacles, hem participat als II Encuentros rápidos i assistit al Encuentro Internacional i a la presentació de la Mostra d'Igualada.

La Pallassada de Cerdanyola celebra la 25a edició

Un any més La Pallassada arriba puntual a la seva cita a Cerdanyola, aquest cop celebrant la 25a edició. Bambalina ha programat dos espectacles al Teatre Ateneu, Superbleda el dissabte 24 de febrer (18h) i Quo no vadis el diumenge 25 de febrer (12h) Les entrades es poden comprar per internet.

Xarxa Igualada celebra 40 anys

El cap de setmana del 17 i 18 de febrer Xarxa Igualada ha celebrat els seus 40 anys d'història amb varis concerts, espectacles, projeccions i activitats. Va començar essent grup Rialles i és el que va impulsar la Mostra d'Igualda l'any 1990. 

18è Festival Internacional de Màgia Memorial Li-Chang

De la mà del seu director artístic, Enric Maggo, el festival Internacional de Màgia Memorial Li-Chang  es consolida, arribat a la seva majoria d’edat,  com un esdeveniment transversal on es troben espectacles, xerrades i tallers de màgia per seguir creant escola i afició. Les trobarem del 3 de febrer al 13 de març. El Premi Honorífic d’aquesta edició s'ha entregat a Teia Moner. Felicitats!

Vidreres, nou grup Xarxa a partir del 2018

Diumenge 21 de gener, es va iniciar la programació d'espectacles familiars 2018 a Vidreres dins del seu Teatre Casino. Amb l'espectacle "Encantades" de PocaCosa Teatre, comença una nova trajectòria del grup organitzador com a grup Xarxa. Benvinguts a la família, Vidreres!

4246 alumnes gaudeixen de l'Escola va de Bolo aquest curs

Aquesta setmana han començat les 19 funcions programades de 8 espectacles diferents que es duran a terme aquest curs amb el programa l'Escola va de Bolo. Aquestes representacions faran que 4246 escolars dels 5 municipis inscrits del Baix Llobregat gaudeixin de teatre, música, titelles i clown en horari lectiu.

La Mostra d'Igualada 2018 inicia inscripcions

Ja és obert el termini perquè els professionals de les arts escèniques per a tots els públics puguin acreditar-se a la 29a edició de La Mostra d’Igualada – Fira de teatre infantil i juvenilque tindrà lloc del 12 al 15 d’abril de 2018. Les inscripcions romandran obertes fins els dies de la fira, però si es formalitzen abans del 28 de febrer es poden reservar les invitacions amb antelació.

Inscripcions obertes per FETEN 2018

Comencem l’any amb la mirada posada a les properes trobades del sector. FETEN 2018 tindrà lloc del 18 al 23 de febrer a Gijón. Organitzada por la Fundación Municipal de Cultura, Educación y Universidad Popular del Ayuntamiento de Gijón, la FERIA EUROPEA DE ARTES ESCÉNICAS PARA NIÑOS Y NIÑAS, FETEN, és un espai que promou intercanvis i cooperació entre els diferents sectors de la creació i distribució de les arts escèniques.
Fins el 25 de gener estarà obert el plaç per inscriure's i reservar entrades.

L'APdC organitza una jornada per reflexionar sobre la dansa a l'escola

L’APdC i el Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre organitzen, el dissabte 27 de gener de 2018, la Jornada de reflexió “Escoles de futur: “La Dansa, art i docència”. Una jornada per reflexionar sobre la dansa a l’escola, enfocada tant en la millora de la seva qualitat com en la seva presència a les aules.

Bones festes

Amb la il·lusió de formar part d’aquest projecte en el que tots i totes hi participem, us volem enviar els nostres millors desitjos per aquest Nadal i proper any 2018 de part dels membres de la comissió permanent i de l’oficina de la Fundació Xarxa.

Èxit de públic en el 6è Tast d'Espectacles Familiars

Es tanca amb èxit de públic la sisena edició del Tast d'Espectacles Familiars a Sant Feliu de Llobregat. Més de 700 persones han gaudit d'alguna de les 24 propostes artístiques proposades. Aquesta edició va tenir com a principals novetats una gala de màgia, microteatre i les converses breus entre companyies i programadors.

Presentació pública del 6è Tast

El divendres 10 de novembre als jardins del Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat es va presentar la 6a edició del Tast d'Espectacles Familiars amb la presència de l'Ajuntament local i l'animació de la companyia Circ Xic. Fotos de l'acte.

Els nostres petits espectadors es fan grans…. I desprès què?

Ens fem ressò de la celebració del primer FESTIVAL RBLS del 15 al 19 de novembre a Barcelona, on els nostres petits – grans espectadors trobaran propostes interessants, ara que ja han crescut…..

Els fundadors d'Imagina't es reuneixen 40 anys després

Un 29 d'octubre de fa 40 anys es va projectar La Ventafocs, primera pel·lícula que es va poder veure en català per primer cop a Manresa. Aquesta va ser la primera activitat de Rialles Manresa, ara Imagina't. Quatre dècades després els seus fundadors es reuneixen per celebrar-ho.

Jornada a Martorell per conèixer PIGALL

La Fundació Xarxa ha organizat una altra jornada PIGALL per explicar el funcionament del programa de gestió integral als nous responsables de 6 grups Xarxa. El passat 28 d'octubre hi hagué una jornada matinal a Martorell per resoldre tots els dubtes.

 

Participem a la 15a FIET

Del 19 al 22 d'octubre Vilafranca de Bonany va acollir més de 60 espectacles en la 15a edició de la fira de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears, la FIET organitzada per Sa Xerxa. La Fundació Xarxa hi ha estat present gaudir de les diferents propostes interiors i exteriors i compartint moments amb diferents companyies i programadors.

6è Tast d'Espectacles Familiars

Enguany s'han rebut 62 propostes per a participar en el 6è Tast d'Espectacles Familiars que es durà a terme el 18 de novembre a Sant Feliu de Llobregat. S'han triat les 10 companyies participants i la resta d'espectacles que ens podran veure durant el matí. Si sou programador o companyia us podeu INSCRIURE AQUÍ.

Comunicat envers les accions de l'1 d'octubre

Com entitat d’arts escèniques i musicals per a públic infantil i juvenil hem signat el comunicat conjunt envers les accions de l'1 d'Octubre conjuntament amb Rialles, Kacu Mensi, TTP, Jove Teatre Regina, La Mostra d'Igualada, La Sala, SAT i Escena Familiar.

Nota en suport a Jordi Pesarrodona

La Fundació Xarxa, en defensa de la llibertat d’expressió i dels valors que fonamenten la convivència social, condemna l’assetjament que qualsevol persona pugui patir en la defensa d’aquests valors i, en aquest sentit, donem el nostre suport al Jordi Pesarrodona. Nota de suport.

En defensa de la cultura i la llibertat

Fundació Xarxa vol manifestar públicament el màxim rebuig als atacs contra els drets civils fonamentals i les institucions catalanes.

MAC & XIC torna a Cerdanyola el 23 de setembre

El MAC & XIC Teatre està destinat als més petits i petites de la casa, entre els 0 i els 6 anys. Un festival de teatre infantil organitzat per Bambalina-Xarxa Cerdanyola encabit a la sala d'actes i pati del MAC Can Domènech.
Les entrades pels espectacles es poden comprar a partir del dia 12 de setembre a l'Ateneu i al web www.cerdanyola.cat/teatre

Engeguem nova temporada!

Fundació Xarxa engega nova temporada deixant un balanç de 100.000 espectadors en la temporada 2016-2017. Ja s’han programat més de 200 espectacles a 55 localitats abans de tancar la programació de la nova temporada. Podreu saber on hi ha Espectacles en Xarxa a través de l'agenda de la nostra web o mitjançant la nostra APP.

Xarxa Olesa celebra 30 anys

El passat diumenge 10 de setembre Olesa de Montserrat va celebrar la 31a edició de la Fira de Jocs, activitat que va donar a conèixer el grup a la població. Aquesta es va acabar amb una gran festa per celebrar els 30 anys d'espectacles familiars, entre l'etapa Rialles i l'etapa Xarxa.

El nou grup Xarxa Moià presentat al Giracirc

En la tercera edició del GiraCirc a Collsuspina s'ha presentat oficialment el nou grup Xarxa Moià. Des de la Fundació Xarxa estem molt contents d'acollir les noves famílies voluntàries que a partir de la tardor durant la programació estable a Moià.

Presents al 3r Giracirc

Estem a Collsuspina a la 3a edició del Giracirc. Dissabte es presenta el nou grup de Xarxa Moià aportant al festival l'espectacle "Dos en un tipo" del malabarista Fernando Pose. Ens trobareu en un estand al carrer Major fent difusió de la Fundació i donant a conèixer la programació a la comarca. Tota la informació i programa del festival la trobareu a http://giracirc.cat 

Consolidació del 6è Tast

Durant aquest mes de juliol, s'han mantingut dues reunions amb l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat per presentar i donar forma al 6è Tast d'Espectacles Familiars que es durà a terme el dissabte 18 de novembre a la ciutat. Una ha estat amb Turisme i l'altra amb Cultura.

Oberta la convocatòria per presentar propostes pel 6è Tast d'Espectacles Familiars

El període per a presentar propostes d'espectacle per a participar dalt de l'escenari amb 10 minuts dins del 6è Tast d'Espectacles s'obre avui fins el 15 de setembre de  2017. Per presentar proposta s'ha d'omplir el següent formulari: Inscripció de propostes al 6è Tast d'Espectacles Familiars

Gaudim Al Carrer de Viladecans

Durant el passat cap de setmana 30 de juny i 1 i 2 de juliol Viladecans diferents carrers i places de Viladecans es van omplir d'espectacles en la 28a edició del Festival Internacional de Teatre i Animació AL CARRER. Diversos grups Xarxa van poder gaudir-ne i s'hi van fer presents.

Reflexions sobre el sector de les arts escèniques per a infants

L'article Arts escèniques dirigides a infants? de la Gisela Juanet, productora i gestora de projectes d'arts escèniques per a infants, aparegut a Hansel* i Gretel*, publicació cultural sobre la ciutat de Barcelona, el passat 17 de juny, recull els seus punts de vista sobre el sector. Llegiu clicant aquí.

3r Festival Píndoles

El cap de setmana del 9 a l'11 de juny 18 obres de microteatre, van participar en diferents espais no convencionals de l'Alberg Mare de Déu de Montserrat de Barcelona en el 3r Festival Píndoles, 6 espectacles de diferents gèneres cada dia.

Manresa acull la Trobada de grups Xarxa en el seu 40è aniversari

Imagina't-Xarxa Manresa ha programat un cap de setmana de festa, espectacles i jocs per commemorar els seus 40 anys d’activitat. Contes, teatre, música, titelles i circ  es preparen per reunir-se als teatres i carrers de la capital del Bages on hi haurà la trobada de grups Xarxa anual.

El grup Bambalina-Xarxa Cerdanyola celebra els 35 anys

Aquest cap de setmana Bambalina - Xarxa Cerdanyola també celebra el seu aniversari: fa 35 anys!! I ho celebra amb una gran festa dissabte 27 i un espectacle diumenge 28.

Entrevista a MARCEL GROS, en el 40è aniversari de Xarxa Manresa

Aquest cap de setmana hi haurà la trobada de grups Xarxa a Manresa, amb la celebració del 40è aniversari del grup local. Marcel Gros reflexiona sobre els seus inicis i ens explica la D.O. Bages artísticament.

Una dotzena de grups Xarxa a la 5a Fitkam de Montmeló

Durant el 20 i 21 de maig Montmeló ha acollit una quarentena d'espectacles diferents dins la 5a edició de la FITKAM organitzada per l'Associació de Professionals del Teatre Infantil i Familiar Kacu Mensi i dirigida artísticament per Agustí Coll.

Xarxa Corbera entrega el premi del públic a Teia Moner

Dissabte 20 de maig, a les 6 de la tarda, es va celebrar al Parc de les Palmeres de Corbera de Llobregat la Festa de Cloenda de la Temporada 2016/2017 del grup local Xarxa Corbera amb l'entrega del premi al millor espectacle de temporada per Teia Moner.

Del 12 al 14 de maig Gavà ha rebut titelles de tot el món

Del 12 al 14 de maig s'ha realitzat la 27a edició del Festival Internacional de Titelles de Gavà amb la gran novetat d'enguany: l'estrena de la web específica del Festival. Allà hi podem trobar les 31 funcions que s'han fet en els 10 espais de la ciutat, amb la conferència inaugural del dia 12 a càrrec de Jorge Picó.

Engruna Teatre guanya el premi al millor espectacle de Palau-Solità i Plegamans

Xarxa Palau-Solità i Plegamans entrega el premi del públic al millor espectacle de la temporada a Engruna Teatre per l'obra "Loops". Ho va fer el passat 14 de maig en una festa amb espectacle de circ inclòs.

Una tona de màgia il·lusiona els grups Xarxa

Aquest primer cap de setmana també ha estat la 2a edició d'Una Tona de màgia. Un novell festival ple d'espectacles i gales de màgia que ha sorprés els grups Xarxa que hi han anat.

Assemblea de patrons 2017

Diumenge 7 de maig hem realitzat l'Assemblea de patrons a Martorell, valorant l'activitat de 2016 i presentant els projectes que estem duent a terme aquest 2017. Al final de l'Assemblea hem distingit els grups Xarxa que celebren aniversaris múltiples de 5.

Presents a la 28a Fira de Titelles de Lleida

El primer cap de setmana de maig Lleida s'ha omplert de 28 espectacles de titelles de diferents tècniques i per a diferents edats i grups Xarxa han pogut gaudir-ne, així com conèixer companyies i festivals internacionals.

Presentació de la Carpa Revolució

La Fundació Xarxa ha estat present al festival de presentació de la Carpa Revolució a Sant Pere de Ribes, descobrint el festival internacional d'arts de carrer ecosocial Fés+Chapeau, el qual enguany ja portava 4 edicions anteriors. Aquesta Carpa tindrà la intenció de fer programació estable durant tot l'any.

27è Festival Internacional de Titelles de Gavà

El 20 d'abril es va fer la roda de premsa de la 27a edició del Festival Internacional de Titelles de Gavà. Es van presentar les diferents novetats, com un espai de pícnic i relax i la programació amb les diferents companyies que oferiran 31 espectacles en 10 espais diferents. Consulteu la programació aquí

Trobada de grups Xarxa a Manresa en marxa!

Avui s'ha fet la roda de premsa de presentació dels 40 anys del grup Imagina't-Xarxa Manresa que preparà la trobada de grups a l'últim cap de setmana de maig. Durant el 27 i 28 de maig una dotzena de propostes de companyies sobretot del Bages es podran veure a la ciutat, combinada amb activitats específiques pels grups Xarxa.

En record a Francesc Clua

Avui volem tenir un record per a una persona estimada que ahir ens va deixar. El traspàs del Francesc Clua Horcajuelo als 81 anys ens fa parar el temps i reflexionar sobre la nostra pròpia existència com a Fundació Xarxa.

El Raval sobre d'espectacles literaris amb Món Llibre

Hem estat presents als espectacles que s'han fet a la 13a edició del #MónLlibre17 de Barcelona Cultura: contes fets espectacle, espectacles de contes.Nombroses activitats envoltades de llibres i literatura fan possible que el cor del Raval aculli el festival Món Llibre que acosta la literatura infants i joves. Des de la Fundació hem anat a veure alguns espectacles.

11a MITMO a Mollet del Vallès

Del 7 al 9 d'abril Mollet del Vallès s'ha omplert d'espectacles de titelles amb la MITMO. Aquesta Mostra Internacional de Titelles ha comptat amb 17 companyies diferents. En algunes de les 73 representacions ens hem fet presents per felicitar l'organització: Galiot Teatre i l'Ajuntament de Mollet del Vallès.

Nombrosa afluència als estands de la Fundació a la Mostra d'Igualada

Enguany la Fundació Xarxa ha incrementat la presència a la Mostra d'Igualada durant els 4 dies que ha durat. Del 30 de març al 2 d'abril va ser present a l'Espai Aniversari i a la Llotja on va atendre 89 col·lectius diferents, més de 200 persones, entre grups Xarxa, companyies, programadors, administracions i mitjans de comunicació. Va participar a la jornada de professionals presentant el portal Butaka, aconseguint ressó als mitjans.

Entrevista a Francesc Rosell, cap de voluntaris de la Mostra

A pocs dies de l'inici de la 28a Mostra de Teatre Infantil i Juvenil, el grup de voluntaris de La Xarxa Igualada es prepara per dur a terme la seva tasca, un bon exemple del valor del voluntariat. Parlem amb el Francesc Rossell, cap de voluntaris de La Mostra, que en passeja per la història d'aquest esdeveniment i ens descobreix tots els seus secrets. Descobriu el contingut de l'entevista aquí.

Serem a la Mostra d'Igualada 2017

Ahir vam celebrar el dia Mundial del Teatre infantil i juvenil al Mercat de les Flors en l'acte de presentació de la 28a Mostra d'Igualada.
Del 30 de març al 2 d'abril ens trobareu a l'estand 10 de la Llotja al Museu de la Pell i a l'espai Aniversari amb els 45 anys de Xarxa Terrassa, 40 de Manresa i Badalona, 35 de Cerdanyola del Vallès i Sant Feliu de Llobregat, 30 de Cervera i Olea i 20 d'Abrera.

Feliç Dia Mundial del Teatre Infantil i Juvenil

Avui 20 de març celebrem aquesta efemèride tot recordant la importància d'apropar els espectacles a les generacions més joves.
I així que us animem a anar als teatres i a gaudir dels espectacles infantils i juvenils!!
El Teatre, i per extensió tots els altres gèneres d'arts escèniques, són cultura i ens ajuden a fer-nos grans i a ser millors persones.
Consulteu web oficial amb manifest d'enguany.

Presents al 8è Festival de Titelles TOT del Poble Espanyol

Durant tot el cap de setmana del 18 al 19 de març s'ha realitzat la 8a. edició del TOT, Festival de Titelles de Barcelona al Poble Espanyol. Diversos grups Xarxa s'hi han fet presents per gaudir de les 70 funcions dels 14 espectacles diferents que es presentaven.

Els grups Xarxa es formen en "Comunicació i públics"

Els grups Xarxa es posen al dia coneixent noves eines de comunicació: twitter, el nou portal Butaka i la futura APP de Xarxa amb l'ajuda aPortadaCat i Fila12. La jornada de formació d'enguany es va fer a Martorell i es va centrar en realitzar una bona comunicació de les activitats pròpies de cada grup.

Espai de carrer de Viladecans

Diversos grups Xarxa han assistit a la 3a edició de l'espai de carrer al Cúbic de Viladecans. En aquesta jornada organitzada per l'Ajuntament de Viladecans i l'ICEC de la Generalitat de Catalunya s'ha ofert 12 espectacles per a poder ser contractats per festes majors de ciutats i pobles de Catalunya.

El grup Imagina't-Xarxa Manresa prepara els 40 anys

A Manresa es comença a fer bullir l'olla amb les primeres reunions de diferents voluntaris que han passat al llarg dels anys pel grup Imagina't. Estan preparant diferents activitats per celebrar els primers 40 anys d'existència. També ho faran amb la resta de grups Xarxa organitzant la trobada anual els propers 27 i 28 de maig.

Presentació de la Mostra d'Igualada 2017 a l'ICEC

El 23 de febrer ens vam reunir a l'ICEC de la Generalitat de Catalunya amb les entitats del sector per a presentar la La Mostra d'Igualada - fira de teatre infantil i juvenil 2017.
Hem descobert les novetats de la programació , itineraris i activitats professionals.

Els grups Xarxa presents a FETEN 2017

Membres de la Comissió Assessora d'Espectacles i de varis grups Xarxa han estat presents i gaudit de la 21a edició de FETEN, la Feria Europea de Artes Escénicas para Niños y Niñas que s'ha celebrat del 12 al 17 de febrer. El dimarts van assistir a la presentació de la Mostra d'Igualada que es va fer allà.

Encarrilem projectes del 2017

La Comissió Permanent s'ha reunit a Martorell per anar tancant l'any econòmicament, valorar el 5è Tast d'Espectacles Familiars, calendaritzar les diferents activitats de l'any, tractar la participació a La Mostra d'Igualada i establir les bases del pla de Comunicació, entre d'altres.

Bon Nadal i feliç 2017

La Fundació Xarxa us desitja unes molt Bones Festes, plenes d'espectacles.
Així que voluntaris, pobles, companyies, distribuidors, programadors, i tota la gent que estima l'espectacle familiar: Bon Nadal i feliç 2017!!

Xarxa Corbera celebra els 20 anys de grup

Dissabte a la tarda Xarxa Corber va celebrar els seus 20 anys com a grup amb l'espectacle de màgia i titelles "Xefs" de la cia. Teia Moner i un berenar esplèndid per agrair l'assistència del públic i l'insetimable col·laboració del tots els components durant aquestes dues decàdes.

Èxit de participació al 5è Tast d'Espectacles Familiars

Bona acollida i èxit de participació dels grups xarxa a la Festa de Tardor i al 5è Tast d’espectacles Familiars el passat 19 de novembre a Sant Feliu de Llobregat amb 345 persones de públic.
Els mitjans de comunicació comarcals també se'n van fer ressó.

Presentació 5a edició del Tast

La Fundació Xarxa, dedicada a la programació i difusió de teatre infantil i familiar de Catalunya, ha presentat avui, a Sant Feliu de Llobregat, el programa de la cinquena edició del Tast d’Espectacles familiars, que se celebrarà a Sant Feliu el proper dissabte 19 de novembre.

El 21 i 22 d'octubre 11a Mostra Butaka

Olesa de Montserrat acollirà un any més la Mostra dedicada al Teatre Jove.
La programació ja està tancada i la podeu consultar clicant aquí.
6 espectacles diferents, un Show Cases Jove i un concert per tancar la Mostra. Us hi esperem!

Serem presents a la Fira Vallès Kids

La Fira Vallès Kids tindrà lloc els dies 8 i 9 d’octubre de 2016 i estarà ubicada a Roca Umbert (Granollers).
L’entrada al recinte firal és gratuïta. Nosaltres hi serem presents en l'espai per a entitats difonent la nostra tasca. Més informació a la seva web.

Felicitem en Cesc Serrat pels seus 50 anys dalt l'escenari

La Fundació Xarxa ha estat present a la festa que ha organitzat la biblioteca central de Terrassa per celebrar el 50 anys de trajectòria en el teatre escolar i familiar d'en Cesc Serrat. La Carme, la Núria i en Jaume van participar de la trobada i li van fer un obsequi en nom de la Fundació. Felicitats Cesc!!

La Comissió Permanent inicia nou curs

La Comissió Permanent de la Fundació Xarxa, després del FIT de Cerdanyola ja s'ha començat a reunir per tirar endavant els projectes del nou curs que ha començat.
Dimarts 27 es va fer una reunió específica de Comunicació i divendres 30 la de coordinació de les diferents àrees amb els diferents projectes engegats.

Ja tenim la 10a edició del FIT inaugurada

L'espectacle ¿Dónde van los globos? de la companyia italiana Assemblea Teatro ha donat el tret de sortida a la 10a edició del FIT Festival al Teatre Ateneu de Cerdanyola del Vallès.
Després brindis i pa amb vi i sucre amb els voluntaris, premsa i actors.

L'Assessora d'Espectacles es reuneix per triar els participants al 5è Tast

L'Assessora d'Espectacles de la Fundació Xarxa ha fet la seva reunió periòdica, aquest cop a Igualada i a més a més de recordar la programació del FIT a Cerdanyola, s'han estudiat les 54 propostes rebudes per a participar en directe al 5è Tast d'Espectacles Familiars.

S'han rebut 54 propostes per a participar al 5è Tast

Després de 2 mesos d'inscripcions s'ha tancat el procés de recepció de projectes per a participar en directe al 5è Tast d'Espectacles Familiars. S'han rebut 54 propostes.
Ara la Comissió Assessora n'haurà de triar 10.

Presentació oficial del 10è FIT a Cerdanyola

Amb la presentació oficial es dóna el tret de sortida a la 10a edició del FIT a Cerdanyola del Vallès. La Fundació Xarxa hi va ser present recolzant sobretot el grup Bambalina per exposar els
26 espectacles i tallers que faran les 15 companyies.
Després es van bufar les espelmes del pastís i es va gaudir d'un fragment de l'espectacle Teatre de Funàmbuls de la companyia Circ Xic.

Amb el nou curs, l'Escola va de bolo té nova programació

Comencem un nou curs i el bus de l'Escola va de Bolo ja va carregat d'una nova programació per als centres escolars.
Si voleu portar els alumnes al teatre feu la inscripció descarregant aquest full i envieu-lo a escolavadebolo@fundacioxarxa.cat. Teniu temps fins el 30 de setembre.

La Fundació Xarxa present al Giracirc de Collsuspina

Del 19 al 21 d'agost es celebra la segona edició del Giracirc a Collsuspina. Podeu veure'n la programació a la web oficial.
La Fundació Xarxa hi és present amb una carpa per donar-se a conèixer entre les poblacions del Moianès, les companyies participants i els centenars de persones que s'hi acostin com a públic.

El FIT 2016 a Cerdanyola ja té dates i programació

El Festival Internacional de Teatre Infantil i Juvenil de Cerdanyola del Vallès arriba a la seva desena edició. Ara ja fa uns anys que és bianual i aquest setembre toca. Del 23 al 25 de setembre 15 companyies amb un total de 22 representacions i 4 tallers ompliran els escenaris de Cerdanyola. Consulteu programació.

Ja es poden presentar projectes per la 11a Mostra Butaka

El grup Butaka Olesa està treballant perquè la 11a Mostra Butaka sigui una realitat els propers 21 i 22 d'octubre. Companyies, ja podeu enviar proposta d'espectacle per a presentar en directe a la 11a Mostra Butaka o projecte per mostrar-lo al Showcase. Envieu propostes a butakaolesa@gmail.com

FESTIVALS D'ESTIU

Durant els mesos d'estiu els pobles Xarxa que tenen Festa Major al seu poble continuen oferint espectacles familiars, per tant l'activitat de la Fundació aquests mesos no para.
A més a més, els programadors inquiets i els que vulgueu voltar per Catalunya i gaudir dels festivals d'estiu podeu visitar:

EL MASNOU - Ple de Riure
ESTERRI D'ÀNEU - Esbaiola't
COLLSUSPINA - Giracirc

Obertes les inscripcions de projectes per al 5è Tast d'Espectacles

El 5è Tast d'Espectacles Familiars es durà a terme el proper 19 de novembre de 2016 al Teatre del Centre Parroquial de Sant Feliu de Llobregat.
El període per a presentar projectes i participar mostrant un fragment de 10 minuts de l'espectacle serà del 6 de juliol al 10 de setembre de 2016.
Per presentar projecte cal complimentar la fitxa d'inscripció.

ÚLTIMA PERMANENT DE LA TEMPORADA

El divendres 1 de juliol la Comissió Permanent, màxim òrgan directiu de la Fundació es va reunir a Terrassa per valorar la Trobada de programació de Cervera, la implantació del programa PIGALL i programar les properes activitats després de l'estiu.

Entrevista amb Xarxa Cervera

Després d'un mes de la celebració de la trobada de programació dels grups xarxa, parlem amb els responsables del grup local de Cervera, organitzador de la festa.

S'engeguen els motors del 5è Tast d'espectacles familiars

El passat dijous 16 de juny, la presidenta de la Fundació Xarxa, Isabel Arias i el cap d'àrea d'espectacles, Joan Lorenzo, es van reunir amb el senyor Manel Martínez, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat per tal de programar, reservar espais la cinquena edició del Tast d'Espectacles familiars que es durà a terme el proper 19 de novembre de 2016.

Festa Cloenda de Xarxa Corbera

El passat 11 de Juny La Xarxa Corbera va celebrar la seva Festa de Cloenda de la temporada 2015-2016 amb una xocolatada popular i amb el lliurament del Premi del Públic d’aquesta temporada a la Companyia Òpera Prima pel seu espectacle Nyam, un tastet d’òpera.

Cervera acull la trobada de Programació 2016 dels pobles Xarxa

El diumenge 29 de maig els grups Xarxa vam gaudir de les activitats organitzades pel grup xarxa de Cervera en aquesta població, on es va celebrar la Trobada de Programació d'enguany, una bona ocasió per iniciar la celebració del 30è aniversari d'aquest grup.

Els pobles Xarxa gaudeixen de la 4a edició del FITKAM

Montemló ha acollit la quarta edició del Fitkam amb una trentena de funcions durant tot el cap de setmana del 21 i 22 de maig. Les companyies participants amb els seus espectacles ens han presentat diferents propostes, moltes de les quals estan o entraran a formar part del catàleg de la Fundació Xarxa.
Alguns dels pobles Xarxa han participat durant el cap de setmana per gaudir del teatre i valorar els espectacles per les seves programacions.

VII MARATÓ DE CONTES a Corbera de Llobregat

La Xarxa Corbera organitza per setè any consecutiu un Marató de Contes solidaris on la recaptació de les entrades solidàries a 2€ cadascuna es destinarà a reconvertir-los en possibilitat d'accés als espectacles infantils i familiars que es programin a Corbera per les famílies beneficiaries del serveis socials.

26è Festival Internacional de Titelles de Gavà

Gavà ha celebrat del 13 al 15 de maig el 26è Festival Internacional de Titelles, un certamen que anualment organitza La Xarxa amb l'Ajuntament i que enguany ha acollit mes de 30 representacions de 16 companyies diferents.

ASSEMBLEA DE PATRONS 2016

El passat 17 d’abril es va celebrar a Martorell l’Assemblea Ordinària de Patrons de la Fundació Xarxa amb l’assistència de 19 patrons i la delegació de vot de 18 més.

MÉS TAST D’ESPECTACLES

Les companyies que van presentar proposta al Tast, juntament amb altres companyies del sector que volien donar-se a conèixer es van reunir amb programadors i distribuïdors en el Sopar del Tast.

LA XARXA CELEBRA ELS 20 ANYS

La Xarxa és present en més d’una seixantena de poblacions catalanes. És el circuit de programació estable més important de Catalunya, amb més de mig miler d’espectacles programats i més de 120.000 espectadors l’any.

SANT FELIU ACULL LA IV EDICIÓ DEL TAST D’ESPECTACLES

La Fundació Xarxa presenta per quart any, el Tast d’Espectacles. Una jornada oberta al públic i dirigida especialment a programadors, companyies i altres professionals de les arts escèniques per a públic infantil i familiar.

IV Tast d’Espectacles de La Xarxa a Sant Feliu de Llobregat

La Fundació Xarxa, dedicada a la programació i difusió del teatre infantil i juvenil a Catalunya, presenta en roda de premsa la 4a edició del Tast d’Espectacles coincidint amb la celebració del 20è aniversari de Xarxa.

LA MOSTRA BUTAKA CELEBRA EL 10È ANIVERSARI

Espectacles de teatre. titelles, música, teatre de carrer, a més a més dels showcases i taules rodones, van conformar el programa de la Mostra Butaka de teatre per a joves en el seu 10è aniversari.

TAST D'ESPECTACLES. INSCRIPCIONS

Obert el període d'inscripcions per participar com a programador o professional del sector en el IV Tast d'espectacles de La Xarxa

OLESA ES PREPARA PER LA MOSTRA BUTAKA

La Mostra Butaka arriba a la 10a edició amb una programació per a joves molt variada, showcases i altres activitats. + info web butaka

L'ESCOLA VA DE BOLO. ESPECTACLES PER AL PROPER CURS

L’escola va de Bolo és el programa que la Fundació Xarxa posa a l’abast de les escoles del Baix Llobregat i als seus alumnes de 3 fins a 16 anys, amb l’objectiu d’apropar les arts escèniques als infants des d’un entorn de referència per a ells: l’escola.

GAVÀ ARRIBA A LA 25A EDICIÓ DEL FESTIVAL DE TITELLES

El FITG és un dels esdeveniments més esperats per atots els gavanencs, no tan sols pels més menuts. El certamen és un festival plenament arrelat a la ciutat i punt de referència en el circuit internacional d’aquest tipus d’espectacles.

EN JAUME AMIGÓ, PRESIDENT DE LA FUNDACIÓ DES DE LA SEVA CONSTITUCIÓ, DEIXA LA PRESIDÈNCIA DE L’ENTITAT

Jaume Amigó, president de Xarxa des de la seva creació ara farà 20 anys, passa el testimoni a Isabel Arias, voluntària des de fa 13 anys del grup local de Xarxa Corbera.