SERGI BUKA

Agenda » MAGIKISSIM » SERGI BUKA
Contacte
Sergi Arnalot
Mail
info@sergibuka.com
Telèfon
629849967
Població
Arenys de Munt

I·lusionista, ombroman i llanternista, va evidenciar la seva afició per la màgia de molt jove, amb 15 anys debuta com artista en l’especialitat de màgia de prop, en un conegut cafè - teatre de Barcelona "El Llantiol", on neix la seva afició per la màgia escènica.



La seva màgia ha estat present en diversos països, desenvolupant la seva activitat artística com a intèrpret dels seus propis espectacles o col·laborant en produccions dirigides per: Abel Folk, Andrew Watson, Bernhard Paul, Joan Font (Comediants), Joan Montanyes “Monti”, Ramon Simó, Rosa Verges, Rob Tannion, Paco Mir i Tamzin Townsend entre d’altres.



És destacable el seu treball en les ombres xineses amb l'espectacle "Umbra" estrenat al Teatre Nacional de Catalunya, la temporada 2008/09, teatre on la temporada 2016/17 va estrenar "Lucis et Umbrae", una proposta d'il·lusionisme i llanterna màgica, acompanyada de la música de Jordi Sabatés.



Amant d’experimentar en tots els espais escènics, són notables les seves col·laboracions circenses, ha creat efectes i els ha presentat en pista en diversos circs: Circo Price de Madrid, Il Circo ltaliano, Circus Roncalli (Alemanya), Circus Conelli (Zurich/Suïsa), Cirque d'Hiver de París (França).



En el món audiovisual Buka ha participat en processos d’assessorament i execució d’espots i campanyes publicitàries, en el cinema amb les seves ombres xineses a “La sombra del sol” del director David Blanco i ha realitzat sovintejades aparicions en televisions nacionals i europees.



Buka a participat en nombrosos festivals i congressos màgics, fet pel qual ha aconseguit diversos guardons, els més destacats són:




  • Prix Arts Annexes del Congrès Français de l’Illusion de la Fédération Française des Artistes Prestidigitateurs (FFAP, París 2000) Per el seu treball d’ombres xineses.

  • Gran Premio Nacional del XXV Congreso Mágico Nacional (Sant Sebastia, 2002) amb el seu acte “Quimera”, un acte d’il·lusionisme clàssic portat als temps actuals.

  • Prix Mandrake d’Or a l’originalitat (París, 2004), considerats els premis Oscar de la màgia.

  • El 2009, els premis FAD Sebastià Gasch li van atorgar un Aplaudiment “pel seu constant treball d’investigació i d’innovació en l’art de l’il·lusionisme”.



Sergi Buka és un dels valors més sòlids i amb més projecció internacional de l’actual il·lusionisme, per esperit d’investigació i per recerca en la interdisciplinarietat de gèneres se'l podria incloure en el corrent de l’il·lusionisme contemporani, però el que millor el defineix són la sensibilitat i la indiscutible personalitat dels seus espectacles.



Sergi Buka sempre sorprèn, potser aquest sigui el seu gran secret... 


Copyrights © 2024 - Tots els drets reservats.