El 13è Festival Internacional de Teatre Infantil i Juvenil de Cerdanyola del Vallès FIT Festival 2023, conclou amb gran èxit

 Vista previa de imagen

El passat cap de setmana del 22, 23 i 24 de setembre es va celebrar la 13ena edició de Festival Internacional de Teatre Infantil i Juvenil de Cerdanyola organitzat pel Grup Xarxa Cerdanyola. Durant aquest esdeveniment, hem tingut l’oportunitat de gaudir dels espectacles de 17 companyies, amb gran varietat de gèneres, tècniques teatrals i de gran qualitat, que ens han convidat a volar per un món fantàstic, màgic i fins i tot a vegades absurd. El festival ha captivat a grans i petits, oferint moments de riures, diversió i emocions.

Des de la Fundació La Xarxa volem felicitar el Grup Xarxa Cerdanyola per continuar fomentant la cultura i les arts escèniques per a un públic familiar al seu municipi. A més, volem expressar el nostre agraïment a tots els assistents, artistes, persones tant col·laboradores com voluntàries que han contribuït a fer d'aquest esdeveniment un gran èxit.

Esperem retrobar-nos en properes edicions del Festival Internacional de Titelles de Gavà!

Terrassa, 25/09/2023

Pallassos Sense Fronteres ha celebrat el 30è aniversari a les Festes de La Mercè de Barcelona

Pallassos Sense Fronteres, te com a missió millorar la situació emocional de la infància que pateix les conseqüències de conflictes armats, guerres o catàstrofes naturals; i ho fan mitjançant espectacles còmics realitzats per pallassos i pallasses professionals  de forma voluntària.
Pallassos Sense Fronteres desenvolupa la seva actuació tant a nivell nacional a favor de la infància més desfavorida a l'estat espanyol, com a nivell internacional per a la infància refugiada i desplaçada afectada per conflictes armats i desastres naturals.
Pallassos Sense Fronteres ha celebrat el seu 30è aniversari a les Festes de la Mercè de Barcelona, aquest passat cap de setmana 23 i 24 de setembre, al Parc de l’Aqüeducte. El públic que s’ha apropat va poder  veure les últimes actuacions que han portat els artistes de Pallassos Sense Fronteres arreu del món (Ucraïna, Colòmbia, Sierra Leone, Líban o Palestina) amb companyies de circ de renom. També va haver  tallers de circ i un concert final divertidíssim amb  karaoke en viu.
Des de la Fundació La Xarxa, volem felicitar a Pallassos Sense Fronteres per aquests 30 anys de trajectòria compartint somriures amb qui més ho necessita. Gràcies per la vostre tasca altruista, de gran sensibilitat i empatia. Felicitats i gràcies!!
25/09/2023

 

Fundació Xarxa assistim a la presentació de l'Informe anual sobre l'estat de la cultura i de les arts 2022

El dijous 21 de setembre membres de la Comissió Permanent i l’Oficina Tècnica de la Fundació Xarxa vam assistir a la presentació de l’informe anual 2022 sobre l’estat de la cultura i de les arts que va tenir lloc al Museu d’Art Contemporani de Barcelona. Aquest informe l’elabora el Consell Nacional de la Cultura i les Arts, i es configura com una plataforma per fer públic el desenvolupament del sistema cultural català i tota la feina realitzada de forma estable i continuada al llarg de l'any envers al coneixement d'aquest escenari.
L’acte es va iniciar amb una exposició dels resultats de l’estudi i la consegüent presentació de les conclusions per part de la presidenta del CoNCA Vinyet Panyella i Balcells. L’exposició de la situació actual del sector ens ha servit per fer comparativa d’allà on som la Fundació Xarxa en relació a l’estudi fet.
Seguidament, va tenir lloc una taula rodona sobre la resposta de les administracions públiques als actuals reptes de la cultura, amb la conducció de Violeta Gumà i la participació de Nicolás Barbieri, Marta Domènech, Salima Jirari i Pepe Montes.
En aquesta taula rodona, es van abordar quatre principals reptes: organitzar i donar valor socialment a la cultura; una cultura diversa i igualitària més enllà del gènere; combatre la segregació cultural; i la transversalitat i actitud activa des de l’administració.
Va ser una jornada molt interessant i fructífera. L’estudi ens ha permès ampliar el nostre coneixement sobre la situació actual de la cultura; i arrel del debat sobre els reptes que es plantegen de forma general al sector, hem identificat aquells concrets que cal que abordem i treballem des de la Fundació Xarxa per continuar amb la nostra tasca tant cultural, en quant a la programació d’arts escèniques, com social, per la nostra tasca educativa i de foment de la llengua catalana.

102 propostes escèniques presentades per al 12é Tast d’Espectacles Familiars!

Ahir, 12 de setembre, va finalitzar el període de presentació de propostes artístiques per part de companyies d’arts escèniques.

Volem destacar l’alta participació que hi ha hagut, ja que hem rebut 102 propostes! Ens complau disposar d’un gran ventall projectes per poder seleccionar aquells espectacles que es presentaran al Tast d’Espectacles de St Feliu de Llobregat el 18 de novembre.

Durant les properes setmanes, es farà pública la selecció de:

  • Espectacles per al Tast del matí.
  • Espectacles per al Tast de la tarda. Com cada any, el format dels espectacles és reduït i consisteix en la representació d'un petit fragment.
  • Espectacles per l'espai d'instal·lacions a la plaça Lluís Companys.
  • Altres espectacles exteriors, alguns itinerants.

Estigueu atents!

Terrassa, 13 setembre 2023

La Fundació Xarxa assistim a la XXII Gala Catalunya Aixeca el Teló

XXII Gala 'Catalunya Aixeca el Teló' presentació de la temporada Teatral  2023/24 | Web de Barcelona

Ens complau anunciar que la Fundació Xarxa vam ser convidats a la XXII Gala Catalunya Aixeca el Teló, al qual vam assistir amb molt de gust. Aquest és un esdeveniment remarcat en el món de les arts escèniques, que és organitzat conjuntament per l'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA) i els Teatres Públics de Barcelona. Amb una història que abasta més de dues dècades, aquest espectacle s'ha convertit en una de les cites més rellevants del sector.

La nostra presència a actes i esdeveniments rellevants en el sector de les arts escèniques posa en manifesta el nostre objectiu de donar visibilitat a la nostra tasca de programadors d’espectacles per a públic familiar, la qual és essencial per educar i formar als espectadors del futur, i la de fer costat al sector.

- Terrassa, 06 de setembre 2023

La Fundació Xarxa publica la seva ‘Petita història’ amb Editorial Mediterrània

La reconeguda dibuixant, Pilarín Bayés, ha posat color a més de 25 anys de trajectòria de l’entitat cultural